b. dobry - wciąga niesamowicie , trochę inny od wszystkich aż dziwne że amerykanie go nakręcili - polecam.
Tylko jedna uwaga czy nie można nakręcić serialu który ma jednoznaczne zakończenie już mam dosyś czekania na kolejny sezon aby poznać zakońszenie które znowu może nie nastąpić np przerwana zostanie realizacja części kolejnych z różnych powodów.
Serial super. Na początku postacie się wydają się nieciekawe i nudne, ale jak już dojdziesz do 5 odcinka to nie da rady się oderwać. I rzeczywiście, patrząc na nowe amerykańskie seriale, ciężko uwierzyć że został stworzony w Seattle. Muszę sprawdzić czy twórcami nie są ludzie od The Wire.
taaak... to już jest wręcz nudne że seriale trwają po 10 sezonów...
dlatego ucieszyło mnie gdy Harper's Island po 13 odc się definitywnie skończył
co do the killing obejrzałam pierwsze 2 odc i byłam trochę znudzona....
czy akcja się rozkręca jakoś? XD bo zastanawiam się czy obejrzeć dalej czy jednak spasować i "odkryć" jakiś inny serial ;)
świetny ja obejrzalem jak narazie 4 odc. jednym w jednym ciągu... jutro kolejne ;) ... wniosek: ludzie to zwierzęta(lub gorzej), trzeba być naprawde bydlakiem żeby zabić w taki sposób , wyrządzając tej dziewczynie krzywde oraz jej rodzinie i otoczeniu.
Ja w jednym odcinku widziałam, że Agnieszka Holland chyba też była reżyserką tego serialu;)
Amerykanie to zrobili swoją wersję duńskiego pierwowzoru serialu ""Forbrydelsen" ;-) Agnieszka Holland jest reżyserką 2 odcinków w 1 amerykańskiej serii 6 i 9. Oryg. duński serial miał jak na razie 2 serie z 2007 i 2009 roku a 3 zapowiadana jest na 2012. Pierwsza seria miała 20 odcinków, więc amerykanie chyba rozbili to na 2 serie.