PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10074202}

Dojrzewanie

Adolescence
2025 -
7,7 69 tys. ocen
7,7 10 1 69071
8,2 50 krytyków
Dojrzewanie
powrót do forum serialu Dojrzewanie

Slaby

ocenił(a) serial na 4

Niestety żadnych zwrotów akcji żadnego wyjaśnienia. Od ostatniego odcinka spodziewałem się rozprawy sądowej i wyjaśnienia dlaczego
Tak
Się stało lub jakiegoś plot twistu , niestety. Dlaczego na ojca aucie napisano zbok????? Nie wiemy. Dlaczego chłopak to zrobił ? Nie wiadomo. Liczyłem że to nie on lub miał jakiś powód. Niestety. Słabo.

ocenił(a) serial na 10
Rafal_256

To nie był kryminał.

Rafal_256

'nie wiemy' - Chyba tylko Pan nie wie dlaczego napisano na aucie 'zbok', dlaczego chłopak to zrobił i czy miał powód. Wszystko to jest podane jak na tacy w serialu i naprawdę dostrzeżenie tego wymaga tylko odrobiny inteligencji, powód, przekaz, wszystko w każdym odcinku.
Serial nie jest słaby. Jak się czegoś nie rozumie nie oznacza to,że coś jest słabe.
Zbyt wymagający serial dla niektórych..aż nie można uwierzyć.

ocenił(a) serial na 4
joanna_joanna_16

Zabił ją bo mu się podobała i go nie chciała ? Jeśli tak to mega sztampowe i płaskie. A ojciec co takiego zrobił że go nazwali zbokiem ? Proszę mnie oświecić

ocenił(a) serial na 4
Rafal_256

rell

Rafal_256

nie no, on ją zabił w afekcie, nie tylko dlatego bo go odrzuciła,ale dlatego że był poniżany i mu dokuczano. Przed atakiem widać, jak go przewrociła. Zebrały się w nim wszystkei negatywne emocje i to że miał nóż doprowadziło do tragedii. Co ddyby to był plastikowy nóż, albo wgl go nie miał? Pobijł by ją może? Takie sytuacje potwierdzają ,że gnębienie kogoś może doprowadzić do tragedii, ale nikt z tym nic nie robi a potem płacz

ocenił(a) serial na 9
Asz_Musialem

O to, mi cała klasa dokuczała po przeprowadzce do nowego/starego miasta, dopóki nie zajebałem jednemu a twarz nie było by końca, a nie mówimy o latach obecnych tylko przełom 2000/2001.

ocenił(a) serial na 4
Asz_Musialem

Na początku byłem w stanie uwierzyć że mu dokuczają był bardzo wystraszonym chłopcem ale na rozmowie u psychologa zachowywałby się jakby miał dwubiegunowosc. Zgrywał kozaka i do tego był agresywny i kogoś tam dorosłego pobił. Więc ciężko mi uwierzyć w wersję że jemu ktoś dokuczał. Dlatego w tym filmie liczyłem na jakieś wyjaśnienie chociażby poznać opinie psychiatry niestety w ostatnim odcinku dostaliśmy przez połowę czasu pokazane jak rodzina jedzie sobie autem i brudzi farbą auto.

ocenił(a) serial na 4
Rafal_256

Liczyłem na cokolwiek. Dostaliśmy w ostanim odcinku nic a ludzie się zachwycają. Płaska fabuła jak deska :(          

Rafal_256

kgoś naprawdę dziwić może ,ze ktoś kto jest cichy i spokojny może wybuchnąć pod wpływem emocji? On miał 13 lat i czuł się osaczony ze wszystkich stron, dla mnie jego reakcje były normalne jak na osobę z doświadczeniem gnębienia. Miałem kedyś kolegę ktoy byl bardzo cichy/grzeczny i mu dokuczali, w końcu zlamał komuś palca, no i co? Też jest psychopatą czy miał jakieś problemy z zaburzeniami? Raczej nie.

"Zgrywał kozaka i do tego był agresywny i kogoś tam dorosłego pobił" Coś tam było ale mi umknęło o co tam beigało dokładnie, musiałbym obejrzeć jeszcze raz.

"Dlatego w tym filmie liczyłem na jakieś wyjaśnienie chociażby poznać opinie psychiatry" No, też liczyłem na to,że konkretne wnisoki przedstawią.

ocenił(a) serial na 4
Asz_Musialem

W tym ośrodku co był pokazywali nagranie z monitoringu i pobił dorosłego twierdząc że on zaczął

ocenił(a) serial na 1
Rafal_256

"Zabił ją bo mu się podobała i go nie chciała ? Jeśli tak to mega sztampowe i płaskie. A ojciec co takiego zrobił że go nazwali zbokiem ? Proszę mnie oświecić" To akurat rzadko spotykane bo w rzeczywistości w większości przypadków to facet sam się prędzej zabije jeśli kobieta go nie chce, niż on ją... co nie znaczy że ten serial jest dobry

ocenił(a) serial na 10
joanna_joanna_16

Też nie rozumiem czemu określenie"zbok" malują na aucie taty chłopaka. CoKtoś wyjaśni ?

ocenił(a) serial na 5
joanna_joanna_16

Zdecydowanie więcej osób tego nie wie. Może Pani wyjaśni, jako ta bardziej inteligentna? Chodzi o napis na aucie, nie o motyw zbrodni