PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 204 tys. ocen
8,2 10 1 203753
7,2 26 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

Niezręcznie jest mi się do tego przyznać, ale nie wyłapałam wszystkich nawiązań, do
tytułowych "potworów".

11:51 - widzimy ciężarówkę "Miami Chills Refrigerated Delivery" - oczywiste nawiązanie do
Briana Mosera
23:02 - Słychać kobietę zapowiadającą przez głośniki odjazd autobusu do Tallahassee.
Następnie 36:20 męski głos przez głośniki mówi, że po przystanku w Daytona będzie postój w
Tallahassee. - Jest to nawiązanie do James Gellara (sezon 6), który wykładał na
Uniwersytecie w tym właśnie mieście, a Travis Marshall na tym samym Uni studiował.

A reszta nawiązań, do "big bad" z pozostałych sezonów?

Divine

nie ma xD

użytkownik usunięty
Divine

Raczej wiele nie wyłapałam. Mi się zabicie Saxona skojarzyło ze sceną w siódmym sezonie, kiedy ten wyobraża sobie, jak zabija Masukę. ;) Z weterynarzem z kolei to podobyn motyw, jak z T-Bagiem (czy jak temu pedofilowi tam się wabiło) w ,,Skazanym na śmierć". No i ta ciężarówka z lodem mnie zaintrygowała na chwilę, ale tak zbyt zajęta byłam oglądaniem. :)

ocenił(a) serial na 8
Divine

To nie będzie "big bad", ale... Huragan LAURA, w połączeniu z tym obrazem morza krwi...

ocenił(a) serial na 10
Divine

Długopis, którym Dex zabił Saxona - w 7. sezonie Hannah zabiła Sala Price'a za pomocą długopisu (Sal często przykładał go do ust, Hannah to wykorzystała i dorzuciła do długopisu nieco trucizny).

Założę się, że w odcinku było o wiele więcej smaczków tego typu. Podzielcie się, jeśli coś jeszcze wyłapaliście! :)

Divine

Może nie na temat ale mam taki sam termos jak Hannah:)
To był niestety najbardziej poruszający moment w odcinku.

ocenił(a) serial na 8
Divine

Zastanawiam się, do czego nawiązuje ostatnia scena. Bo do czegoś nawiązuje NA PEWNO.
Chodzi mi po głowie Trinity z jego budowaniem domów, ale nie jestem pewien, czy to o to chodzi.

Monsters jako brak światła samo w sobie jest znaczące, zwłaszcza w kontekście końcówki przedostatniego odcinka.