Przecież Dex wiedział że Deb będzie w tym kościele tego dnia.
Od dawna chciałem żeby Deb się dowiedziała prawdy o swoim bracie, ale to było zrobione na siłę, bo nikt mi nie wmówi że Dexter zapomniał o tym że się umówił tego dnia z Debrą w tym kościele o mniej więcej tej samej godzinie w której zabił Travisa.
Dexter nie wiedział, że Debra też tam przyjdzie, obejrzyj ich rozmowę dokładnie.
Nie. Prosiła Dextera, żeby jeszcze raz zbadał kościół. Nie było mowy o żadnym spotkaniu.
Deb: The abandoned church, where Travis and Gellar were hanging out
Dexter: What about it?
Deb: I need you to do a final forensic sweep, so we can clear it.
Dexter: I have Harrison's Noah's ark pageant this afternoon.I promised him.
Deb: Oh, afterwards then.
Dexter: Copy that.
Ja tu nie widzę żadnego umawiania sie. Debra prosi Dextera o badania kryminalystyczne ale nie mówi, że będzie mu towarzyszyć.
To nie zmienia faktu, że Dexter postąpił lekkomyślnie, zabijając swoją ofiarę w miejscu narażonym na obecność osób trzecich.
Ale bardziej dbał o "kodeks", a z sezonu na sezon, szczególnie w szóstym co raz częściej o nim zapominał. Innymi słowy, dawniejszy Dexter na pewno nie zabiłby osoby w miejscu, do którego wcześniej siostra (czy jak kto woli - porucznik) wysyła go w celu dokładniejszego zbadania.
W pierwszym sezonie zabił Briana w jego własnym mieszkaniu, na które wcześniej policja zrobiła nalot. W ogóle jak on tam wszedł? Przecież dom poszukiwanego seryjnego mordercy powinien być po obserwacją! W każdym sezonie były błędy tylko, że wtedy ich nie szukaliście, ale cieszyliście się z oglądania.
MASZ RACJĘ, jakoś wtedy nie przekrzykiwano się jakie to niedorobione i naiwne, w rzeczywistości takich momentów było więcej, bo pamiętam wielokrotnie zadziwiał mnie w doborze miejsca zbrodni.Tyle, że tak jak piszesz cieszyli się z oglądania, a i z czasem szczegóły zacierają się w pamięci.
ja w przeciwieństwie do większości, po tym co tu czytam, czerpie przyjemność z oglądania tego serialu.
Uważam że 6 seria była o wiele, wiele lepsza od 5, nie rozumiem tylko bezmyślności Dexa, który zabija kogoś w miejscu, w którym mógł się spodziewać, że np inni technicy też tam przyjdą. Ale oprócz tego, zakończenie genialne, od dawna chciałem żeby Debra się dowiedziała