Po dwóch genialnych pierwszych sezonach które oceniam na 10, nastąpiło mocne zaniżenie formy. W sumie wyciągając średnią, mogę najwyżej dać 7.
To jest typowe w tego typu serialach. Zrobić bardzo dobre dwa, trzy sezony później ciągnąć jakieś dziwne wątki i powtarzać schematy przez 8 sezonów bo i tak ludzie będą to oglądać. Chyba każdy wie z jakiś powodów zaczęto robić w ten sposób seriale.
Myślę, że to jednak nie jest typowe. Zazwyczaj z sezonu na sezon jest coraz "słabiej", a tu Dexter zaskoczył świetnym poziomem
Nie zrozumiałeś co napisałem, ale mniejsza o to. Według mnie Dexter zalicza się do tych seriali co mają dobre pierwsze sezony, reszta to klepanie schematów, żeby zbić dużo pieniędzy. Jeżeli chodzi o argumenty, to nie ma sensu tutaj pisać co się komu podoba, bo każdy ma inny gust, ale za to jest sens pisać o jakości wykonania danego sezonu. Pierwszy sezon nie miał aż tak dużo niedopatrzeń co ostatni.
Umyślnie zrozumiałem Ciebie tak samo, jak Ty mnie :) (patrz Twoja wypowiedź wcześniej na moje zdanie)
To była odpowiedź na post zinedine, nie wiem czemu nacisnąłem na Twój post. Ważne, że się wszystko wyjaśniło.
Typowa subiektywna opinia. To, co podoba się jednym, nie musi podobać się innym. Dla przykładu, 2 sezon dla mnie był słaby ze względu na postać Lili, natomiast kolejne trzymają równy poziom, tylko skłaniając mnie do śledzenia kolejnych. I to prawda, seriale kręci się po to, żeby jak najwięcej osób je oglądało i nie wiem na co tu narzekać :)