PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 204 tys. ocen
8,2 10 1 203871
7,2 26 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

Jestem z tym serialem od początku. Pierwsza seria była genialna i naprawdę to było coś niesamowitego. W ogólnie nie oglądam seriali, a jedyne co oglądałem zawsze to X-Files. Dexter mnie wciągnął bez reszty, fajny czarny humor + świetna narracja i bohater, z którym mimo wszystko można się bardzo identyfikować.

Potem seria II, już nie genialna, ale bardzo, bardzo dobra.

III seria, nudy, nudy i jeszcze raz nudy.

IV seria - bardzo udana, byłem pod wrażeniem no i ta końcówka.

V seria - NIEPOROZUMIENIE, najsłabsza w serii.

VI seria - ok, pomysł był fajny, ale wszystko się gdzieś to rozmyło, za dużo wątków, motywów, nuda, przez 10 odcinków nic się nie dzieje by w dwóch ostatnich skondensować w dwóch godzinach całe śledztwo, akcję itd. i do tego ta końcówka idiotyczna. Naciągana była bardzo ta seria, niepoukładana, a Dexter totalnie nijaki.

Cobra_Choke

Dokładnie takie samo mam zdanie.
Niesamowita nuda. Na siłę to nakręcone i jeszcze przewijanie wątków rozmów łzawych Deb z panią psycholog przez cztery odcinki.
Widać twórcom brakuje pomysłu i czas chyba najwyższy na zakończenie serialu.
I

ocenił(a) serial na 8
Cobra_Choke

Dla mnie osobiście sezony:
I - 9/10
II - 10/10
III - 8,5/10
IV - 9/10
V - 8/10
VI - 6/10

Wszyscy nie znoszą piątego sezonu, ale ja go szczerze mówiąc lubię, na pewno bardziej niż szósty. Denerwowało mnie w nim jedynie to, że nie doprowadził do żadnej konkluzji. Cały sezon Debra uczyła się, że niektórzy zasługują na śmierć tylko po to, żeby nie tylko tego nie wykorzystać (czy właściwie wykorzystać w sposób niczego nie zmieniający - vide ostatnia scena tamtego sezonu), ale i zapomnieć w tym roku - zdecydowanie wolałbym kontynuowanie tej drogi rozwoju Debry niż tą jej miłość.