Nie jest do dla nas żadną niespodzianką. Hollywood Reporter informuje, że stacja Showtime jest bardzo bliska oficjalnego ogłoszenia zamówienia 6. sezonu "Dextera". Być może będzie to nawet zamówienie na więcej niż jedną serię (podobnie było z zamawianiem 4 i 5 sezonu). Jednak takie większe zamówienie będzie się wiązało z przedłużaniem kontraktów dla kluczowych aktorów, które kończą po 6. sezonie. Oświadczenia prasowego powinniśmy się spodziewać w najbliższych dniach.
Produkcja w 5. sezonie osiąga świetną oglądalność, a niedzielny epizod zanotował wzrost o 43% w stosunku do premiery tej serii. Wszystko wskazuje na to, że podczas finału sezonu, który już w przyszłą niedzielę (12 grudnia) pobije kolejny rekord oglądalności.
Informacja z Portalu Hatak
Pieprzą pewnie głupoty żeby mieć o czym pisać. 6ty sezon to moim zdaniem i tak o jeden za dużo (zaznaczam, że 5 podoba mi się O WIELE bardziej od 3 i 4) i ostatni dzwonek żeby zakończyć ten serial z klasą.
Według mnie powinni nakrecić jeszcze jedna ostatnia 6 serie.
Która powinna skonczyć się egzekucja głównego bohatera.
Hehe nie pieprzą tym razem - informacja podana przez marka_grzede jest słowo w słowo identyczna z tymi z zagranicznych stron (które są potwierdzone) - Sezon 6 Będzie i, co potwierdził Chip Johannessen nie będzie "zapisany" jako FINAŁ SERIALU - tudzież pojawi się również Sezon 7-my, jednak przed tym faktem kontrakty głównych aktorów muszą zostać przenegocjowane i przedłużone.
Czyli jednak chciwe sukinsyny nie wiedzą kiedy skończyć. Wiedzą za to, jak zniszczyć dobry serial robiąc z niego Modę na sukces.
Na Hataku pojawiła się informacja :
Kristin Dos Santos z E!Online, która informuje, że "Dexter" otrzymał zamówienie na produkcję 6. sezonu. Co istotne - NIE BĘDZIE to sezon finałowy, przynajmniej nie będzie tak zapowiadany. Ma to być kolejna część historii, a twórcy pozostawiają sobie furtkę na kolejne sezony. Warunkiem będą jednak renegocjacje kontraktów. Tak jak informowaliśmy wczoraj - kontrakty z kluczowymi aktorami wygaszają po zakończeniu prac nad 6. sezonem.
Kocham ten serial i każdy odcinek oglądam z bałwochwalczym uwielbieniem, ale jestem zdania, że na decyzje odnośnie siódmego sezonu jeszcze stanowczo za wcześnie. Zobaczmy najpierw, co przyniesie szóstka. Jeśli poziom kolejnego sezonu miałby choć trochę spaść, to wolałabym, żeby był ostatnim. Już teraz przeżyliśmy słaby początek.
Poza tym zastanawiam się, jak długo jeszcze scenarzyści będą w stanie wymyślać świeże pomysły i obawiam się, że po sześciu sezonach może nie pozostać nic innego niż powielanie schematów. Tak więc cieszmy się nadchodzącym finałem i miejmy nadzieję, że nami zatrzęsie przynajmniej tak mocno jak koniec czwartego.
Ja powiem krótko:
Sam Hall w ostatnim wywiadzie potwierdził, że HAPPY END'u w tym serialu nie będzie na pewno, tak więc ja osobiście wolę jeszcze DEXTERA oglądać przez 7, nie 6 Sezonów. Nie można przyrównywać Dexa do Mody na Sukces na podstawie ILOŚCI odcinków - seriale porównuje się na podstawie ich poziomu, a nie ilości epizodów. A poziomem Dexowi do Mody w cholerę daleko.
Niezależnie od tego, co zobaczę, będę z serialem do końca, jak na fana przystało :)
Zwłaszcza, że jak do tej pory jedynie Sezon 3 zasługuje na miano SŁABEGO i to też niekoniecznie, bo jeśli spojrzeć z odpowiedniej strony, można nawet do tego Sezonu się przekonać z (PRAWIE) równą sympatią co w przypadku pozostałych.
To, że producenci CHCĄ więcej robić - prosta sprawa - jeżeli coś ma wysoką oglądalność, znaczy się jest dochodowe, więc nikt nie urżnie kury znoszącej złote jaja. A jeśli uda im się utrzymać równy poziom ciągle, to komu to przeszkadza? Czemu nie?
Moim zdaniem nadeszła pora by twórcy i producenci ustalili dokładną liczbę sezonów jaka pozostała do końca serialu. Wcześniej myślałem, że 5 to finał, potem zapowiedzieli 6 i tu już byłem pewny, że to musi być finałowy, a teraz ploty o 7. Niech powiedzą ile ostatecznie zostało do końca bo nienawidzę takiej niepewności.
Podanie dokładnej liczby sezonów jest w tym momencie niemożliwe, zarówno ze względu na oczywistą oczywistość- twórcy nie są w stanie przewidzieć oglądalności kolejnych sezonów, która jest dzisiaj głównym czynnikiem decydującym o żywotności serialu, jak i dlatego, że po 6 sezonie wygasają kontrakty odtwórców głównych ról i nie możemy być pewni, czy np. Hall nie zdecyduje się zrezygnować. Wychodzi więc na to, że musisz jeszcze wytrzymać w tej niepewności.
jeśli te sezony będą takie jak 5 poprzednich to mogą ich robić ile zechcą, ale szkoda mi będzie dextera jeśli go zabiją ;/ mogłoby się skończyć że zwalcza w końcu w sobie mrocznego pasażera ;d