Dość milczenia: Sezon 1 Dość milczenia sezon 1, odcinek 8
odcinek Dość milczenia (2024)

Dość milczenia | Zawzięcie

A sangre o lágrimas 49m
7,3 53  oceny
7,3 10 1 53
Dość milczenia
powrót do forum s1e8

Zakończenie

ocenił(a) serial na 8

Serial ogólnie dość dobry chociaż momentami się dłuży i niektóre zwroty akcji wydają się wymuszone. I pewnie byłby jednym z wielu seriali o nastolatkach, ale spodobała mi się końcówka ostatniego odcinka. Bardzo ciekawe rozwiązanie z banerem. Super pokazana siła solidarności i ile mogła zdziałać jedna osoba swoją odwagą i determinacją pociągając za sobą następne. Wielu w komentarzach pisze o demoralizacji nastolatków, ale według mnie z tego serialu należy podkreślać bardzo ważne przesłanie - nie bądź obojętny na zło i reaguj bo masz szansę ochronić kogoś przed krzywdą.

Katyha

Jak nastolatka się opije i idzie z nieznanym.gosciem do łóżka to jaki tu gwałt ?

ocenił(a) serial na 8
Weronka90

Nie jest to gwałt, ale nie bardzo rozumiem kontekst pytania

Weronka90

To jest gwalt. Gosc nie byl pijany, ona byla pijana i po zazyciu tabletki. Nie kontaktowala nawet w trakcie stosunku.

Katyha

Mnie zaskoczyło zakończenie bardzo negatywnie, bo pokazało jak łatwo manipulować opinią publiczną. Dzień wcześniej mieszano Almę z błotem za to, że oszukała wszystkich, że została zgwałcona, a później wystarczyło, że wywiesiła baner i już wszyscy jej uwierzyli, bo jest popularna w szkole. Polecam obejrzeć film "Polowanie" (z Mikkelsenem), gdzie jest pięknie pokazane jak łatwo komuś zniszczyć życie czasem nawet jednym kłamstwem.

Katyha

Mnie zaskoczyło zakończenie bardzo negatywnie, bo pokazało jak łatwo manipulować opinią publiczną. Dzień wcześniej mieszano Almę z błotem za to, że oszukała wszystkich, że została zgwałcona, a później wystarczyło, że wywiesiła baner i już wszyscy jej uwierzyli, bo jest popularna w szkole.

ocenił(a) serial na 8
slawmm

Tylko czy naprawdę uwierzyli Almie. Kluczową postacią była tu ta molestowana dziewczynka. Skojarzyło mi się z pewnym filmikiem z TED sivers how to start a movement niestety nie da się dodać linka

slawmm

To nie kwestia baneru, a tego że dołączyła do niej dziewczynka