PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 204 tys. ocen
8,2 10 1 203836
7,2 26 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

Prpoponuję zebrać informacje i teorie o tych bohaterach w jednym ponadodcinkowym temacie.

Według mnie, co nie jest tajemnicą, Gellar jest projekcją umysłu Travisa.
Co w takim razie stało się z profesorem?

ocenił(a) serial na 9
olafasola

Prawdopodobnie Travis albo ktoś trzeci (wciąż mi się wydaje że DoomsDay Killerem jest jeszcze ktoś inny) go zabił a jego pomysły i motywy z Apokalipsy opisane w podręcznikach i rysunkach wkomponował w morderstwa.

Nie wiem czas pokaże to dopiero 5 odcinek, jesteśmy na półmetku niemalże sezonu.

ocenił(a) serial na 7
KWallander

Weług mnie prawdopodobne jest, że Travis go zabił w akcie rozczarowania (jego guru okazał się innym niż Travis go widział). Kłóci mi sie to jednak z wrażliwą wizją Travisa. Zabiłby jako on sam? Wydaje się do tego niezdolny...

ocenił(a) serial na 10
olafasola

Po ostatnim odcinku teorie o tym ze Gellar jest duchem można włożyć między bajki . Raczej z duchem nie rozmawiał by przez telefon

ocenił(a) serial na 6
The Special One

I co z tego, że rozmawiał z nim przez telefon? Skoro w swoich wizjach rozmawia nim twarzą w twarz to dlaczego, nie może sobie równie dobrze ubzdurać, że rozmawia przez telefon? Nie uważam, żeby można było ten fakt jakkolwiek potraktować jako zaprzeczenie teorii.

ocenił(a) serial na 7
The Special One

Rozmowa przez telefon, rozmowa bezpośresdnia, wspólny wypad do baru, pubu itd. - nikt poza Travisem zdawał się nie widzieć profesora. Ktoś bardzo mądrze przytoczył Fight Club - tam rezyser posunał się o wiele dalej w wyobrażeniach sytuacyjnych alter ego.

ocenił(a) serial na 8
olafasola

Też skłaniam się ku rozczarowaniu, było wszak wyraźnie powiedziane, że profesorek był swego czasu niezłym kobieciarzem, co pewnie kłóciło się z tym, co chciał przekazać swym uczniom. W oczach Travisa stał się hipokrytą i młody wolał go zabić i ubzdurać sobie, że jego mistrz tak naprawdę jest ideałem.

ocenił(a) serial na 8
olafasola

A tak trochę z innej beczki: wg imdb Travis występuje we wszystkich 12 odcinkach tego sezonu, natomiast Gellar jedynie w 9.

ocenił(a) serial na 7
buka_power

nie wiem czy moi drodzy zauwazyliscie ale jego guru na poczatku najnowszego odcinka modli sie a w pewnym momencie przez chwile widac zakrwawiona glowe... pozniej to znika... Travis sie dziwi... moze tak byc ze Travis go zabil a teraz jest wizja jak Harry u Dexa

olafasola

A czy ktos wie,czy Amerykanie też podejrzewają coś takiego, czy to tylko nasze teorie? :)

ocenił(a) serial na 7
Mikasa08

Na imdb to popularna teoria. Pojawiły się nawet kontr-teorie jakoby to Travis był widziadłem Gellara - ta rzecz jasna obalona został bardzo szybko:)