PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=563119}
2,5 17 tys. ocen
2,5 10 1 16908
2,2 4 krytyków
Dlaczego ja?
powrót do forum serialu Dlaczego ja?

7/10

użytkownik usunięty

Serial jest dobrą satyrą polskiego społeczeństwa. Tak samo jak Trudne Sprawy.

użytkownik usunięty

Satyrą prawdopodobnie niezamierzoną : )

użytkownik usunięty

Kiepscy to też satyra, a duży udział w tworzeniu obu seriali miał ten sam człowiek, więc myślę, że twój komentarz nie jest trafny.

Żartujecie? To nie jest żadna satyra, bohaterzy nie są karykaturalnie ukazani, nikogo się nie ośmiesza a świat nie jest zniekształcony. To serial paradokumentalny silący się na realizm i odwzorowanie " zaczerpniętych z życia" sytuacji. Dlatego żałosne jest jak twórcy w prymitywny sposób widzą świat. Poza tym taki serial jest super tani w produkcji. Beznadziejny scenariusz nie razi bo niby jest "tak jak w życiu" czyli niedoskonale a prawdziwi aktorzy są zbędni bo wrażenie oglądania czyjegoś życia z boku. I te komentarze bohaterów w trakcie brrr.. Taka telenowela tyle że bez zawracania sobie głowy jakością bo życie innych jest dla kogoś kto nie ma własnego najciekawsze. Wychodzi najgorsze co jest w operach mydlanych w czystej nieskażonej postaci :(

użytkownik usunięty
filmomaniak34

i właśnie dlatego serial jest w swej prostocie i prymitywizmie bardzo dobry.
Zapewne za dużo kina ambitnego zamieszało ci w głowie. Czasem trzeba się odprężyć przed czymś lekkim i prostym.

Coś co jest lekkie i proste warto raz na jakiś czas obejrzeć szczególnie kiedy jest pokazem kreatywności i pomysłu twórców na zabawę. Telewizja przygotowuje programy dla danej grupy odbiorców.Nie jest dobrze kiedy polsat przygotowuje coś takiego bo myslą ze większość odbiorców to idioci (o czym świadczy ramówka polsatu). Prostota i prymitywizm to coś zupełnie INNEGO!! Wole prostotę

użytkownik usunięty
filmomaniak34

Dobrze. Ale od czasu do czasu wskazane jest, aby dać się ogłupieć. To poprawia pracę mózgu. Czytałem o tym.

Jakoś ogłupianie z premedytacją mnie nie odpręża. Poza tym pomiędzy syfiastym dlaczego ja? i filmami scorseze jest cała skala szarości ale jej polsat raczej nie emituje

ocenił(a) serial na 1
filmomaniak34

Jak dla mnie serial ten nie jest satyrą społeczeństwa, a jest wręcz do niej kierowany.

ocenił(a) serial na 7

Zgadzam się z tym. Dlatego bardzo lubię go oglądać, gdyż są tam poruszane ciekawe tematy.