Czy znacie wątek muzyczny z ostatniego odcinka 5 sezonu? Zaczyna się w momencie kiedy Dex i Lumen wrzucają ciało Jordana do jeziora, chwile rozmawiają na łodzi i odpływają. W tym momencie pojawia się bardzo fajna melodia. Można się domyślać, że to dzieło Lichta, ale na OST tego nie ma. Czy ktoś z Was zna tytuł?
P.S. Google przeszukane.
http://www.youtube.com/watch?v=q8Eau2rENoE Proszę. :) Tytuł tego motywu to "Tides" i znajduje się na OST-cie z 4 sezonu. :)
Mi się cholernie podoba nuta z 4 sezonu, jak Dexter w końcu staje po raz pierwszy oko w oko z Trójkowym. Mroczna i przerażająca-Daniel licht jest świetny, naprawdę.
http://www.youtube.com/watch?v=KJx_F4UfusU&feature=related
MilesQuaritch zgadzam się, że cholernie sentymentalna, ale też cholernie dobra:)
Jest sentymentalna czyli ckliwa. Dosłownie idealny happy end gdyby nie to że Lumen odeszła. A własnie dokąd wyjechałą Lumen? Wróciła do niedoszłego mężą, do Nebraski?
A w Dexterze to naprawdę nowość - ten serial jest o gościu co lubi mordować, 5 sezon stał się już trochę taką operą mydlaną.
Opera nie opera, dobrze że serial (postać) się rozwija. Może i trochę dziwnie patrzy się na szklane oczy seryjnego mordercy, ale tak na prawdę czy on jest zły? Widać gdzieś na dnie spoczywa odrobina ludzkich uczuć. Mnie osobiście bardzo podobał się 2 odcinek 5 sezonu gdzie pod koniec żegnał Cody'ego i Astor wyjeżdżających do Orlando. A co do Lumen, cieszę się, że odeszła z życia Dex'a (może przez to, że jestem uprzedzony do J.Stiles) choć w nieco dziwny sposób. Niby zaczyna coś do niego czuć, niby nie widzi w nim potwora, chce zabijać jak on, ale kiedy kończy swoją misję na swoich oprawcach nagle się jej odechciewa takiego życia. Achhhh te baby ;)
Tak, to widac, że ta postac ewoluuje, całkiem możliwe, że koło 16 sezonu Dexter rzuci to całe mordowanie w cholere;p
Miejmy nadzieję, że w 6 sezonie (wiele na to wskazuje, że będzie) pojawi się ktoś pokroju Artura Mitchell'a:) Swoją drogą jeśli serial ma schodzić na psy to wolę żeby 6 sezon był ostatnim. Wiem, brzmi to kiepsko bo kto by chciał się rozstawać z postacią Dex'a, ale wolę żeby zszedł z ekranów "z tarczą" i niekoniecznie w kajdankach:) Definitywnie NIE w kajdankach!