Od września w każdy wtorek o 23:30 serial w TVN ;D
nie przesadzajmy, gdyby bylo tak ze ten dosc specyficzny serial podobal sie tylko grupce osob to nie mialby wielomilionowej widowni w stanach i nie krecili by go dalej bo nie kieruja sie tym czy serial jest dobry tylko tym czy oglada go wystarczajaca ilosc ludzi... i nie jest to kilkaset tysiecy jak u nas
Nie porownoj widzow w stanach do Polski ;] U nas jak jest serial w ktorym kazdy odcinek nie wyglada w ten sposob: "ktoś ucieka i juz go inny ktos prawie zlapal, jednak ten pierwszy ktos jakims cudem mu zawsze ucieka przy tym wybuchaja samochody i duzo sie strzela" to jest gówno a nie serial ;] Osobiscie nie mam nic do prison break'a, ale np dexter moim zdaniem bije go na łeb. Niewiem co takiego ma w sobie ten serial ale na maxa wciąga i fabuła jest genialna. Odtwórca głównej roli również. Poczekajcie, jeśli nie chcecie wstawać z problemami to mysle ze jak juz emituja serial w tv to wyjdzie na dvd :)
nie porownuje tylko mowie na ich przykladzie ze serial moze podobac sie duzej liczbie osob :)
dexter jest przedewszystkim na swoj sposob specyficzny, swietny humor-jak dla mnie i co najwazniejsze- wciaga... bardzo... choc jesli mialabym ogladac po jednym odcinku co tydzien nie wiem czy bym wytrzymala (koncowki serii szczegolnie), tylko ze wtedy serial "starcza" na dluzej:D ale fakt faktem jak powiedzialas fabula genialna i Hall rowniez- jak i reszta obsady choc np ta Lila bodajze w drugiej serii nie moglam zniesc i z wygladu i paskudnego akcentu (choc angeilski akcent w wiekszosci przypadkow uwielbiam)
co do prison break'a (tez wole dextera) to o ile 1 seria byla dobra kolejne lekko naciagane i gorsze... podobnie lost..
a i mam pytanie.. macie moze jakies seriale do polecenia? "jakosci" podobnej do Dextera lub House'a?
Ja swojego czasu ogladalem Herosów, ale nie jestem pewien czy sa godni polecenia... Jesli lubisz komiksowy klimat (ja tak) osadzony w realnym świecie i z mniejwiecej realną fabułą to mozesz sprobowac :) ja dałem rade pociagnac pierwszy sezon, potem jakos sie urwalo, ale specjalnie nie zaluje ;p
pozdro :)
Ja polecam ''4400''. Oglądałem na razie te 3 sezony, co na jedynce był i czekam na 4 :P
polecam heroes, kyle XY,Jericho,Eureka,Lost....troche tego jest;]Kazdy na swoj sposób jest specyficzny;)Z nieamerykanskich polecam serail "Jekyll"-bardzo ciekawy......;)
pozdrawiam!
Bez 2 zdan, najlepszy serial TV naraeszcie w naszej TV.
Ja czekam juz na sezon III
Heh, a mi się pofarciło, bo do szkoły mam dopiero na 10:45 xD I mimo, że już oglądałem obydwa sezony, to w TVN na pewno obejrzę. Bo i tak nic w TV nie ma ;)
Przecież Rzym na jedynce będą emitować o 20:30 w piątki... A to bez wątpienia serial podobnie a nawet może bardziej " dla dorosłych", no cóż ale tvn nie lubi zarabiać na rewelacyjnych serialach...
Czy wy nie rozumiecie co sie do was mowi ludzie? Przeciez co mądry na tej stronie tłumaczy, że tvn ma tu gówno do gadania! serial jest od 18 lat i nie mogą puszczać go przed 23, tak samo jak jakis erotyków. Proste. A to że emituja go o 23:30, a nie 23:00 to juz tylko z wygody, bo akurat sie wjewodzki konczy, a nie wywala go z programu bo puszczaja serial ktory niewiadomo jak w polsce sie przyjmie ;] Oczywiscie mogli by go puscic wczesniej, ale po 2 odcinkach zdjeto by go z anteny przez rade radiofoni i telewizji z grzywną dla tvn w wysokosci... zapewne dosyc sporej :D Takze wyluzujcie i jak juz pretensje to do RRiT. Pozdro
Oglądałam wczoraj pierwszy odcinek mojego ukochanego serialu, bo chciałam zobaczyć jak to wyjdzie z lektorem, więc.......... hm :/ skoro puszczają go o 23.30 to mogli by nie oszczędzać na dialogach!!!!!!!!!!!!! Kurna wszystkie odzywki Debs i nie tylko jej zostały, lekko mówiąc, spartolone!!!!!!!!!! jakieś [...]w mordę jeża[...]?!?!?!?!? WTF!!!!! zdecydowanie muszę wrócić do wersji oryginalnej :D:D:D
tez specjalnie czekąłem na emisje na tvn zeby przekonac sie jak wyszlo tlumaczenie naszym "kochanym" specjalistom.No i zgodnie z moimi przypuszczeniami wyszlo jak zwykle-czyli spier****.Zdecydowanie zgadzam sie z moim przedmówcą trzeba wrócic do oryginalnej wersji;D
obejrzałam tylko pierwsze 20min bo nie mogłam dłużej ze względu na tego beznadziejnego lektora... boshe jak oni krzywdzą ludzi i serial tymi głupimi tłumaczeniami :/. a czołówki też nie widziałam :/
czyli wyglada to mniej wiecej jak w skeczu shtura? moim zdaniem zupelny bezsens puszczac serial o 23:30 i go cenzurowac... po co? w jakim celu? ja osobiscie nie wytrwalam bo nic ciekawego w tv nie bylo (wojweodzki robi sie juz lekko zenujacy) a 1 odcinek kilka razy ogladalam...
jeszcze jedno co zauwazylam, puszczaja o tej godzinie a slabo go reklamuja... czatowalam na spot od kilku dni by zobaczyc jak to wyglada z lektorem itp a w sumie zobaczylam tylko raz przed wojewodzkim ok 5 sekundowy i tyle.. w takim razie jak oni chca przyciagnac "widownie"? i tak moge sie zalozyc ze 80% ludzi ktorzy to ogladali (jak nie wiecej) byli to "fani" dextera ktorzy juz serial ogladali lub czekali na niego od dluzszego czasu...
co do lektora moim zdaniem wszedzie powinno byc tam ze moge sobie wybrac czy chce wersje org. z napisami czy z lektorem... tak jak mozna na cyfrze plus na canale hbo itp.
a nie wiecie czy jest jakakolwiek powtorka w TV albo czy mozna obejrzec ten serial w necie? chodzi mi o 1 odcinek, bo wczoraj nie mogłam go obejrzeć