Czy ktoś może mi powiedzieć gdzie zdobędę książke o Dexterze? Wiele ludzi piszę że różni się
tam dexter niż w serialach, są wątki nawet s sezonu 7 (CO MNIE BARDZO ZDZIWIŁO)
Dlatego czy może ktoś podać mi linka do tej książki?
jestem fanem dextera, posiadam jego wszystkie sezony wraz z odcinkami na kompie ale książki
nie czytałem a przydałoby się bo to bedzie chyba jedyna ksiazka ktora moze mnie wciagnac,
na allegro powinieneś znaleźć bez problemu, mam wszystkie części i rzeczywiście dużo rzeczy jest inaczej, np La Guerta umiera już w pierwszej książce :) bardzo dużo dla fabuły książki to nie zmienia, a może zachęci Cię do zakupu i przeczytania
nie martw się na pewno nie będę nic od Ciebie potrzebował, a za takie zwroty już dostałeś raporcik
widzę, że rodzice nieźle Cię wychowali.. nie można normalnie powiedzieć tylko od razu trzeba obrażać ? niestety prowokacja z Twojej strony, w żaden sposób na mnie nie działa. Tak jak mówiłem, to tylko jeden z wątków, czym chciałem zachęcić go do przeczytania. Żałosne zachowanie, zrezygnuj z tego portalu, bo nie potrzeba tu takich ludzi.
no dobra tylko poinformowałeśo jednej z ważniejszych sytuacji w książce.jaka prowokacja?ja napisałem co chciałem,a kłótni mi nie trzeba
Przeczytałem Demony Dextera - 1 część. I bodajże trzecią Dylematy Dextera. Nie przypominamsobie żeby La Guerta umarła w pierwszej części.
Ja tam książki za bardzo nie polecam. Przeczytałem 1 i 2 część w okresie fascynacji serialem, ale się mocno zawiodłem. Serial znacznie lepszy.
Powiedziałbym że autor miał dobry pomysł na postać/ książke, ale jeśli chodzi o sposób pisania to jest to poziom umiarkowanego pisarza. Takie miałem odczucia
To czemu ludzie pisza że dexter w książce jest lepszy? sa tam lepsze opisy zabijania itd.
Ja chce wlasnie link do tej ksiazki.
Masz rację, nie jest to nic wybitnego, ale dobre do poczytania np w pociągu. Fajne jest też to, że czytając widzi się te postacie z serialu, więc to jak gdyby dodatkowe odcinki. Pozdrawiam
I wy które książki czytacie z tych wybranych?
Demony dobrego Dextera ?
czy wszystkie od początku do końca są o dexterze sezon 1 do sezon 8?
Nie sugeruj się zbytnio opiniami użytkowników filmwebu. Przeczytaj i sam się przekonaj czy te książki ci się podobają. Szczerze je polecam.
wszystkie?
2004 – Demony dobrego Dextera (Darkly Dreaming Dexter)
2005 – Dekalog dobrego Dextera (Dearly Devoted Dexter)
2007 – Dylematy Dextera (Dexter in the Dark)
2009 – Dzieło Dextera (Dexter by Design)
2010 – Delicje z Dextera (Dexter is Delicious)
2011 - Tłumaczenie jeszcze nieznane (Double Dexter)
?
Tak wszystkie :)
Jeśli lubisz czarny humor i makabrę to książki mogą ci dostarczyć dużo zabawy. Ci którzy zadzierają nochale do góry pisząc że literacko nie są doskonałe lub coś w ten deseń niech przestaną się ośmieszać. Przecież to stu procentowa literatura rozrywkowa ! Czego więcej oprócz rozrywki oczekujecie od tej serii ? Jak już pisałem książki są świetne, klimatyczne i oryginalne.
Pozdrawiam
Niestety wyszły tylko po angielsku, chińsku i rosyjsku. Nie jest pewne czy w ogóle u nas wyjdą. Oryginały znajdziesz tylko na ebayu, bo przecież po Polsku na allegro jeszcze długo ich nie będzie.
Pozdrawiam
polacy czytaja ksiazki po angielsku ? na pewno nie.
musi byc jakas polska wersja
Chyba nie wyczułeś ironii. Wszystkie części są na allegro, jak najbardziej po polski.
-,- zawsze mnie troluja nie wiem czemu, tak juz mam ze biore wszystko na powaznie :/
wtf
http://allegro.pl/demony-dobrego-dextera-jeff-lindsay-unikat-i2712290009.html
80zł za książke? myslalemz e to bedzie kwestia max 10 zł lol
ktora czesc najlepsza z ksiazek dextera? jak mam 80 zł placic to wole 1 sobie kupic tylko
dla mnie najlepsza 2 część.jakie 80 zl?
http://allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=jeff+lindsay
albo jak ci się nie widz na allegro to zamów w empiku i tyle
1 część masz w licytacji za 15,50
2 za 6,50 w licytacji albo za 49,50
3 za 70(rzeczywiście droga z tym poszedłbym do empiku)
4 za 9,50
5 za 13 w licytacji albo 16
tak więc niedrogo
jakbyś chciał to mógłbym ci sprzedać drugą część
jak najbardziej-moim zdaniem książki lepsze od serialu.w tym pierwszym lepszy humor i morderstwa
oj nie powiem ci już to czyałem 6 lat temu,ale w dwóch ostatnich i dylematach nie,natomiast dwie pierwsze no nie pamiętam...chociaż czekaj jest coś tylko nie chce ci spojlerować
swoją drogą czemu ludzie nie lubia spoilerow? przeciez każdy zawsze nie może się doczekac nastepnego odcinka i ejst niecierpliwy, ja ni emam nic do spoilerów, wiec o co tu chodzi
spojlery psują całą przyjemność z oglądania,bo przecież co to za oglądanie jak wiesz już co będzie się działo
jak ci nie przeszkadzają spojlery to mogę ci powiedzieć że chyba już w 1 książce Debra wie o drugim życiu Dextera
slaby spoiler, wolalbym wiedziec czy w koncu ten dexter zostanie jakos przylapany i trafi do wiezienia lub czy zginie..
Porównując sposób opisu scen akcji, mających trzymać w napięciu u np. Larssona a w Dexterach to Lindsay się chowa i kwiczy. Jak dla mnie to nie ma tego czegoś potrzebnego do pisania kryminałów. Za pomysł postaci oczywiście winszuje, ale reszta w tych książkach jest średnia
Mało prawdopodobne, że w bibliotece coś znajdziesz. Jeśli chcesz mieć swoje, to na allegro są też i tanie pozycje, nie wszystkie, ale możesz kupić np. 3 tanio i 2 drożej. Ten, co sprzedaje po 80 zł, mocno się ceni i raczej za tyle nie uda się mu sprzedać. Może kup pierwszą część i dopiero, jak uznasz, że warto - pozostałe.
Też lubię mieć swoje :)