PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=799215}

Dobry omen

Good Omens
2019 - 2023
7,7 17 tys. ocen
7,7 10 1 17085
6,2 8 krytyków
Dobry omen
powrót do forum serialu Dobry omen

Po zwiastunie byłem przekonany ze ów serial bardzo mi się spodoba. A tera jestem na 4 odcinku i jakoś mi tak nie mrawo to idzie... Moze nie jestem rozczarowany jakoś bardzo ale tez nie jestem podekscytowany. Komuś tez zwiastun sie podobał a serial już duzo mniej ?

Draco_2511

Po obejrzeniu całości stwierdzam ze jestem rozczarowany. Niby komedia a prawie w ogóle się nie śmiałem tylko czułem znużenie.

Draco_2511

Też tak mam, jak teraz o tym myślę to faktycznie zwiastun dla mnie był lepszy niż serial. I też się wcale nie uśmiałam...

ocenił(a) serial na 8
Draco_2511

Obejrzyj jeszcze raz. Tam jest tyle treści, że przy pierwszym oglądaniu nie wszystko łapiesz.

JolaShT

Będąc szczerym uważam to za stratę czasu. Skoro za 1 razem mi się nie podobało to za 2 się to nie zmieni.

ocenił(a) serial na 8
JolaShT

za pierwszym razem jest juz nieźle. po prostu pozycja dla fanów Pratchetta :)

ocenił(a) serial na 8
sobanek

Prawda! I Tennanta, i brytyjskiego humoru.

sobanek

Może masz rację. Czytałem cykl o straży i bardzo mi się podobał ale fanem Pratchetta nie jestem.

ocenił(a) serial na 9
Draco_2511

daj mu jeszcze szanse. to jeszcze 2 odcinki i oba wymiatają

ocenił(a) serial na 9
Draco_2511

Skończyłam oglądać parę dni temu i właśnie włączyłam sobie ponownie kilka najfajniejszych scen i wniosek jest taki że zdecydowanie najlepsze są właśnie dwa ostatnie odcinki. Ale tak jak wyżej padło - serial jest cały utrzymany w klimacie typowym dla Pratchetta i Gaimana, poczucie humoru jest do bólu brytyjskie, mocno absurdalne. Więc jak ktoś tego nie lubi to na pewno mu nie podejdzie (stąd pewnie taki mały hype na ten serial w Polsce). Ale tak, zgadzam się, że za drugim podejściem dużo zyskuje, bardzo dużo tam takich niepozornych pierdół których nie zdąży się wyłapać śledząc fabułę po raz pierwszy.

ocenił(a) serial na 5
Draco_2511

Zgadzam się. 2 pierwsze odcinki spoko, ale potem się zaczyna nuda...

WillyCoyote

Ciesze się ze nie jestem sam :D

ocenił(a) serial na 8
Draco_2511

Jak dla mnie niemal wszystkie wątki poza relacją Crowley'a i Aziraphela są po prostu mało interesujące. Za każdym razem. kiedy mieliśmy wątek tej młodej wiedźmy czy łowców wiedźm, tylko czekałam aż powrócimy z powrotem do naszych głównych bohaterów, bo chemia między Tennantem i Sheenem jest po prostu genialna <3 Dlatego dla mnie najlepsze odcinki to pilot oraz trzeci odcinek, którego większą część zajęło ukazanie relacji anioła i demona na przestrzeni wieków.

ocenił(a) serial na 7
Draco_2511

Nie martw się, książka również u mnie wyżej na półce stoi niż ten serial. Duet aktorski jeszcze jakoś broni się, przed krytykowaniem po całości tego serialu. Dla mnie serial dobry, ale zachwytów nie ma, sam zwiastun był bardzo zachęcający.