PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 204 tys. ocen
8,2 10 1 203822
7,2 26 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

Kto waszym zdaniem był najbardziej przebiegłym przeciwnikiem dla Dexa oczywiście chodzi mi głównie o daną postać w danym sezonie np. Trinity killer.
Ja osobiście uważam że najwięcej miał problemów ze swoim bratem a potem z panem w 4 sezonie ;)
p.s. ewentualnie postacie pokroju agent Lundy ( btw. miał łeb do chwytania morderców ).

ocenił(a) serial na 8
jason86

Zdecydowanie Mr. Chase z 5 sezonu. Zaimponował mi swoimi wpływami, a także przebiegłością i pewnością siebie. Mając u boku swoich ludzi stanowił nie lada problem dla Dextera.
Na drugim miejscu postawił bym Trinity Killera. Postać niesamowita. Wpłynął na Dex'a najbardziej ze wszystkich. Pamiętamy doskonale, jak dzięki niemu zrozumiał, że seryjny morderca może łączyć swoje "hobby" z rodziną. Oczywiście przed odkryciem straszliwej prawdy na temat tejże familii.
Pozdro!

ocenił(a) serial na 8
janek00714

Brat Dextera przecież nie był jego przeciwnikiem, Lila była fanatyczką, Miguel za wiele nie zdziałał. Dopiero Trójkowy był prawdziwym zagrożeniem i "osiągnął" najwięcej. Chase też był dobrym graczem (po prostu Dex do przechytrzył) i stawiam go na równi z Arthurem.

ocenił(a) serial na 10
jason86

Jak dla mnie Trójkowy ;) Zdecydowanie najbardziej sytuacja wymknęła się Dexterowi spod kontroli, z tragicznym zresztą skutkiem.

gwiazda_poranna

akurat teraz odświeżam 4 sezon

użytkownik usunięty
jason86

Jeżeli chodzi o niebezpieczeństwo samo w sobie to Skinner (w końcu złapał naszego bohatera i prawie obdarł ze skóry). Niestety dał się w głupi sposób wyprowadzić z równowagi i tyle.

ocenił(a) serial na 8
jason86

Dexter

T3RR0R1STS

Moim zdaniem zdecydowanie Arthur Mitchel, koleś TIK TIK TIK z poprzedniego (pozbawionego sensu i jakiegokolwiek realizmu) sezonu był tak jak cały sezon przekoloryzowany,

ocenił(a) serial na 7
jason86

zdecydowanie trójkowy. Jeszcze do dzis jak patrze na jego zdjecie to ciary chodza mi po plecach

ocenił(a) serial na 10
jason86

Trójkowy. Finał sezonu z nim zmiótł mnie z powierzchni ziemi.
Nie wiem czy Lile można uznać za "przeciwnika/wroga" ale ona mnie tak doprowadzała do szału, że masakra... cóż to za okropna postać była, bleh.

jason86

Nikt nawet nie wspomniał o Doakes'ie.

Lecho1523

Akurat czekałem na to i też jestem zaskoczony. Bo jakby nie było to Doakes odkrył to co miał odkryć i marnie jednak skończył.

jason86

Doakes oczywiście.

użytkownik usunięty
baryluk

Doakes... on miał chyba ADHD. Najmniej sympatyczna postać...

Dlatego przeciwniki. Kto by go lubił, można zrozumieć, ale był dziwny, cześciowo to wyjaśniono, ale nadal jest dziwny

ocenił(a) serial na 8
baryluk

Rzecz jasna, że Trójkowy. W końcu zadał Dexterowi potężny cios. Nikt inny nie zdołał uczynić takiej straty dla Dexa.

ocenił(a) serial na 8
jason86

Doakes. Dlaczego? Był wbrew pozorom inteligentny, a także bardzo cierpliwy i zdeterminowany, co czyniło z niego najbardziej upierdliwego przeciwnika. Do tego teoretycznie mógł najbardziej zaszkodzić Dexowi - miał niezły kontakt z Deb i resztą wydziału, szczególnie z LaGuertą.
Trinity był przerażający, fascynujący i dokładny, ale spójrzmy prawdzie w oczy: gdyby nie zrobił czegoś takiego Dexowi (bo np. zostałby zabity wcześniej), czy nadal uważalibyśmy go za tak świetnego przeciwnika? Trinity'ego można było zwyczajnie zamordować, to była tylko kwestia odpowiedniej pory i chęci. Z Doakesem było inaczej, zamordowanie go nie rozwiązywało problemu, bo pozostawała masa śladów do zatarcia (podobnie jak z w 5. sezonie) i to chyba właśnie on przysporzył najwięcej nerwów Dexowi.

jason86

jak dla mnie Trójkowy!!!najbardziej zaje!@#$ łeb!!!!pan tik tik był niezły ale Trókjowy przebił wszystko a koniec sezonu z jego wykonaniu wciąż nie ma sobie równych!!!wciąż na wspomnienie mam ciarzyska!