PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 204 tys. ocen
8,2 10 1 203800
7,2 26 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

dziwny serial :| normalnie wiekszosc seriali z sezonu na sezon robi sie gorsza . a tu jest odwrotnie (przynajmniej ja tak mysle :P ) .jestem wlasnie po obejrzeniu 4 sezonu . jak dla mnie pierwszy byl najgorszy . dopiero pod sam koniec sie rozkrecil . drugi byl juz znacznie lepszy , itd ....
a jak wy myslicie ??

ocenił(a) serial na 7
hwdp43

Nie chwal dnia przed zachodem słońca. Napisałbym ci coś o poziomie piątki, ale nie chcę Ci spoilować.

ocenił(a) serial na 5
seban28

mysle ze 1 sezon byl swietny, 2 z kolei byl genialny, nastepny byl bardzo sredni, w 4 poziom troche wzrosl a 5 to za przeproszeniem je,bana zenada

ocenił(a) serial na 10
hwdp43

1 ok, 2 super, 3 sezon był beznadziejny! 4 lepszy (- końcówka) 5 fajny (- ostatni odcinek)

ocenił(a) serial na 10
Neo84

wg mnie 1 i 2 najlepsze ale 3 i 4 wcale nie duzo gorsze.. nie wiem czemu wszyscy tak na nie narzekaja.. ;(
5 jakos inna od poprzednich czesci..

ocenił(a) serial na 8
hwdp43

1.Dość fajny sezon,z początku trochę nudnawy ale potem się to wszystko rozkręciło
2.Jak dla mnie najlepszy chyba sezon jaki obejrzałem - mistrzostwo
3.Ogromnie się rozczarowałem , strasznie nudny
4.Początek sezonu dobry, trochę zakończenie na minus
5. Jeszcze nie obejrzałem ;)

ocenił(a) serial na 9
hwdp43

1. Bardzo dobry, aczkolwiek początek niemrawy
2. Coś mi nie pasowało,mało "Dextera w Dexterze"
3. Super, lepszy niż 2
4. Wymiata, a końcówka trzyma za gardło
5. Dopiero przede mną

Pi-Ewa

Dla mnie Dexter to mistrzostwo świata.
Oczywiście każdy ma swoje gusta ale jak dla mnie (maniaczki serii) to najlepsze "dziecko" show time. Myślałam że po Queer as Folk, już nie zdołają zrobić większego zamieszania w telewizji, a jednak pojawił się Dexter .
Co do sezonów ...
1. Genialna.... uwielbiam ją ,myśli Dextera ,jego świat idealne pokazany , no i "lodowy morderca"
2. Dla mnie Dexter się rozkręca, ten romans, i świadomość że ktoś jest blisko odkrycia prawdy o nim,"rzeźniku z zatoki"
3. Życie Dextera się układa... nieoczekiwanie....no i sam fakt tego on nawet z tego się cieszy, mimo tego że jak sam mówi,obce mu są jakiekolwiek uczucia...no i "garbarz"
4. Sezon jak dla mnie idealny.... "trójkowy" rządzi ....nawet udaje mu się manipulować Dextrem, co jest zaskoczeniem. Zakończenie sezonu...wow, w życiu bym się nie spodziewała.
5. Jak dla mnie początek świetny... na pierwszym odcinku normalnie płakałam( co rzadko się zdarza), potem już się rozkręca.... choć ostatni odcinek troszkę mnie rozczarował.... nie tego się spodziewałam.

Ciekawa jestem 6 sezonu.....gdzieś czytałam że rusza wiosną.

ocenił(a) serial na 8
jolkafw

To chyba zdjęcia wiosną. Sezon 6 we wrześniu 2011.

ocenił(a) serial na 7
hwdp43

no , obejrzalem juz 5 sezon . nie jest w cale taki zly jak niektorzy pisza . w dalszym ciagu pierwszy sezon najgorszy . nuda totalna .dopiero pod samo koniec sie zrobilo fajnie . ale to za malo jak dla mnie. drugi i czwarty najlepsze jak dla mnie . trzeci sredni .

ocenił(a) serial na 9
hwdp43

Nie wiem jak można pierwszy sezon nazwać najgorszym. Jak dla mnie jest w nim wszystko to co najlepsze w Dexterze. Po pierwsze mamy coś nowego, zupełnie innego. Poznajemy seryjnego mordercę z zupełnie innej perspektywy niż w większości filmów. Przez ponad połowę sezonu nie wiemy na 100% kto jest głównym mordercą (oczywiście nie mówię tu o Dexterze tylko o Rudym) w przeciwieństwie do np. 4 sezonu gdzie od razu to wiemy. Jak dla mnie rozwiązanie wybrane w pierwszym sezonie jest o wiele lepsze. Po drugie na początku Dexter nie popełnia praktycznie błędów czego nie można powiedzieć o późniejszych sezonach. Po trzecie świetnie zostały tu ukazane emocje głównego bohatera a raczej ich brak i zabawne próby naśladowania niektórych emocjonalnych odczuć. Dopiero po ślubie z Ritą Dexter zaczął bardziej angażować się w życie rodzinne i zwłaszcza w 5 sezonie widać że zależało mu na żonie i rodzinie. Co prawda serial powinien iśc do przodu, ja jednak wolałem tego całkowicie bez uczuć bohatera z pierwszego sezonu. Tak więc jak dla mnie 1 sezon Dextera to prawdziwy majstersztyk i raczej nie będzie miał już sobie równych. Ale to tylko moje subiektywne zdanie :)