Dexter

2006 - 2013
8,2 207 tys. ocen
8,2 10 1 207099
7,2 21 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

kiedy przeczytałam opis serialu wróżyłam mu wielką porażkę. pierwszy raz tak bardzo się pomyliłam. polećcie podobne seriale, w podobnym temacie lub utrzymujące ten sam klimat.

ocenił(a) serial na 9
tellmesomething

1. Klan
2. Złotopolscy
3. Ojciec Mateusz
4. M jak Miłość
5. Na Wspólnej
6. Rodzinka.pl
7. Barwy szczęścia
8.W11 - Wydział śledczy
9. Detektywi
10. Sędzia Anna Maria Wesołowska

ocenił(a) serial na 10
dexover

Ty jajcarzu ! Śmiałem się czternaście dni.

ocenił(a) serial na 8
tellmesomething

Moim skromnym zdaniem trudno wskazać podbny serial, tematycznie może coś by się znalazło ale jakościowo to ciężka sprawa..
Ja obejrzałem pod koniec ubieglego roku " Twin Peaks " i mimo upływu 23 lat od wyemitowania pierwszego odcinka zrobił na mnie ogromne wrażenie, ten nie powtarzalny, momentami psychodeliczny i dosc straszny klimat to jest to co tygryski lubią najbardziej mrrrr :D
TWIN PEAKS!!!!!!

Bombaa_Tykaa

sprawdzę :)

ocenił(a) serial na 8
tellmesomething

Droga Tereferemisamfink nie poddawaj sie po obejrzeniu 1 odcinka, serial ma już swoje 23 lat i trzeba chwili żeby się przyzwyczaic do początku lat 90' :D bądź dzielna, 3mam za Ciebie kciuki :P

Bombaa_Tykaa

widzę, że moi znajomi bardzo wysoko oceniają ten serial, więc na pewno nie będę ferować wyroków po jednym odcinku

tellmesomething

Breaking Bad, Skazany Na Śmierć.

GodWhore

o nie, tylko nie skazany na śmierć

tellmesomething

Hannibal http://www.filmweb.pl/serial/Hannibal-2013-650378

ocenił(a) serial na 10
faktorcp

Hannibal to syf. Dziękuję i dobranoc

ocenił(a) serial na 8
miliki

nie to, że syf po prostu nie jest dla każdego widza.. zależy kto co lubi.
Ogólnie jest bardzo ciężki i moim zdaniem w dużej mierze podchodzi pod filmy psychologiczne, ja moge cos takiego obejrzec raz na jakis czas w postaci pełnometrażowego filmu, ale tak co tydzień prać sobie beret tym klimatem i ekwilibrystycznymi morderstwami, ponurą atmosferą i w ogóleee to hmmm
Ja Drodzy filmwebowicze jestem na NIE!! :P

miliki

hannibal jest fajny

faktorcp

oglądałam, wciągnął mnie, choć jest to przeciwieństwo seriali, które oglądam na co dzień

ocenił(a) serial na 8
tellmesomething

Jedyne co mi przychodzi do głowy to Breaking Bad: porządny obywatel za dnia, dealer nocą. Gorący klimat, cienka granica pomiędzy dobrem a złem, czarny humor, trzyma w napięciu. Polecam.

MatiZ_3

O, i to coś dla mnie, dzięki

ocenił(a) serial na 10
tellmesomething

Nie znam podobnego serialu, ale ten od samego początku przypomina mi film Kubricka - "Mechaniczną pomarańczę". Podobna narracja, główny bohater jako czarny charakter, brak rozróżnienia dobra od zła. Polecam ;)