PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 204 tys. ocen
8,2 10 1 203753
7,2 26 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

Książka a serial

ocenił(a) serial na 10

Czytał ktoś książki Lindsaya?
Jak wrażenia?
Moim zdaniem książki są bardzo dobre, jednak za duzo w nich monologów Dexa. Poza tym ciekawie rozwinieto w I sezonie pomysł z "I tomu", i jakże zmieniono zakończenie :)
Szkoda, że kolejne sezony nie są na podstawie dalszych powieści - jakże chciałbym zobaczyć na ekranie pijanego Dexa :)

ocenił(a) serial na 8
kubenson

Książki są bardzo ciekawe i dobrze napisane Dex jest tam trochę inną osobą wiele bardziej mroczną a jednocześnie mniej rzucającą sie w oczy
Szczególnie druga cześć jest wiele bardziej drastyczna/makabryczna na przykład sposób w jaki obchodził sie ze swoimi "pacjentami" doktor Danco i "to" co po nich zostawało zaczyna sie tez ciekawy wątek związany bezpośrednio z Astor i Cody-m i ich mrocznym podobieństwu do Dexa

ocenił(a) serial na 10
kubenson

Ja nigdzie nie mogę znaleźć tej książki. Widział ktoś nawet w internecie?

ocenił(a) serial na 8
magdaleszczynska

Mi udało się udało wyszperać dwie części w koszu z tanią książką w tesco :-D Ale to było dość dawno, chociaż kto wie, może gdzieś tam jeszcze są...

użytkownik usunięty
dzarno

ja znalazlam na allegro

ocenił(a) serial na 9
magdaleszczynska

Masz na merlinie http://merlin.pl/Jeff-Lindsay_Jeff-Lindsay/browse/search/1.html?offer=O&sort=ran k&person=Jeff+Lindsay&phrase=Jeff+Lindsay

ocenił(a) serial na 7
kubenson

Czytałem i "Demony..." i "Dekalog..." ciekawe i bardzo dobre,ale z serialem się troszkę kłucą...no np. w "Demonach..." Dexter pozbył się LaGuerty....albo fabuła z tej książki została prawie w całości wykorzystana już w trzech pierwszych odcinkach....co to "Dekalogu..." to mało pamiętam,a właściwie to miesza mi się bardzo fabuła książkowa z tą serialu,już sam nie wiem czy to w książce ,czy nie była scena ,gdzie Dexter wypłynął łowić ryby z Codym,który jak się okazało ma podobne zsmiłowanie co nasz serialowy bohater.
Jeśli napisałem jakieś brednie to mnie poprawcie!

użytkownik usunięty
Eric_Ponti

to z cody'm bylo w ksiazce w dekalogu. ale tak jak mowisz nawet pierwsza czesc odbiega od serialu. tzn serial od ksiazki ;) ale to nawet lepiej bo nudne byloby gdyby nakrecili serial identyczny jak ksiazka. tak jest ciekawiej ;) a ja jestem wlasnie w trakcie czytania dekalogu

ocenił(a) serial na 10

Jestem po "Dylematach". W trzeciej książce podobał mi się wątek ze zniknięciem Mrocznego Pasażera. Ogólnie z trzech najbardziej przypadł mi do gustu "Dekalog". Jednak wątek z ciemną stroną Cody'ego jakoś mi się nie spodobał.

Barcelonismo

Czy mogłabym prosić o dokładniejszy (dużo dokładniejszy) opis drugiej części (o ile się nie mylę "Dekologu" - Dearly Devoted Dexter)? Jest mi to do czegoś bardzo potrzebne. Proszę i z góry komuś dziękuję.

ocenił(a) serial na 10
kubenson

Uwielbiam serial Dexter jak i książki Jeff'a Lindsay'a.
Z książek najbardziej podobała mi się część trzecia, czyli ,,Dylematy Dextera''. Chciałabym by w serialu było więcej z książki np.psychopatyczny chirurg z drugiej części i tajemnicze zniknięcie Mrocznego Pasażera z trzeciej.Wie ktoś kiedy w Polsce pojawi się czwarta część książki??