PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=563119}
2,5 17 tys. ocen
2,5 10 1 16908
2,2 4 krytyków
Dlaczego ja?
powrót do forum serialu Dlaczego ja?

Jakie zauważyliście powtórzenia i wpadki kiedy oglądacie ten program?

Ja zauważyłam, że wszyscy mają ten sam dzwonek w komórkach i - zawsze - obok "ofiary" musi wystąpić jakiś najlepszy przyjaciel, matka lub ktokolwiek, kto "może jej pomóc."

Szafira

wszystkie odcinki dzieją się w tym samym mieście, tylko te tabliczki na początku każdego odcinka są oryginalne:)

mzo123

Zgadzam się. W czwartek była moja miejscowość, a w tle jakieś obce domki. Jako mieszkanka Koszalina czuję się obrażona :)

ocenił(a) serial na 1
Szafira

Największym błędem jest w ogóle powstanie tego serialu.

Kinokio

W jednym odcinku akcja działa się w miejscowości Osielsk koło Bydgoszczy, błąd nie ma takiej miejscowości! Jest Osielsko.

AnkaDDR

oj błędów jest tam na potęgę... ale przecież zamysł twórców był chyba edukacyjny (informacyjny?). W sumie nie jestem pewna. No ale komedia z tego wyszła niezła.

Najczęściej mi rzuca się w oczy:
- niezmieniająca się pora roku (w końcu 6 miesięcy później to chyba coś musi być inaczej),
- te same mieszkania na okrągło,
- ci sami aktorzy,
- lapsusy językowe :) cudne z resztą bo to dodaje koloru całemu serialikowi,
- powtarzana kwestia lektora " w domu państwa X zagościła napięta atmosfera",
itp itd...
To tak na świeżo co przyszło mi do głowy.

AnkaDDR

z miastami to jest jedna wielka ściema! Mogą pieprzyć na zmianę że to Opole, Bydgoszcz czy k-wa Tychy, moim skromnym zdaniem to i tak Wrocław, w każdym odcinku i nie chce wyjść inaczej.. Ponadto, każdy z tych pokrzywdzonych przez los bohaterów, jeździ pięknym autem nie starszym niż 8 lat, za to ma ADHD w rozwiniętej postaci...

Bawidamek_filmaniak

Właśnie, tak jak piszecie. A zauważyliście jeszcze to ze bohaterowie klepiący biedę i pokrzywdzeni przez los mieszkają w ładnych domach o ładnych warunkach. Rzadko są pokazywane skromne warunki a częściej warunki na poziomie a czasami nawet luksusowe.

Oxygene

oczywiście - kolejny absurd - lecz zdarzają się też mieszkania w bloku, ale starej kamienicy to tam nie widziałem. Sam nie wiem czemu to ma służyć, te przekłamane seriale, dno ostatnich granic, zaczynam wierzyć że w Polsce żyje się na prawde lepiej, tylko jakoś z tego snu wybudzam się częstokroć kiedy idę do Urzędu Pracy kolejny raz przedłużyć bezrobocie

Bawidamek_filmaniak

Wiesz chodzi mi tu o umeblowanie tych mieszkań i domów, w 90% te domy i mieszkania są elegancko i na poziomie umeblowane, jednym słowem zajebiście się prezentują. Jak już napisałem bardzo rzadko są pokazywane skromne warunki mieszkaniowe. No z drugiej strony to Wrocław to się nie dziwmy ale gdy pokazują rodzinę w której matka jest dozorczynią a ojciec cieciem na parkingu czy budowie to dziwne aby jeździli 5 letnim autem. Lubię oglądać te seriale ale mnie drażnią te wpadki tak jak piszę.

Oxygene

można sie wgłębiać w wiele niedopatrzeń, chociażby takich że na autobusach widać DW, i charakterystyczne dla Wrocławia żółto czerwone autobusy....po co pieprzyć w jakim to mieście co nie? heh

ocenił(a) serial na 1
AnkaDDR

A, co do Bydgoszczy. Raz "akcja" toczyła się w samym mieście. Była jedna scenka, gdzie pokazali kościół na Bartodziejach, ale cała reszta działa się we Wrocławiu.

Boże, do jakiego "serialu "ja piszę komentarz!

Szafira

Ja wczoraj oglądając "Dlaczego ja?" usłyszałam: "Pan X próbował się skontaktować z panią Y drogę e-mailową wysyłając SMSy..."