mam pytanie. w skrócie sezonu 5, w 1 odcinku 6 sezonu, jest pokazane jak dex ma na swoim "stole" arthura. zabił go w końcu ? jeśli tak, to prosze powiedzcie w którym to odcinku było, bo nie pamiętam tego, i byłam przekonana, ze arthur uciekł i nikt go nie odnalazł do tej pory. trochę mnie to dziwiło, iż dexter nie wyjaśnił tego i sobie swobodnie dalej żyje. prosze o odp :))
Dexter oczywiście zabił Arthura w ostatnim odcinku. Z pamięcią chyba faktycznie coś nie tak, skoro takie drobne szczegóły jak śmierć głównego antagonisty nawet umyka ;)
Tak, pamiętam tę scenę, Arthur leżał nago przywiązany folią w pokoju zabójstw. W pewnym momencie powiedział do Dextera "Hej, zobacz tam, kosmonauta!", nasz główny bohater obejrzał się, a przebiegły Trinity killer wykorzystał moment i uciekł. Od tamtego czasu ślad po nim zaginął.
Cóż wszystko pięknie tylko po pierwsze Artur został zabity w 4sezonie w ostatnim odcinku. Po pochowaniu jego ciała w fundamentach jakiejś rozpoczętej buddowy Dex wraca do domu a tam jego syn we krwi... teraz pamiętasz?