Dexter spadł z 3 na 4 miejsce w rankingu za sprawą Gra O Tron ,który ma śrdnią 8,53 i
niecałe 4 tys głosów ,a nasz Dex ma ponad 40 tysięcy (!) i średnią 8,44.Zdaje mi się ,że w
tym przypadku to Dexter powinien być 2-3 miejsca wyżej bowiem to około 40 000 głosów
różnicy i zaledwie 0,09 w ocenach.Jakie jest wasze zdanie?
Dexter powinien być pierwszy w rankingu, zaraz za nim Breaking Bad, reszta mnie nie interesuje :)
jesli kolejne sezony utrzymaja ,,poziom,, 5'tego to ten serial nie bedzie zaslugiwal nawet na miejsce w top 50
Masz rację, 5 sezon nie zachwycił, a wręcz zniesmaczył, ale kieruję się innymi czynnikami wybierając dany serial :) A jeżeli chodzi o inne produkcję, to bardzo wiele z nich są horrorami i science fiction, a wg mnie tego typu filmy nie mogą dzierżyć pierwszego, czy tam drugiego miejsca w rankingu. Nie lubię wszystkiego, co jest surrealistyczne, chyba, że naprawdę postarają się scenarzyści.
Jak zacząłem oglądać pierwszy sezon dextera to byłem nim zachwycony, jednakże kończąc teraz 4 nie zamierzam siadać do 5. Ku mojemu wielkiemu rozczarowaniu jest to serial dążący do upadku i zchłamienia :(. Co do tego, że jest niżej w rankingu niż świeżutka "gra o tron" to zgodzę się, ze Filmweb ma pewien problem / błąd związany z tym elementem oceniania. Ostatnio mną to telepnęło, gdy zobaczyłem jak nisko jest jeden z najlepszych wyprodukowanych dotąd moim (i nie tylko) zdaniem, czyli "Przyjaciół", którzy na dzień dzisiejszy zajmują miejsce 223 w rankingu seriali, co moim zdaniem jest jakimś nie porozumieniem, ponieważ nie ulega wątpliwości, ze powinni zajmować miejsce w pierwszej dziesiątce (za ostatni sezon, każdy z ekipy "przyjaciół" zarabiał po 2 mln. dolarów na głowę. To chyba wystarczający argument, aby określić, jak bardzo jest, był i będzie lubiany...)
co Ty mowisz!!!!
4 sezon jest najlepszy ze wszystkich, wiec nie rozumiem jak mozna chciec przerwy akurat po nim
4,2,5,1,3,
Trochę mnie to zdziwiło, że 5 sezon wg Ciebie jest po środku, to najgorszy z dotychczasowych, jakie powstały. Jedynym rażącym błędem jest po prostu śmieszna ilość wpadek Dextera i wywinięcie się z nich za każdym razem. Jeżeli 6 sezon nie okażę się na miarę 1,2 sezonu, to ocena ode mnie spadnie nawet o dobre 2-3 stopnie :)
to dobrze, aczkolwiek każdy patrzy na co innego... mi 5 bardziej przypadla do gustu niz jedynka... wlasciwie po pierwszym sezonie mialem srednią ochote oglądac Dextera dalej, ale na szczęście się zmotywowałem i dzięki temu dostałem to co najbardziej lubię zarówno w 2 jak i 4 sezonie :)
Mam głęboko w rzyci rankingi oglądam serial bo mi się podoba jak się nie podoba to nie oglądam proste..
Dokładnie jest to jedyne zdrowe podejście do tej sprawy . A co do samego podliczania rankingu jest to najlepsze wyjście . To że mniej ludzi oglądało dany serial ( a 8 tysięcy to już sporo ) nie znaczy że powinien być niżej . Jeżeli będzie to ocena na wyrost to dzięki pozycji dobrej serialu więcej ludzi się nim zainteresuje i zbije mu ocenę w dół .