Sezon piąty się zakończył (wg mnie najsłabszy, najnudniejszy, najbardziej naciągany). No ale jest podstawowe pytanie. Kto zabił Rite?? Czy aby na pewno trójkowy. Wg mnie to powinien byćkluczowy wątek serii. A tu co mieliśmy... Cisza.
Tak, na pewno. Twórcy serialu rozwiali wątpliwości w wielu wywiadach. Zresztą sama fabuła jednoznacznie to sugerowała - Trinity miał motyw, szukał domu Dextera (mieliśmu scenę jak najpierw trafił do domu Debry), do tego dziwnie uśmiechnął się jak Dexter mu przy zabiciu powiedzial, że ma rodzinę, poza tym modus operandi był dokładnie taki sam jak Trinitego.
Co do trójkowego to zgadzam się z opinią przedmówcy, po co kontynuować zamknięty temat? Jeżeli natomiast chodzi o 5 sezon, to raczej nie mogę zgodzić się z Twoją opinią. Bawiłem się przy nim świetnie. Może nie był tak dobry jak sezon 1 albo 4, ale na pewno zdecydowanie lepszy od 3ciego (w sumie denna historia) i 2ego (baba z angielskim akcentem działała mi niesamowicie na nerwy). No i Lumen, świetna postać, fajnie by było gdyby pojawiła się znowu w szóstym sezonie.
5 sezon oceniłbym na 6/10, trochę naciągany ale mimo to dobry. Tylko zakończenie słabe, chciałem żeby Debra się dowiedziała o jego mrocznej stronie.
W pewnym sensie się dowiedziała. W końcu wie, że Dex pomagał mścicielce. Ale nie wie, że to on zabijał i, że robi to od dawna ;) No i Quinn na pewno wie, że Dex zabił Liddiego.
Wie, że Dex pomaga mścicielce ? Niby skąd? Jak dla mnie 5 sezon to typowa ciąguuuutka. Przeciągnąć serial do bólu. Już dawno Dex powinien mieć PRAWDZIWE problemy, a tu co by się nie działo spada na 4 łapy. Ja chcę pościgu!
serio w glowie mi sie to nie miesci jak mozna mowic, ze ten naciagany. pelen dziur w scenariuszy i debilizmow, wyraznie pisany pod tepa amerykanska widownie 5 sezon byl lepszy od 2...
no ale wiele osob twierdzilo, ze 4 sezon sezon prison breaka byl <ok>
Mnie się to też to w głowie nie mieści, ale widać zidiocenie społeczeństwa postępuje w tempie geometrycznym. Ale to że oglądnąłeś 4 sezon Proison Breaka to hardokor jesteś , ja w połowie 2-giego wymiękłem z żenandy.
dla beki mozna bylo obejrzec.
zreszta jak marnuje czas na obejrzenie calego sezon obojetnie jakiego serialu to raczej ciagne to do konca
Bo się domyśliła i skojarzyła kilka faktów. To, że wie wynika z dwóch dwuznacznych rozmów pod koniec 5x12.
Mi się zdaję, że wątek trójkowego przeniosą na szósty sezon. Dlaczego? Nie pamiętam, w którym to odcinku było, ale Vince pokazał zdjęcie Dextera synowi trójkowego kiedy robił zakupy. Od tego zacznie się następny sezon (takie mam przeczucie). Co wy o tym myślicie?