W tym serialu, niejednokrotnie zdarzyło mi się uronić łezkę. ale ostatnia scena z pierwszego odcinka 7 sezonu kiedy Debra zapytała Dextera czy jest...normalnie się rozleciałem.....
P.S dziękuję serdecznie tym, co tworzą napisy, no teraz to było expresem! THX
też miałem nadzieję, że to powie! Taki mały szczególik, a dużo zmienia.
No, ale i tak było git.
naprawdę? to świetnie! "on the ground motherf***er" :D
przewiduję koalicję Dextera i Debry przeciwko LaGuercie w takim razie...
Ja się właśnie zastanawiam dlaczego LaGuerta zabrała tę próbkę? Może myśli że Doakes jednak żyje? No bo po co?
Nie wie, jak "nowa" jest ta próbka. Może leżała tam od jakiegoś czasu. Dlatego mogła uznać, że niepotrzebnie mieszać w starej sprawie i wiązać Doakesa z kolejnym mordercą.
Żartujesz? W kościele opuszczonym od 20 lat pod ciałem zmarłego? Stara próbka? no bez jaj, prędzej trafi nas apophis.
Dlaczego mam żartować? Co ma do tego, że kościół jest opuszczony? Chodziło mi o to, że usłyszała, że tylko Doakes zbierał próbki. W związku z tym, mógł w czasie swojej "aktywności" przebywać tam i zgubić próbkę.
Ona była przekonana że Doakes był niewinny,nie chciała uwierzyć mimo że inni jej to mówili,że on może być BHB,co jak co ale ona go znała najlepiej,więc skoro znalazła próbkę od razu pewnie przypomniał jej sie Doakes,prawdopodobnie ma dowód który może ukazać że Doakes wcale nie był BHB,LaGuerta nie chcąc ryzykować jednak ewentualnej wpadki sama postanawia zbadać tą sprawe
Dla mnie kwestia dlaczego LaGuerta ukradła próbkę jest całkowicie jasna.
Obejrzyjcie sobie jeszcze raz jej dialog z Masuką. Masuka mówi, że jedyną osobą w Miami Metro, która przechowywała w ten sposób krew był Doakes. Jednak LaGuerta wie, że w tym konkretnym przypadku nie mógł to być Doakes, który od 5 lat nie żyje. Wie jednak, że Bay Harbour Butcher to na pewno pracownik Miami Metro (to zostało ustalone w śledztwie w 2 sezonie). Skoro to jednak nie jest Doakes tylko ktoś inny to po prostu LaGuerta nie może pozwolić żeby ktokolwiek z Miami Metro dowiedział się o jej podejrzeniach, bo wtedy prawdziwy BHB też się dowie.
Podejrzewam, że koniec końców odda dyskretnie próbkę do badania Dexterowi, któremu znowu cudem uda się uniknąć idiotycznej wpadki.
To jest całkiem możliwe, bo LaGuerta raczej od razu wykluczy Dextera z grona podejrzanych. ;)
"Dexter, masz tu próbkę do zbadania, tylko nikomu nie mów, bo BHB to nie Doakes, tylko ktoś, kyo nadal żyje i może się dowiedzieć, że znazłam próbkę krwi". ;)
Na jednym dz trailerow wiać jak na stole leży pudełko z szkielkami,a obok siedzi La Guerta. Póki co wiezą o nim tylko Dex i Deb więc nie wiadomo czy będą tak współpracować :)
a co się dzieje gdy ktoś odkrywa sekrety Dextera wszyscy dobrze wiedzą :) Debra może być wyjątkiem, Maria do likwidacji (mam nadzieję)
ciekawe się to robi, mam nadzieję że scenarzyści pokażą poziom podobny chociaż do 4 sezonu :)
Poki co tylko Lumen w pelni zrozumiala Dexa i calkiem dobrze na tym wyszla :) Co do Deb to moga byc problemy skoro gada "to nie ty jestes ofiara tylko osoby w tym pudelku "itp. Mamm nadzieje,ze wydarzy sie wydarzy sie cos co zmieni jej postrzeganie Dexa
z Deb będą problemy, to wiadomo. ona ma wyidealizowany obraz Dextera i pewnie będzie chciała go "przywrócić" ("pilnowanie" go w jej mieszkaniu; swoją drogą Dex i akcja ze stekiem w teaserze- WIN), ale myślę że mimo wszystko jej nie zlikwidują i w końcu się z tym wszystkim pogodzi...
To pudełko ze szkiełkami przy którym siedzi LaGuerta to pewnie to, które Doakes "pożyczył" od Dexa, a które ostatecznie trafiło do magazynu z dowodami. LaGuerta pewnie będzie chciała porównać z tym co znalazła w kościele.
Zgadzam się, to na pewno to pudełko z archiwum policji z czasów śledztwa ws. BHB. Bo raczej wątpliwe, żeby namierzyła pudełko z domu Dextera.
Macie racje, o tym nie pomyślałem (całe szczęście, już się obawiałem, że Deb wystawiła Dex'a)
Swoją drogą polecam obejrzeć nowego sneak peak'a, chyba z samego początku 2-go odcinka gdzie pada wyczekiwane pytanie "Are you the bay harbour bucher" :))