Oczywiście na tym etapie, kiedy mamy tylko zwiastun, bez bieżących odcinków,
można jedynie spekulować, ale taka mała obserwacja:
Każdy na pewno pamięta, w jaki sposób w finale Sezonu 1-
go zginął Brian Moser/Rudy Cooper, ale na wszelki wypadek małe przypomnienie wraz
ze zdjęciami:
Dex przywiązuje brata do stołu FOLIĄ, podcina mu gardło, po czym (tego widz już NIE
widzi) ZDEJMUJE tą folię i pozoruje wszystko tak, by wyglądało, że Rudy popełnił
samobójstwo. Policja zastaje Rudy'ego wiszącego nogami do góry i zaczynają robić
zdjęcia miejsca zbrodni - Rudy NIE JEST już wtedy obwiązany folią w ŻADEN sposób.
http://i.imgur.com/O2zgZ.jpg
http://i.imgur.com/uzPkp.jpg
Na trailerze Sezonu 7-go Debra prosi w archiwum o udostępnienie jej wszystkich
dowodów ze sprawy Mordercy z Chłodni. (na razie oficjalnie nie wiemy, po co)
http://i.imgur.com/pfm7o.png
Chwilę później (chyba już w mieszkaniu) Debra przegląda te zdjęcia. I o ile STÓŁ na nich
widoczny się zgadza, o tyle niech ktoś mi wytłumaczy, JAKIM cudem na tych zdjęciach
wyraźnie widać FOLIĘ, którą stół ten jest obwiązany? Dex owszem obwiązał brata, ale
PRZED pojawieniem się policji, która robiła zdjęcia. Gliniarze zastali Rudy'ego
wiszącego nogami do góry i z rekami do ziemi BEZ ŻADNEJ folii.
http://i.imgur.com/UImPY.png
W zwiastunie Debra mówi IT'S THE SAME AMOUNT OF PLASTIC WRAP, THE SAME
POSITIONING (czyli TO TAKA SAMA ILOŚĆ FOLII, TAKIE SAMO UŁOŻENIE). Mam teorię,
że widząc folię na zdjęciach Brian'a porównała ją z morderstwem Travis'a w kościele i na
tej podstawie domyśli się, że to Dex zabił swojego brata.
I teraz -> nie dość, że SAMEJ tej wpadki ze zdjęciem NIE DAŁOBY SIĘ w żaden sposób wybaczyć twórcom,
to wyobraźcie sobie, jak wielkim oszukiwaniem widza by było, gdyby Debra odkryła, kto
zabił Briana'a na podstawie folii, której NIE BYŁO na miejscu zbrodni w 1 Sezonie ;]
Any thoughts moi drodzy? Bo mam nadzieję, że to jest jednak MOJE niedopatrzenie.
Spieprzenia wątku Rudy'ego i w ogóle wszystkiego, co wiąże się z Sezonem 1-m chyba
bym stacji SHOWTIME NIE wybaczył.
Oczywiście są inne opcje:
1.Debra PO COŚ INNEGO potrzebuje te zdjęcia
2.Moja teoria TRAVIS FOLIA + BRIAN FOLIA = Mój Brat Dexter Zabił Mojego Byłego Chłopaka Rudy'ego jest nieprawdziwa.
3.Ta folia na zdjęciach jest przyklejona do CZEGOŚ INNEGO, nie do stołu (a wiadomo, że technicy po kolei rozbierają cały mechanizm i fotografują każdą część osobno).
I mam nadzieję, że któraś z tych 3 opcji się sprawdzi, bo inaczej to z*******y błąd w fabule z ich strony, po którym się grubo zacznę zastanawiać, czy WARTO jeszcze oglądać serial.
Hmmm, a czy może jej chodzić nie o Briana tylko o siebie? W sensie, że mogłaby oskarżyć Dextera, że to on próbował ją zabić kiedy Brian chciał to zrobić i przygotował wszystko tak jak robi to Dexter. A to zdjęcie nie jest ze stołu na którym zginął Brian, tylko na którym leżała Debra?
Masz rację, to by było logiczne. Ona się ocknęła dosłownie kilka sekund przed tym, jak Dex i Rudy
zaczęli walczyć. Więc WIDZIAŁA, że obaj stoją nad nią.
Porównałem stół, na którym wtedy leżała Deb z tym, co widzimy w trailerze:
http://i.imgur.com/Q82wT.jpg
http://i.imgur.com/pIC9K.png
Folia na zdjęciach jest lekko rozcięta po bokach, tak więc Debra schodzi ze stołu, po czym oni fotografują całość. Jednym słowem pierwsze zdjęcie z prawej to mechanizm, na którym wisiał Rudy, dwa kolejne zdjęcia (z folią) to natomiast już stół, na którym leżała wtedy Debra.
Dzięki, awielogorska :) Swoją drogą, bardzo jestem ciekaw, po co Debrze te stare akta. W jednym Sezonie powróci zarówno sprawa Rzeźnika z Zatoki, jak i Mordercy z Chłodni. Będzie WIELKI burdel. Ciekawe, czy Dex się z tego jakkolwiek wydostanie.
Dobrze, że scenarzyści jednak nie popełnili takiego błędu bo to by była jakaś masakra.
Wydaje mi się, że sprawę mordercy z chłodni Debra powiąże sama na własną rękę (nie będzie z tego głośnej sprawy) +szkiełko z krwią znalezione przez LaGuertę, więc domyśli się również o rzeźniku. W trailerze widać, że znalazła wszystkie "przybory"(:D) Dextera, pewnie sezon skupi się na jej dylemacie związanym z przekazaniem Dextera policji i dylemacie Dextera co z tym zrobić, czyli pętla będzie się powoli zaciskać (oby!). Mam nadzieję, że dobrze wykorzystają potencjał powrotu sprawy Rzeźnika i nie skończą tego wątku za szybko i jakoś bezsensownie, tak jak się stało z wątkiem Quinn-Dexter w 5 sezonie.
Oby też nie skupiali się na wątkach pobocznych, a chyba tak się stanie. Wydaje mi się, że postać którą zagra Yvonne będzie niestety znacząca bo aktorka zaczyna się pojawiać w wywiadach związanych z serialem, więc nie będzie to rola epizodyczna. Boję się, że będzie z nią tak jak z Lumen - obie nie zostały pokazane w trailerach, a były znaczące dla serialu, a do tego postać Lumen okazała się niewypałem bez sensownego zakończenia wątku(no, chyba, że jeszcze wróci ale nie sądzę :D). Oby scenarzyści czytali opinie z zewnątrz na temat serialu i wyciągnęli wnioski z 2 ostatnich sezonów i zaczęli uczyć się na błędach :D.
Debra znalazła protezę przysłaną przez Louisa. No i przypomniała sobie, że była tak samo związana folią jak Travis. Pewnie dlatego chce te akta. No i przecież wie, że Brian był bratem Dexa.
Może Louis myśli, że Dexter to prawdziwy "chłodziarz" i dlatego mu tą kończynę wysłał. To by było dosyć logiczne ("hello, wiek kim jesteś). Nawet by mi się podobał taki motyw.
Co do Debry - myślę, że będzie prowadziła badania zwiazane z "rzeźnikiem z zatoki" na własną rękę, poza oficjalnym dochodzeniem. Jak dojdzie do słusznych wniosków i uzna, że chce chronić Dextera to będzie się działo... XD
Nudzi, nie nudzi, ale zgodzisz się chyba, że TO byłby poważny mankament w fabule serialu,
którego się ot tak po prostu zignorować nie da i udawać, że nic nie było.
A "szukać" to za mocne słowo hehe - po prostu dobrze pamiętam 1-szy Sezon, więc po obejrzeniu nowego trailera od razu przyszło mi to na myśl.
Bywaly gorsze motywy ignorowane przez tworcow ;p jak sprawa z Quinnem i zdjeciami Dextera z 5 sezonu. Mogloby to zakonczyc karioere dextera no ale kase trzeba trzepac dalej.
ZGADZAM SIĘ, ale to nie powód, żeby znalezienie kolejnego takiego mankamentu wzbudzało ironię z krytyką.
To jest takie TYPOWO POLSKIE jednak ;] Człowiek wchodzi na forum z jakimiś spostrzeżeniami tudzież pytaniami i liczy na jakąś tam pomoc, natomiast w 3/4 przypadków zawsze kończy się to narzekaniem, opieprzaniem etc. A JUŻ ZWŁASZCZA na Filmwebie.
Tylko ciekawe co jest bardziej dziwne w takim razie - to że ja coś tam znalazłem w serialu co byłoby ewidentnym zgrzytem dla fabuły i o tym wspomniałem, czy to że pewnie dawid1420 oraz janiszczyciel W OGÓLE mogliby tego nie zauważyć, albo co gorsza oglądać dalej udając, że tego nie ma ;]
Bo jeśli Wy umielibyście zamieść coś takiego pod dywan i dać twórcom robić z widza idiotę,
no to małe macie wymagania od fabuły czegoś, co oglądacie, bez urazy.
To nie jest już tylko typowo Polskie. Po prostu od jakiegoś czasu trollowanie jest modne.
Jak coś takiego może być modne? No, dobrze, są rózne zboczenia i nie wszyscy musimy to rozumieć. Niektórzy ludzie czują pociag do owłosionych pach, to czemuż innym nie miałby sprawiać frajdy niewinny, uroczy trolling? XD
trochę nie przesadzasz? paru forumowiczów nie zgodziło się z tobą a ty już poczułeś się urażony. Nie krytykuj Polski bo w innych krajach ludzie na forach też mają odmienne zdanie i nikt cie tutaj nie obraził. Ja nawet nie zwróciłam uwagi na takie szczegóły w serialu o których napisałeś, chyba zbyt drobiazgowy jesteś