Przeglądam to forum i czasem ręce mi po prostu opadają. Pojawiło się kilka tak sprzecznych, wręcz głupich tematów na temat Trójkowego, że postanowiłem założyć osobny i raz na zawsze obalić zawarte w nich teorie.
1. Trójkowy biologicznym ojcem Dextera
Często pojawiająca się kwestia i kompletnie bezsensowna. Biologiczny ojciec Dextera dawno nie żyje. Jeśli nie pamiętacie tego faktu, proponuję odświeżenie sobie odcinka 9. pierwszego sezonu. Poza tym mam pytanie do osób, które założyły taki temat. Ogladliście ludzie ten serial od początku, czy może zaczęliście tylko 4. sezon i teraz bredzicie od rzeczy?
2. Trójkowy zabójcą matki Dextera
Ta kwestia jeszcze się nie pojawiła. Jako że pomysłowość ludzka nie zna jednak granic, postanowiłem na wszelki wypadek rozwiać i takie pomysły. Dexter znalazł zabójcę swojej matki i zabił go bodajże w 8. odcinku drugiego sezonu.
3. Trójkowy zabije Ritę
Ta możliwość niby jest prawdopodobna ale jakoś wątpię, by sprawy przybrały taki obrót. Trójkowy ma swój rytuał, który jest dla niego święty. W Miami skończył już swój cykl, chwilowo jego misja się skończyła. Nawet jeśli zdemaskowałby Dexa, to raczej nie zacznie polować na jego rodzinę, tylko doprowadzi do bezpośredniej konfrontacji. W końcu wtedy poznałby prawdziwe oblicze Dextera i z pewnością wiedziałby, że Rita go nie zna i nie stanowi zagrożenia. Najprawdopodobniejszy jest jednak scenariusz, że wkrótce Trójkowy zacznie się pakować do kolejnego wyjazdu. W końcu musi zacząć powtarzać swój rytuał także w innych miastach (możliwe, że nawet odwiedzi inne, w których mordował już wcześniej).
Na forum imdb.com ktoś napisał, że według niego to syn Arthura Mitchell'a postrzelił Debrę i zabił Lundy'ego, dlatego tata w nagrodę oddał mu swój samochód...
--
http://dexter-morgan.pl
"Poza tym mam pytanie do osób, które założyły taki temat. Ogladliście ludzie ten serial od początku, czy może zaczęliście tylko 4. sezon i teraz bredzicie od rzeczy?"
Ja oglądałem od samego początku, ale po prostu ten wątek w przeciągu kilku lat wyleciał mi z głowy. Rozważałem również, że mógł być w jakiś inny sposób spokrewniony z Dexem, ale ostatnie odcinki rozwiały tą teorię.