Kiedy zacząłem oglądać sezon pierwszy , wiele opinii dotyczyło tego iż serial jest niepowtarzalny niesamowity itd a więc zacząłem oglądać pierwsze odcinki jakoś mnie nie wciągnęły dopiero chyba od 5 epizodu zaczęło się coś dziać i naprawdę nie mogłem się doczekać co będzie dalej "ale" kiedy już skończył się sezon 1 jakoś nie nabrałem ochoty aby dalej kontynuować przygodę z dexem , nie wiem czy to przez jak dla mnie dziwne rozwiązanie scenarzystów przy ostatnim odcinku , a może to po prostu za mało niewiadomych pozostawił sezon pierwszy aby dalej oglądać ten serialik który nie podważam jest jedyny w swoim rodzaju. pozdro fani Dexa i odpowiedzcie mi na jedno pytanie czy sezon 2 jest lepszy czy jednak niewiele straciłem.
Ciężko powiedzieć, szczególnie gdy się już dość dawno oglądało i wszystkie emocje opadły. W każdym razie jeśli nie podobał Ci się zbytnio sezon 1, sezon drugi zapewne też Ci się nie spodoba. Sezon 2 na pewno gorszy nie jest.
pzdr
A ja powiem że 2 sezon jest O WIELE WIELE razy lepszy. naprawde się postarali. Ja oglądałem go jednym tchem.
Pierwszy jest, nie o wiele, ale jednak lepszy. W drugim są jakieś pojedyncze błędy i parę tandetnych (mimo wszystko) chwytów.
"W drugim są jakieś pojedyncze błędy i parę tandetnych (mimo wszystko) chwytów."
Np. ?
Pisałem o tym na tym forum pomiędzy wrześniem, a grudniem zeszłego roku. Dla przykładu: Dexter zabiera Lily do namiotu z trupami? Że co? Niby, jak? Nawet szef policji nie miałby prawa zabrać tam nieupoważnionej osoby. W tle nawet widać kogoś za namiotem, który ich tam najwidoczniej wpuścił O_o
Co do tandetnych chwytów, to np. to megaheroiczne uwolnienie się z ognia przez Dexa w ostatnim odcinku.
Moze i masz racje ale nie sa to dla mnie motywy tak razace aby zwrocic na nie uwage
Ja też nie uważam, że są to ważne rzeczy, ale ogólnie drugi sezon nie jest tak doskonały jak pierwszy.
PS - Jeśli interesuje cię co będzie w trzecim to polecam moje dwa ostatnie posty tutaj: http://www.filmweb.pl/topic/825875/Pi%C4%99%C4%87+fakt%C3%B3w+na+temat+3.+serii. html
Tak wiem czytałem :)
A powiedz mi jeszcze czy oba sezony są na podstawie książek czy tylko pierwszy?
Tylko pierwszy. W drugim wzięto tylko
SPOILER
motyw Doakesa śledzącego Dextera i motyw jego śmierci (no, nie do końca - w książce został tylko 'troszkę' okaleczony, ale co to za życie;)
KONIEC SPOILERA
Skoro jesteś tak miły i odpowiadasz na moje pytania to mam jeszcze jedno ostatnie,które mnie dręczy od samego początku 2 sezonu. Dlaczego Dex wszystkie zamordowane ciała wyżucał w jednym miejscu? Przecież morze okalające Floryde jest ogromne a on ciągle wyżcuał te worki w jednym i tym samym miejscu? Gdyby nie to całej sprawy by nie było, bo prawdopodobnie znaleźli by conajwyżej jedno ciało a przez nie, nie doszliby do mordercy.
Cóż, scenarzyści musieli sobie jakąś furtkę dla drugiego sezonu zostawić :) Wyrzucał je w jednym miejscu, przynajmniej moim zdaniem, właśnie dlatego, by zmniejszyć ryzyko ich znalezienia. Gdyby je wyrzucał w wielu różnych miejscach, to na pewno prędzej czy później by ktoś na nie natrafił. I jakby się te przypadki powtarzały, to zaczęto by szukać i tak czy siak, by to wszystko znaleźli. Tamto miejsce było jego "zaufanym" miejscem, gdzie najwidoczniej nikt nie mógł zobaczyć jak wyrzuca worki ze zwłokami, i przypuszczał też, że nikt nie trafi na nie. Niestety przypadek sprawił, że ekipa badawcza je znalazła.