PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 204 tys. ocen
8,2 10 1 203836
7,2 26 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

Witam,
czytałem i słyszałem wiele negatywnych opinii o sezonie 5, więc chce go przeskoczyć i
zabrać się od razu do sezonu 6.
Czy mógłby mi ktoś w skrócie powiedzieć co się działo w sezonie 5. Wystarczy na tyle żebym
się łapał w fabule najnowszego sezonu.

Dziękuje za pomoc.

ocenił(a) serial na 9
EpicFail

W sezonie 6 nie ma właściwie żadnego nawiązania do sezonu 5 więc spokojnie możesz go pominąć bo i tak się zorientujesz w fabule. Jedynym nawiązaniem jest tylko kontynuacja związku Debry i Queena, który właśnie się zaczął w 5 sezonie i na początku 6 widzimy jego dalsze losy.

ocenił(a) serial na 9
delh

Ale w sumie to ci mogę napisać parę zdań o 5 sezonie. Są 3 główne wątki:
- mordercy kobiet, których ściga Dexter i jedna z kobiet, która tym mordercom uciekła, ta para miała też krótki romans ze sobą
- Santa Muerte - najgorszy wątek w historii Dextera, nic ciekawego się w nim nie dzieje, Dexter w ogóle w nim właściwie nie uczestniczy, bandytów ściga Debra, Batista i Queen
- śledzenie Dextera przez Queena i jego kolegę (byłego policjanta) - najciekawszy wątek ale na końcu zupełnie spieprzony, Queen zakochał się w Deberze i zrezygnował ze śledzenia jej brata a były policjant został zabity przez Dextera

delh

Teraz na pewno go obejrzy po tych "paru zdaniach".

ocenił(a) serial na 9
EpicFail

wbrew negatywnych opinii mi 5 sezon bardzo sie podobal, wg mnie najlepszy zaraz po pierwszym choc prawdopodobnie 6 sezon zepchnie 5 na trzecie miejsce ;)

monia9

Dla mnie bezsprzecznie najlepszy sezon 1, potem sezon 4, następnie dopiero 5 mniej więcej na równi z sezonem 3, czyli tak samo średni.
6 sezon jak na razie dobry, ale ocenie dopiero po jego zakończeniu.

marcin261287

5 sezon jest zarąbisty/

ocenił(a) serial na 9
EpicFail

Mimo wszystko proponuje obejrzec. Sezon generalnie dobrze sie oglada. Poprostu spieprzyli koncowke i rozwiazanie niektorych watkow. Ale jak najbardziej trzeba zaliczyc 5 sezon. Zreszta kazdy szanujacy sie fan Dexa conajmniej 1 raz obejrzal wszystkie odcinki.

użytkownik usunięty
EpicFail

Jaki sens ma takie wybiórcze oglądanie odcinków? Traktuj serial jak jeden ciąg, pomijanie 5 sezonu jest idiotyczne.

ocenił(a) serial na 9
EpicFail

Lumen.I wszystko jasne.
Ale ja jestem za oglądaniem wszystkich sezonów,za nie opuszczaniem żadnego.Wtedy można mieć cały obraz serialu.

Liv4

Ja też nie rozumiem jak można pominąc cały sezon bo ma słabe opinie. Trzeba samemu obejrzeć i się przekonać :) Mi się bardzo podobał.

ocenił(a) serial na 8
EpicFail

no skoro mówicie że jest dobry, obejrzę. Dziękuje za pomoc.

ocenił(a) serial na 7
EpicFail

Warto ten sezon obejrzeć choćby dla Petera Wellera, grającego Liddy'ego. Badass w czystej postaci ;).

ocenił(a) serial na 9
EpicFail

Moim zdaniem najlepsze były pierwsze dwa.
Pierwszy za to, że wiele rzeczy z jego przeszłości wyjaśniało się w kolejnych odcinkach praktycznie do końca serii a drugi za to, że dotyczył jego osoby i tego co robi(ł). Trzeci był całkiem składną kontynuacją konwencji serialu ale już w czwartym postać potrójnego była z czasem coraz bardziej drażniąca. A zakończenie tym bardziej rozwalające. Piąta część wraca wg mnie na poziom sezonu trzeciego a skoro to tendencja wzrostowa to liczę na zwyżkę także w s.06 :)