PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 204 tys. ocen
8,2 10 1 203836
7,2 26 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter
ocenił(a) serial na 8
Zelgadiss

serial powinnen w 3/4 koncentrowac się wokół dextera , jak ksiązki wtedy nie byłoby miejsca na niedociągnięcia, a teraz sie zrobił troche typowy serial policyjny z morderca w tle

ocenił(a) serial na 7
kozodoj

A Wy skumacie kiedyś, że serial to adaptacja? Know its definition.
Dexter sam w sobie bywa IMO mdły. Quinn jest kontroweryjny, lubię wątki z nim.

wiesiek_madrala

Jakie wątki?
Kolejna panienka zamieszana w śledztwo?
Kolejny fiut Deb?
Kolejny glina śledzący Dexa?
Litości.

ocenił(a) serial na 7
Grajcz

Kolejna dupa Quinna.

ocenił(a) serial na 8
wiesiek_madrala

haha ja tak samo

ocenił(a) serial na 7
qba_26

Widzę, że wiesz co dobre! '-'

ocenił(a) serial na 8
Zelgadiss

A ja go lubię.

ocenił(a) serial na 8
MatiZ_3

A ja też.

ocenił(a) serial na 8
alojz29

Ja również nie mam nic przeciwko niemu, ale coś czuję, że niedługo dokończy swojego żywota. :P

MatiZ_3

Ok. ale możesz mi wyjaśnić dlaczego jego postać jest tak ważna dla ciebie ? Według mnie oprócz posuwania dziwek, ta postać niczego innego nie wnosi, a wątek "miłości" Quinna do Debry był bardzo nieprzekonywujący. Taka jest moja opinia.

ocenił(a) serial na 8
Zelgadiss

A dlaczego ważny jest Masuka, Batista? Quinna lubię głównie za luźne podejście od roboty i niezłych tekstów. Nie wszyscy muszą być ważni. I pewnie po odejściu Andersona pojawi się jeszcze ktoś w jego zastępstwo.

MatiZ_3

Masuke uwielbiam głównie za jego śmiech ;D a Batistę za jego głupkowatość. Quinn mnie tylko drażni.

ocenił(a) serial na 9
Zelgadiss

A mnie strasznie Batista irytuje, szkoda ze Brian go nie zabil w pierwszym sezonie:p Quinn chociaz ma fajne laski kolo siebie i mam nadzieje, ze cos wiecej sie z ta striptiserka wywiaze:) Choc generalnie drazniacy to on jest.

snail_1981

Nigdy nie lubiłem filmów pokroju american pie czy kac vegas, dlatego zawsze będę za usuwaniem typów którzy wprowadzają takie klimaty do seriali (a mówimy tu o serialu kryminalnym !) nie związanych z tematyką. Poza tym Quinn nie wzbudza we mnie żadnej sympatii. Taki zapatrzony w siebie dupek i dziwkarz. Gdyby ktoś go załatwił, odczułbym tylko ulgę. Gdyby faktycznie miał zginąć to bardziej byłoby ci żal Quinna czy braku tych fajnych lasek koło siebie ? ;D

Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 9
Zelgadiss

Lasek - on mi wisi:) Dla mnie Quinn i Batista do odstrzalu:) Szkoda, ze Mike'a zabili. On przynajmniej wnosil powiew swiezosci do serialu. Postac Quinna miala sens dopoki mial zatargi z Dexem. Nie dosyc, ze scenarzysci zrabali ten watek to jeszcze ewidentnie nie wiedza co poczac z ta postacia! Pozdro

ocenił(a) serial na 6
Zelgadiss

W ogole fajnie by było gdyby zjawił się morderca zabijający członków miami metro :D

ocenił(a) serial na 9
Zelgadiss

Ale w tym serialu zawsze było tak, że razem z Dexterem śledztwo prowadziło trzech policjantów. Debra została porucznikiem, Anderson zginął, więc jakby Quinn również miał zniknąć to z tych szeregowych glin zostałby tylko Batista. To trochę bez sensu. Więc twórcy mają wybór - albo zabić Quinna a na jego miejsce wprowadzić nową postać do serialu i wymyśleć dla niej wątek (co jest trudne, bo już teraz mamy aż cztery główne wątki i wiadomo, że niedługo SPOILER SPOILER SPOILER dojdzie wątek tej tajemniczej blondyny z trailerów) albo Quinna zostawić. Jak dla mnie druga opcja jest lepsza. Quinn niech sobie będzie jako policjant współprowadzący śledztwa, mi on nie przeszkadza.

delh

Rozumiem i szanuje twoje zdanie ale mi takie tłumaczenie nie wystarczy. Czy nie sądzisz że w takim razie postać Quinna pełni rolę..hmm...makiety ? Pytam bo nie bardzo wiem co pozytywnego wnosi ta postać a bardzo lubię ten serial (pierwsze 4 sezony wprawdzie, ale odcinek pierwszy, sezonu siódmego też mi się bardzo podobał. Gorzej trochę było z drugim, ale liczę że ten sezon się rozkręci )

ocenił(a) serial na 4
Zelgadiss

Quinn z początku był ciekawy jako glina świeżo po transferze z narkotykowego, w jakiś sposób ubrudzony; różnił się od pociesznego i dość ciapowatego Angela, był też niezłą przeciwwagą dla nieobecnego już Doakesa prezentującego schemat twardego gliniarza (dlatego też zresztą pojawił się Mike, szkoda że tak szybko się go pozbyli). Wątpię, zeby się go pozbyli jakoś szybko, bo wtedy zabraknie kolejnego 'głównego' elementu ekipy MIami Metro, a nie ma za bardzo czasu i pomysłu w jaki sposób wprowadzić nową twarz (chociaż już pojawia się ta Murzynka, która była na miejscu postrzelenia Mike'a, trochę wepchnięta mimochodem).

delh

Jeszcze pojawi się pisarz...oj, nie liczcie na to że liczba wątków się zmniejszy, wręcz przeciwnie.
Mam tylko nadzieję że twórcy nie postawili na ilość zamiast jakości.

Zelgadiss

Co już pisałem na FW - zgadzam się, do piachu z nim:)
Mimo powtarzalności w wątkach z Deb i śledzeniem Dexa był znośny ale teraz?
Od rozstania Deb ciągle, chla, dupczy i wkurza Batiste, teraz przyszła kolej na romans z dziwką zamieszaną w sprawę.

Grajcz

Śledziłeś opinie fanów "Dextera" kiedy miał wchodzić sezon piąty ? Kiedy przypuszczano że Quinn stanie się nowym Douksem ? Na takie wykorzystanie jego postaci właśnie liczyłem a trailer właśnie to obiecywał :( Dziś wiadomo że guzik z tego wyszło a sam pomysł został spartolony :( Oby chociaż scenarzyści ograniczyli jego występy w sezonie siódmym bo ile możemy oglądać Quinna który jak to trafnie ująłeś "ciągle, chla, dupczy i wkurza Batiste" ? Według mnie to najbardziej irytująca postać na równi z Debrą.

ocenił(a) serial na 10
Zelgadiss

Co wy z tym Quinnem? Mi tam pasuje, jak i inni aktorzy.

ocenił(a) serial na 9
joanna252

Kazda z głownych postaci miała swój czas i jakies rozwinięcie w tym serialu, jak masuka ,laguerta czy baptista. z quinnem jest podobnie

dadas88

Z tym że ta trójka (no może troszkę LaGuerta) nie irytuje tak jak ten ulizany na Hitlera cekin.

Zelgadiss

Modlę się o to. Najlepiej niech to będzie jakaś prostytutka, bo jak wiadomo ten cymbał jest uzalezniony od seksu.

Izabelka_filmweb

W sensie że kopnie w kalendarz przez jakieś konkretnego syfa ? ;D

Zelgadiss

Albo że go zasztyletuje jakiś podkurvviony shemale.

Izabelka_filmweb

Mi by pasował taki jego koniec :))

użytkownik usunięty
Zelgadiss

JESTEM ZA!

ocenił(a) serial na 10
Zelgadiss

Quinn był spoko jak miał masę i bica a teraz sflaczał

ocenił(a) serial na 9
nillvo

A to się zgadzam z Tobą, stracił mase.