PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 204 tys. ocen
8,2 10 1 203836
7,2 26 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

Wszyscy psioczą, że gorzy, a już końcówka 3 odcinka, pokazuje, że pomysł wykorzystania motywów religijnych będzie bardzo ciekawą odmianą, ponieważ będziemy mogli wreszcie głębiej wejść w moralne poczynania bohatera. Wcześniej to były raczej dylematy na poziomie - czy dobrze robi zabijąc złych czy nie. Ale wszystko przez pryzmat otaczającego świata. A tak teraz odniesienie do chrześcijaństwa, z którym jak widać Dex nie radzi sobie.

Osobiście jeśli mógłbym wybierać to chciałbym, by kolejny sezon był o kimś, kto będzie zabójcą, ale także policjantem. Było by dość ciekawe, bo by miał do czynienia z równym sobie.

ocenił(a) serial na 9
vasil_zajcev

albo np niech pojawi się jakies małżeństwo psycholi no wiesz że żona i mąż mordują wspólnie, jak to miało miejsce w przypadku Karli Homolka

KWallander

też ciekawe, tylko jakieś przesłanie musiało by nieść to. Było by dobre to gdyby Dex chciał stowrzyć nowy związek :)

ocenił(a) serial na 8
vasil_zajcev

Jak dla mnie trochę naciągane jest to, że nagle wszystko tyczy się religii. Mam na myśli to, że Dexter poznał Sama PRZYPADKIEM w tym samym momencie, kiedy sam zaczął zastanawiać się nad systemem wartości, jaki chce przekazać synowi i PRZYPADKIEM w tym samym czasie zaczęły się ta zabójstwa na tle religijnym. Ja rozumiem, że sezon musi być w miarę spójny, ale trochę mnie to bije po oczach osobiście.

ocenił(a) serial na 8
buka_power

popieram. fakt faktem poziom tego sezonu jest dobry, to to trochę razi..

buka_power

To samo uderzyło we mnie. W poprzednich sezonach religii nie było prawie w ogóle, a teraz nagle jest wszędzie :/ Trochę przesadzili.

Wiezimag

jak dla mnie to jest nic dziwnego - w zyciu tez czasem tak bywa ze dzieje sie jakies wydarzenie, a potem dziwnym trafem wszystko kreci sie w okol tego wydarzenia, - taki los po prostu. :)

buka_power

ale za to od 4 jeźdzców film nabierac iekawego tempa :)