PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 204 tys. ocen
8,2 10 1 203847
7,2 26 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

Proponuję się zabawić - jak twórcy mogliby zniszczyć kolejny sezon. ;)

Jak wiadomo Dexter będzie miał aż 4 przeciwników:
- Debra, która będzie coraz bardziej nieufna wobec niego
- Luis, który nie wiadomo jeszcze kim będzie ;)
- nowy seryjny morderca - też nie wiadomo
- LaGuerta, która odkryje, że BHB nadal żyje i będzie chciała oczyścić Doaksa

Tak więc myślę, że skończy się to tak:
- Debra po dłuuugich rozmyślaniach w końcu łyknie, że Dex tylko raz sie zapomniał i kogoś zabił
- Luis zostanie zabity przez Dextera a całe Miami Metro będzie myśleć, że rzucił pracę i wyjechał
- nowy morderca zostanie wrobiony przez Dexa i to on zostanie uznany za "rzeźnika z zatoki". W ten sposób nikt nie odkryje tożsamości Dextera a Doakes i tak zostanie oczyszczony. I wilk syty i owca cała :)

No i w ten sposób Dexter kolejny raz ucieknie spod topora (a właściwie spod kilku toporów) ;)

A tak serio to mam nadzieję, że twórcy tego nie spieprzą ale boję się, że za pół roku odkopie ten wątek i napiszę "a nie mówiłem!?".

ocenił(a) serial na 9
delh

Jeśli chodzi o Debrę to niemożliwe, że mu uwierzy bo w trailerze jest scena w której znalazła jego noże, próbki z krwią, taśmy itp.

Ciekawe co z tym nowym zabójcą którego zagra Yvonne Strahovski, nic nie pokazali w trailerze więc nie wiem co o tym myśleć. Jeśli będą partnerami w zbrodni to będzie masakra, a przecież nie wzięli takiej ładnej aktorki bez powodu, ciekawe po co ona tam :D.

ocenił(a) serial na 9
awielogorska

"Ciekawe co z tym nowym zabójcą którego zagra Yvonne Strahovski, nic nie pokazali w trailerze więc nie wiem co o tym myśleć. Jeśli będą partnerami w zbrodni to będzie masakra, a przecież nie wzięli takiej ładnej aktorki bez powodu, ciekawe po co ona tam :D."

Jak mawia przysłowie: Skoro nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o cycki. ;)
Może po prostu nowe postacie w VII sezonie będą miały charakter bardziej drugoplanowy, może nie wypełnią całego sezonu, a jedynie parę odcinków? Mam nadzieję, że tak, bo serial jest zbyt bliski końca, by poświęcać nowy sezon głównie nowym przeciwnikom. Trzeba się zająć dobrze znanymi wątkami, które leżały odłogiem od dłuższego czasu. Trailer zapowiada, że w końcu fabuła pójdzie w dobrą stronę (szkoda tylko, że nie stało się tak od razu po V sezonie). Jak scenarzyści mnie zawiodą to aż obniżę ocenę serialu! Niech mają łachudry! ;)

ocenił(a) serial na 9
Kukowsky

Ja się tylko boję bo trailer 5 sezonu zapowiadał się super, a później w samym serialu inne wątki były ważne, ten z trailera praktycznie nie istniał. Oby tutaj się postarali :D.

ocenił(a) serial na 9
awielogorska

Ano właśnie. Zapowiadali hucznie wątek śledztwa FBI, a tymczasem agenci FBI pojawili się chyba w 3-4 scenach. ;) Tak samo Quinn odkrywający prawdę o Dexterze - wątek urwany, bez zakończenia. Oby tym razem było inaczej...

ocenił(a) serial na 8
awielogorska

Trailer di piątego sezonu zawierał sceny z pierwszych dwóch odcinków. A te były bardzo dobre.

ocenił(a) serial na 9
MatiZ_3

Były dobre? Przecież już pierwszy odcinek piątego sezonu zwiastował tragedię. Na przykład w scenach retrospekcji, w których Dexter jak na pierwszej randce z Ritą zabił jakiegoś kolesia przed restauracją pełną ludzi. ;)

ocenił(a) serial na 7
awielogorska

strachowska zagra w dexie?!:D

ocenił(a) serial na 9
delh

Wiecie co by bylo swietne? Jakby się okazało, że 8 sezonu nie będzie i skończy się na 7 i tu np Dexter trafi do więzienia czy nie wiem jak tam chcą zakończyć:)

ocenił(a) serial na 10
delh

Moim zdaniem może być kimś w rodzaju proroka :P

Aczkolwiek sprawa Debry do "poprawki". Albo Dex ją zabije, albo ona umrze w jakiś inny sposób (i może będzie mu się pojawiać jak Harry) albo Dex wmówi jej, że to Luis wysłał to mu, że to nie jego "właściwe narzędzia" tylko podpieprzone dowody.

ocenił(a) serial na 10
delh

- Debra po dłuuugich rozmyślaniach w końcu łyknie, że Dex tylko raz się zapomniał i kogoś zabił
Ja natomiast się obawiałam, że jej cegłą na głowę spadnie i będzie miała częściowa amnezję XD Ale czytałam jakieś oficjalne info (nie pamiętam tylko gdzie), że Deb będzie rozkminiała dexterową przypadłość i spróbuje go zrozumieć. Czekam na to z utęsknieniem ;). Poza tym uwierzenie w taki kretynizm byłoby trudne - przecież widziała, jak jej przyrodni brat był ubrany i jak przygotował miejsce zbrodni, a chyba idiotką nie jest - no way!

ocenił(a) serial na 9
Sylwiaczek666

No ale mi chodzi o to, że Debra zda sobie sprawę, że Dexter tą zbrodnie przygotował, ale jednocześnie uwierzy mu, że to jego pierwszy raz. ;) A ten jeden raz to mu raczej wybaczy i zrozumie, bo choć okazał się mordercą to zabił seryjnego zabójcę. Co innego inne sprawy. Wiele morderstw to nie to samo co jedne, do tego dochodzi kwestia sabotowania pracy wydziału Debry przy prawie każdym śledztwie, no i pamiętajmy, że to przez Dextera tak naprawdę zginęła Rita a Doakes został uznany za Rzeźnika. Tutaj już trudno o jakieś zrozumienie, wybaczenie itp. Mam nadzieję, że nie będzie tak, że Deb w ogóle się o całej reszcie nie dowie.