PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 204 tys. ocen
8,2 10 1 203800
7,2 26 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

Który przeciwnik Dextera wg. was zasługuje na miano najlepszego, najinteligentniejszego i najbardziej przebiegłego?

Uważam, że na I miejscu jednak "stary dobry" Rudy- jako jedyny zabójca, który złapał dextera i sam z własnej woli go uwolnił ( zawsze dex się jakoś ratował). Po za tym miał fajną pracę i to on prowadził grę z dexterem.

II miejsce Trójkowy- może nie był tak błyskotliwy co Rudy ale udało mu się zemścić na głównym bohaterze.

III- Jordan Chase- inteligencja, spryt, opanowanie, miał ludzi od czarnej roboty,

IV- Skinner- wprawdzie Dexter szybko się z nim uporał, ale element zaskoczenia i obezwładnienie dexa daje mu u mnie czwartą pozycje.

V- Miguel Prado- Oczywiście miał kontakty, układy (był prokuratorem), mimo tego uważam, że nie był jakimś specjalnie trudnym przeciwnikiem.

A jakie jest wasze zdanie?

użytkownik usunięty
dragon_33

Na 1 miejscu zdecydowanie Rudy - gdyby nie chciał publicznie pobawić się z Dexem, nigdy by go nie złapano. Z tego co wiadomo, zabijał już przed całą historią, o czym nawet nikt niczego nie wiedział. Bez problemu odkrył prawdę o Dexterze.
2 miejsce - Lundy z drugiego sezonu, przecież był przeciwnikiem Dextera. Właściwie tylko przypadek sprawił, że nie odkrył prawdy - parę zbiegów okoliczności fatalnych dla Doeksa. Chyba najinteligentniejszy i najsprytniejszy ze wszystkich.
3 miejsce - Artur Mitchell - równie nieuchwytny, chociaż gdyby nie córka, Lundy by go schwytał co udało się nawet policjantom.
4,5,6 miejsce - bez znaczenia, reszta daleko w tyle i ciężko ich ustawić. Wszyscy byli niedokładni i nie dorastają pierwszej trójce do pięt. Nawet Wydział Zabójstw w Miami by sobie z nimi poradził ;)

ocenił(a) serial na 10

Rzeczywiście zapomniałem o Lundym. Był godnym przeciwnikiem. Cały czas Dexter czuł jego oddech na plecach.

dragon_33

1.Rudy czyli jego brat - "Morderca z chłodni" (Billy Crudup)
2.Trójkowy (John Lithgow)

ocenił(a) serial na 9
MilesQuaritch

1. Rudy Cooper (Brian Moser)
2. Frank Lundy
3. Jordan Chase
4. Arthur Mitchell (Trinity)
5. Skinner

Dexter_2465

Ja proponowałbym może zacząć od tego , że tak naprawdę Rudy nie był tak naprawdę przeciwnikiem Dextera, więc nie wiem po co stawiać go na 1 miejscu.

Bones1909

Sorry, aktor który grał Rudy'ego to nie Billy Crudup ale Christian Camargo. Pomyliłem się.

ocenił(a) serial na 10
dragon_33

Dla mnie na pierwszym miejscu był trójkowy
na drugim Lundy
a na trzecim Doakes