Czy ktoś mi odpowie, dlaczego sprawa "dziewczyn w beczkach" została uznana za
wyjaśnioną i została zamknięta? Z tego co wiem, to Debra nakryła Dexa i Lumen jak czyścili
narzędzia po zabójstwie Jordana Chasea. Pozwoliła im jednak uciec bez potrzeby
ujawniania ich tożsamości zastrzegając, że za godzinę wezwie policję. W ciągu tej godziny
Dex i Lumen mieli posprzątać po zabójstwie Chasea - pociąć ciało na kawałki, uprzątnąć
wszelkie ślady krwi Chasea oraz wrak samochodu, w którym Dex koziołkował jadąc po
Lumen. Trochę mało czasu na to wszystko. Ale może Debra nie wezwała policji tak, jak
mówiła, tylko na drugi dzień. Nieważne. Interesuje mnie tylko to, dlaczego LaGuerta na
przyjęciu urodzinowym Harrisona wskazując na Debrę powiedziała: "Oto detektyw, która
rozwiązała sprawę dziewczyn w beczkach". Trochę to dziwne, skoro Jordan Chase nadal był
uznany za zaginionego, a po Miami krąży para "Mścicieli".
Może się czepiam, ale jak dla mnie jest to bardzo grubymi nićmi szyte.
Podobnie nie wyjaśniono także sprawy z Santa Muerte, o czym pisałem tu:
http://www.filmweb.pl/serial/Dexter-2006-331618/discussion/Santa+Muerte+-
+niewyja%C5%9Bniony+w%C4%85tek%21,1529415
A może Debra nie wezwała policji na miejsce obozu... Po prostu wiadomo było, że to Jordan jest winien i poszedł za nim list gończy. Jego zniknięcie potwierdzało winę.
A co do SM, to też dziwne, ale można to uznać za rozwiązane przez zabójstwo jednego ze złych braci.
Bardziej mnie zdumiewa sprawa Debra-Joseph, bo z tego co wiem, nie mogą stanowić pary skoro pracują razem. A poza tym cały ten wątek z krwią na bucie to jeden niejasny kit. Liddy nie żyje, ostatnio kontaktował się z Chasem odmawiającym współpracy, a tu nagle po sprawie...
5 sezon uważam za bardzo dobry z tym , że jedynym ostrym nie dociągnięciem to faktycznie była ta maciupenka kropelka krwi na bucie Quinna zauważona przez bystre oko LaGuerty , która połowe swojego życia spędziła przy biórku i świetle z lampki :)
Debra Lumen Dexter to jest możliwe że nie chciała poznać twarzy i torżsamości tych osób bo nie chciała się rozmyślić, poza tym sama stweirdziła że zrobiłaby to samo gdyby była którąś z ofiar.
Wymiana płytek ( przez wielu forumowiczów uważana za bzdure) przetestowałam u siebie w domu ( oczywiście była to płyta muzyczna) możliwe.
To z przerwą pani od wydawania sprzętu możliwe ( był to poprostu skrót poza tym wiedział kiedy była pora lunchu mniej więcej)
Odpuszczenia przez Quinna Dextera - niewiadomo czy sobie odpuścił bo się sezon skończył może sobie nie odpuścił i ciąg dalszy zobaczymy w 6 sezonie poza tym nawet jakby to dwie sprawy kryje już Dex pieniądzę które schował do kieszeni i Krew na bucie.
Zamordowanie Liddiego nie zgodne z kodeksem ( ktoś kiedyś napisał w innym poście) nie do końca kodeks Harrego mówił o tym , żeby nie dać się złapać.
6 sezon wydaje mi się ,że będzie już polowaniem na Dexa.
6 sezon wydaje mi się ,że będzie już polowaniem na Dexa.""""
O czwartym sezonie podobnie są mówiło, o piątym też. Więc te "wydaje mi się" jest wzięte z niczego, bo skąd niby mamy to wiedzieć? Po prostu strzelasz, jak wszyscy. Dex był zagrożony w każdym sezonie.
Nie do końca..... Niewiem co mówiło się wcześniej o wcześniejszych sezonach ... nie interesuje mnie to.Myślę ,że 6 sezon będzie polowaniem na Dextera bo.....
Quinn za dużo wie, Deb zaczyna powoli pojmować, że Dexter jest bardzo dziwny... ale masz rację to są tylko przypuszczenia.
Myślałam , że to jest forum i można się dzielić swoimi przypuszczeniami i pomysłami, a nie koniecznie trzeba mieć informacje z pierwszej ręki np od samego reżysera lub scenarzysty, żeby móc cokolwiek napisać na ten temat na forum
Nie musieli wcale ćwiartować ciała na miejscu, bo przeciesz nie mieli na to czasu, tylko zanieść do samochodu ciało i po sprawie. W godzinę da się zdjąć całą folie na której jest krew.
nie było żadnej folii. na miejscu zabójstwa musiało pozostać sporo krwi należącej do chase'a i być może lumen także. w tej sytuacji żaden włos czy najmniejsza kropla krwi nie powinny ujść niezauważone przez śledczych z policji. co do pomysłu Anieki, teoria dotycząca dalszego poszukiwania chase'a przez policję wydaje mi się mocno naciągana. no bo jak to - zabili go i uciekł?
obecność wraku auta (o ile nie został on wcale uprzątnięty) niby nie przesądzała od razu o udziale dextera lub kogokolwiek z wydziału zabójstw, mimo że zbieżność miejsca kradzieży i śmierci limmena dawała ku temu podstawy.