Jak Wam się wydaje dlaczego Rudy (Brian) zabił ojca Dex'a? Czy sądzicie, że to był ojciec ich obu czy tylko głównego bohatera? Czy chciał go pozbawić wszystkiego, czy poprostu się do niego zbliżyć? Piszcie co sądzicie, bo ja już mam 1200 pomysłów i niezłą teorię spisku w głowie ;]
Warto zaznaczyć, że Rudy był fanatykiem kunsztu Dex'a. Można się domyślać, że obserwował go od dawnego czasu, ale niestety nie odważył się na gest poznania. Motywem do spotkania dwóch seryjnych morderców okazał się ochroniarz Tucci. Jednakże Dex trzymał na odległość wszystkich. Podejrzewam, że gdyby Morgan byłby bardziej otwarty na świat nie zginąłby biologiczny ojciec Dextera, ani także miła, starsza pani, która myślała, ze Rudy jest monterem kablówki.
Rudy musiał uderzyć w czuły punkt.
Rudy był bratem Dextera, a zazwyczaj bracia pochodzą od tego samego ojca i matki. A jeśli nawet mamusia, czy też tatuś zgrzeszyli to dowodem na więzy krwi Rudego z biologicznym ojcem Dex'a jest jego zachowanie podczas rozsypywania zwłok pod kręgielnią. To był pomysł Brian'a.
Sadzę, że Rudy nie był takim fanatykiem kunsztu Dexter'a, jak piszesz, moim zdaniem było raczej odwrotnie. By zbliżyć się do Dex'a uzył Deb (wszystko na to wskazuje). Może chciał w pewien sposób zemścić się na ojcu, że ten po wyjściu z więzienia nie zabrał go do domu.
Rudy nie był podobny do ojca jak Dex... może to nie był jego ojciec.
wydaje mi się, że w ten sposób chciał się spotkać z Dexteram. Gdyby Brian był synem ojca Dextera to policja powiedziałaby że dom odziedzicza wraz z bratem.
tak ja to widzę.
przeciez juz wyszlo ze to Harry jest zarowno adopcyjnym jak i biologicznym ojcem Dexa. mysle ze Brian o tym wiedzial a zabil tamtego faceta zeby zwrocic na siebie uwage/doszlo miedzy nimi do spotkania.
kiedy niby wyszło? W pierwszym sezonie Dexter pobrał krew "tamtego faceta" i wyszło, że są spokrewnieni.. To, że Harry bzykał matkę D. to nie znaczy, że od razu jest jego ojcem...
Właśnie. Zastanawiam sięczy Brian nie chciał zemścić się na ojcu, że nie wyciągną go ze szpitala, nie zają się nim... choć coraz częściej sądzę, że Dex i Rudy mieli tylko wspólną matkę...
Rudy sam powiedział, że szkoda, że poznali się w takich okolicznościach, ale i tak były to najlepsze okoliczności aby się dobrze poznać. ( nie pamiętam dosłownie) Także myślę, że specjalnie zabił biologicznego ojca Dextera, żeby spędzić z nim weekend, wykorzystując w tym celu Deb.
Dexter podziwiał Rudiego jako morderce z samochodu-chłodni,ale Rudy także wspomina, że Dexter jest kimś kogo od dawna podziwiał, nawet Debre chciał zabić w sposób w jaki robi to Dex.