PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 204 tys. ocen
8,2 10 1 203847
7,2 26 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

Jakie sa problemy z serialami, ktore maja wiecej niz 4 sezony, zatracaja swoja spojnosc i rozbudowuja sie na sile o nowe watki i motywy przewodnie? Otoz takie seriale powoli staja sie telenowelami brazylijskimi, ze wszystkimi tego konsekwencjami. Niestety, serial Dexter tez idzie w te strone. Gospodynie domowe moga byc w siodmym niebie. Perypetie rodzinne, uczuciowe, nowe postacie, nowi sasiedzi, nowi przyjaciele - gladko i bezbolesnie przewijaja sie przez serial po czym znikaja zastepowani nastepnymi barwnymi bohaterami. Wiarygodnosc psychologiczna tychze postaci z kazdym kolejnym sezonem jest coraz mizerniejsza, historyki sa coraz bardziej naciagane, kosmiczne zbiegi okolicznosci, nielogicznosci i nieprawdopodobienstwa wkradaja sie w kazdy zakamarek by dawna magie na zawsze wywabic, niczym brudna plame.
Dextera sie dobrze oglada, jest to serial sprawnie zrealizowany. Ale jest to opowiesc, ktora zmierza donikad i ktora ostatecznie zatracila swoj sens. Jest jak stara pomarszczona prostytutka, u ktorej prozno szukac dawnego piekna i wdzieku. Sprzedala sie za grosze by pofolgowac najprostszym potrzebom i gustom.
Szkoda.

ocenił(a) serial na 8
per333

Zgadzam się, chociaż uważam, że niektóre etatowe postacie ciekawie się rozwijają, np. Quinn czy Laguardia. Sam Dexter w dwóch ostatnich sezonach mnie irytuje.

ocenił(a) serial na 8
per333

Porownanie do dziwki troche niespodziewane i zabawne:D ale trudno sie nie zgodzic. Szkoda ze tworcy polecieli na kase, konczac na 2 sezonie serial bylby przewspanialy.

per333

sad but true

ocenił(a) serial na 8
per333

Jestem właśnie na końcówce piątego sezonu i ze smutkiem widzę to o czym piszesz. Wprowadzenie Lumen moim zdaniem było złym pomysłem. O ile Miguelowi nie życzyłem śmierci jej ostatnie chwilę zobaczę z przyjemnością. Czwarty sezon po średnim trzecim był czymś niesamowitym. Teraz mamy znów tendencję spadkową.

ocenił(a) serial na 8
Znakomajkowity

W 6-tym jest jeszcze gorzej...

ocenił(a) serial na 8
aronn

Nie wiem czy mnie pamięć myli czy też może rzeczywiście tak było ale ponoć 6sty miał świetne zakończenie. Prawda to?

ocenił(a) serial na 8
Znakomajkowity

6-ty czyli ostatni miał najbardziej żenujace zakończenie,zreszta cały był słaby oprócz kilku poczatkowych odcinków,pisze to ja,który wszystkie sezony łykał jak ciepłe bułki włacznie z 5-tym również bardzo krytykowanym przez gro osób...