O serialu powiem tyle ze rzadzi klimacik jak w milczeniu owiec czy siedem plus czarny humor ,a w ta niedziele juz ostani odcinek:( ale stacja showtime w wyniku dobrej opgladalnosci i bardzo dobry not u krytykow zamowila drugi 12sto odcinkowy sezon premiera niestety lato 2007
Moje spekulacje odnośnie końca Dextera:
Jak nie oglądałeś 11 odcinka to lepiej nie czytaj :)
ITK zwabił Deb na łódź w celu zabicia jej i skierowania podejrzeń na Dextera. Po zabiciu ma zamiar wrzucić jej ciało do morza gdzie swoje ofiary chował Dexter. Jak widzieliśmy zabijał on je w podobny sposób - dzielił na kawałki. Zapewne jakąś rolę w tym miał by odegrać pierścionek po porstytutce, który dał Deb - pewnie jako potwierdzenie powiązania tej zbrodni z innymi. Rękę swojej ostatniej ofiary zamierza podrzucić Dexterowi co sprawi, że będzie na 100% wrobiony. W grę wchodzą 2 zakończenia:
1. Dex uratuje Deb i wszyscy będą żyli długo i szczęśliwie (oprócz ITK, którego sam wypatroszy).
2. Deb zginie, ITK ucieknie nawiąże się bezpośrednia walka pomiędzy ITK, a Dexterem jako poszukiwanym. Kolejnym dowodem na winę Dextera mogło by być wtedy wyjście jego ze szpitala kiedy każdy czekał na to co się stanie z ich przyjacielem.
Osobiście myślę, że najbardziej prawdopodobne jest zakończenie nr 2 gdyż cała rola Deb w tym serialu się zakończyła, była by zbędną postacią więc raczej musi zginąć i druga seria będzie zupełnie inna.
Pozdrawiam.
Mistrzowski był ten ostatni odcinek tej serii, w ogóle serial wypas, troche szkoda że druga seria dopiero na lato, ciekawe o czym będzie bo wszystko już się wyjaśniło, no może oprucz wątek o prawdziwym ojcu Dextera.
Dexter spoko gość :)
a jednak okazało się ,ze ITK to brat Dextera i Debry nie zabił choc chciał ,ale Dexter go powstrzymał po czym go zabił .:D
Ja nawet nie pamiętałem, że to napisałem :)
Na konto filmweb się nie logowałem 100 lat ale po tym komentarzu i powiadomieniu.. musiałem :)
Trochę w temacie:
Dexter super serial, aczkolwiek z sezonu na sezon trochę traci na jakości.
Co do ostatniego sezonu. Nie mogę się powstrzymać, więc zacytuję siebie. Jak bardzo człowiek może się mylić: "cała rola Deb w tym serialu się zakończyła, byłaby zbędną postacią, więc raczej musi zginąć"... ehhh... lecz co się odwlecze.. ;)
Pozdrawiam wszystkich i dzięki Monia za odkop tematu ;)
hahah , spoko . dokopalam się bo byłam ciekawa wypowiedzi z samego początku tego serialu .:D
rzeczywiście serial traci na wartości i to bardzo , ale miło się ogląda . :D
no 5 sezon pobił jakiekolwiek normy bo był straszny . po prostu straszny . nie pasował do poprzednich sezonów swoją 'przewidywalnością' co do Debry nie powinni jej uśmiercać , bo jest świetna ! :)
Jest zbyt ważna postacią na uśmiercenie.. chociaż ja się nie spodziewałem, że uśmiercą inną ważną kobietę w życiu Dextera. Jeżeli to pójdzie w tę stronę, w którą sugerowała końcówka sezonu (i rozterki miłosne Deb) to będziemy mieli mroczną modę na sukces.. oby nie. Jak dla mnie najlepsze pierwsze dwa sezony w kolejności 2 > 1.
Dexa będę oglądał do kiedy będzie się ukazywał, chyba że osiągnie poziom wspomnianej Mody... Inny świetny serial House też już umiera :( Co oglądać, się pytam? :(
"Moda na sukces" pozostanie wtedy, kiedy ACTA się bardziej zadomowi :(
Będziemy olgądali to co nam udostępni nasza wspaniała telewizja.. a i oczywiście 1-2 lata później niż cały świat ;)
Z seriali, które rozpocząłem w przeciągu ostatnich miesięcy powoli zaczyna wciągać Alcatraz. Polecam również wszelkie seriale HBO z Grą o Tron na czele :).
Myślę, że spodoba Ci się True Blood (HBO) :).
Widziałem trochę Pamiętniki Vampirów i nie mają one nawet startu do True Blood.
Jedna z lepszych produkcji o wampirach i nie tylko.. polecam.
Pamiętniki Wampirów wielbię , ale jak mówiśz ,ze True Blood lepsze to juz zaznaczam ,ze umrę jak nie obejrzę . ;)
Ja polecam :
Breaking Bad - arcydzieło, wg mnie najlepszy serial ostatnich lat.
Lost - z czasem zaczął sam sie plątać w swoim scenariuszu, ale i tak warty obejrzenia
Walking Dead - nawet spoko, zombie i przetrwanie, lecz ukazane ciekawiej niz w kiczach typu swit zywych trupow
Prison Break - kazdy raczej to zna :P
Family Guy - serial wzorujacy sie na simpsonach, wg mnie to nawet lepsza "podróbka"
Jericho - przeżycie w miescie postnuklearnym