mimo niektórych naciąganych scen mam nadzieje, że koniec serialu bedzie w miare konkretny i sprawiedliwy. jak wyobrażacie sobie koniec? wszyscy sie dowiedzą i mu wybaczą? wszyscy sie dowiedzą i go zamkną? (swoja droga dobry tytul ostatniego odcinka - electric chair ;) ). nikt sie nie dowie?
Ja wręcz marzę o Deb, która dowiaduje się, że Dex to Rzeźnik z Zatoki...
Jestem zwolenniczką rozwiązania, w którym wszyscy dowiadują się wszystkiego.
Ja jestem ciekawa reakcji bohaterów na prawdę o Dexterze - zwłaszcza Debry, Quinna i Batisty. I wyobrażam sobie, że jeśli serial miałby się skończyć egzekucją,to wszyscy siedzą i patrzą przez szybę na Dextera, a wśród "publiczności" Dex zauważa także ojca (który ma zatroskaną minę) i ze swoim podstępnym uśmieszkiem mówi "sorry,dad" . I żeby to była ostatnia kwestia serialu :)
Dobre zakończenie by było, jednak pozostał by pewien niesmak - co oglądać dalej?!?! Dexter jest oryginalny, a mało jest takich seriali. Swoją drogą, "GRA O TRON" mnie ostatnio wciągnęła i miałbym się na co przerzucić :P
Podejrzewam, że Dexter będzie chciał spełnić obietnicę złożoną przy automacie do kawy i na zakończenie, albo na stole Dexa znajdzie się Travis i zostanie mu wybaczone, albo stanie w obronie Braciszka Sama.
A może Dexter przestanie zabijać...chociaż najbardziej bym wolala,żeby Debra sie prawdy dowiedziała.
mi sie podobała sekwencja (nie wiem który to był sezon) jak Dex wyobrażał sobie kilka opcji, jak zareagowałaby Debra gdyby się dowiedziała że on także jest seryjnym zabójcą
-popłakałaby się
-kazała mu podnieść ręce do góry
- wpakowałaby mu kulkę w głowę:D
to ostatnie śmiesznie przedstawili zwłaszcza:D
Scena o ktorej piszesz jest z 11 odcinka drugiego sezonu. Ostatnio ogladalem pierwsze 4 sezony i az dziwne ze wczesniej jej nie zapamietałem.
http://www.youtube.com/watch?v=7X063gO7Tdg
Gdyby dowiedzieli się wszyscy, to byłby już koniec serialu, ale może zanim to nastąpi prawdę pozna Debra? Może zaakceptowałaby Dexa, tak jak to się właściwie już stało w końcówce piątego sezonu (dała uciec parze "mścicieli" bo uznała że "zabijanie złych ludzi nie jest złe")? To była by jakaś nowa perspektywa i można by na tym pociągnąć kolejny sezon, cały czas w napięciu: co postanowi Debra, czy wyda brata itd. - to by było nawet ciekawe.
W każdym razie muszę przyznać, że też czekam na moment kiedy wszyscy odkrywają prawdę - mam nadzieję, że w końcu to nastąpi, ale jeszcze nie w tym sezonie:)