PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=92244}

Doktor Who

Doctor Who
1963 - 1989
8,2 1,6 tys. ocen
8,2 10 1 1576
Doktor Who
powrót do forum serialu Doktor Who

ulubione wcielenie

ocenił(a) serial na 10

Widzę tu dość dużo tematów na forum , ale nie natknąłem się na pytanie o Waszego ulubionego doktora, a jestem dosyć ciekaw! Mój spis wygląda nastepująco:

1. Drugi doktor- Patrick Throughton
2. Trzeci doktor-Jon Pertwee
3. Czwarty Doktor- Tom Baker
4. Pierwszy doktor- William Hartnell

Szczerze mówiąc nigdy nie widziałem nawet jednego odcinka z 5 i 6 doktorem
( pomijając oczywiście "The five Doctors ) i nie wiem ,czy oglądać, jak myślicie?

A i z góry dzięki za podzielenie się Swoją opinią Doktorach ;)

użytkownik usunięty
agata2000

Oglądać. Piąty Doktor ma sporo świetnych historii, a nawet i szóstemu trafiło się kilka ciekawych.

1. 5 Doktor (jak widać po moim avatarze)
2. 2 Doktor
3. 4 Doktor
4. Prawdopodobnie 12 Doktor, choć bywają dni, że wolę 11, a kiedy indziej znowu 12. Chyba minimalnie jednak Capaldi, od połowy sezonu dało się go bardziej lubić, według mnie.

ocenił(a) serial na 10

mnie właśnie jakoś 12 nie przekonuje ;|

ocenił(a) serial na 10
agata2000

Szósty to genialny Doktor, aczkolwiek nie wszystkie historie z nim trzymają poziom. (Dla przykładu "Timelash", które jest niezłe, ale jednocześnie ma kilka sporych kilka dziur logicznych)

Ale wracając do tematu, moi ulubieni:
1. Siódmy Doktor - te jego intrygi i "Rrrrrrr"...
2. Jedenasty Doktor - jednocześnie mocno nadpobudliwy dzieciak i zmęczony starzec w młodej postaci
3. Szósty Doktor - kompletny pomyleniec i to jest w nim wielkie :)

ocenił(a) serial na 10
agata2000

1. Jedenasty Doktor- po prostu od razu zdobył moje serce swoim dziecięcym zachowaniem ;)
2. Czwarty Doktor- nieprzewidywalny i szalony.
3. Piąty Doktor- zagubiony chłopczyk i honorowy rycerz w jednym :)

ocenił(a) serial na 10
agata2000

1. Colin Baker - Ulubiony kostium, czolowka, najlepszy Doctor, dobrze zagrany, oraz najbardziej przypomina mi siebie samego.
2. Sylvester McCoy - Bo to BadAss, Ace, Remembrance of the Daleks, Survival.
3. William Hartnell - Zaraz po Colinie, Doctor do ktorego jestem bardzo podobny, jego Hmm, Young man, Yes, yes, yes, ogolnie swietnosc!

pierwsza 3 to tak jakby pierwsze miejsce.

Potem jeszcze:
4. Tom Baker - Nieprzewidywalnosc, Moj Doctor (W pewnym sensie), Zelki, K-9, Leela.
5. David Tennant - Energia, ta smieszna fanboyowatosc, Blink, komiczna persona.
6. Matt Smith - Bo to szaleniec.

Dodam ze nie liczylem jeszcze Capaldiego, chce miec przynajmniej 3 sezony z nim lub cala jego ere zanim cos powiem.

ocenił(a) serial na 10
FenrirLokeson

dzięki za obszerną wypowiedź ;), też nie umiem się o Capadlim wypowiedzieć,ale po obejrzeniu kilku odncików czuje ,że raczej mi się nie podoba ;|
Ps- chyba własne mnie przekonałeś, żeby obejrzeć wreszcie 6 doktora, bo na razie unikałem, z obawy, że nie będzie tego samego klimatu o przy 4, czy też 2, ale jak mówisz, że taki dobry, to właśnie idę zacząć! :)

ocenił(a) serial na 10
FenrirLokeson

Okej, to sie zmienia, chyba jednak moim ulubionym jest Hartnell, jestem nowy...

ocenił(a) serial na 10
agata2000

Kończę oglądać narazie odcinki z pierwszym Doktorem,i muszę przyznać,że jest on moim ulubionym Doktorem :)
Czyli tak wygląda moja tabela(hehe) :):
1.Pierwszy Doktor-Hartnell
2.Dziesiąty Doktor-Tennant
3.Dziewiąty Doktor-Eccleston
4.Dwunasty Doktor-Capaldi :)

ocenił(a) serial na 10
Skurwol666

Pierwszy doktor ma w sobie coś interesującego ( ja go po pierwszym odcinku uznałem za gbura i :) ) Szczerze polecam drugiego doktora- swoją ekspresja bardzo podobny do dziesiątego, więc raczej ci się spodoba ( jak zaczniesz go oglądać, choć odcinków pozostałych jest mało, to dowiesz się bliżej czemu- mi się tak spodobał, że zacząłem oglądać nawet rekonstrukcje i słuchać samą ścieżkę dźwiękową :P)

:D

ocenił(a) serial na 10
agata2000

Chciałem napisać kończe drugi sezon hehe czyli z pierwszym doktorem zostało mi jeszcze dwa sezony,polubiłem go właśnie za tą nietuzinkowość i lekką gburowatość no i za zaradność zdziwiło mnie,że potrafi się bronić te walki śmiesznie wyglądały :)
Więc jak jest trochę podobny do dziesiątego to napewno mi się spooba :)
Z rekonstrukcjami nie mam problemu pooglądałem już ich chyba z 15 w tym całą serie Marco Polo,rekonstrukcje lepiej się ogląda z polskimi napisami :)

ocenił(a) serial na 10
Skurwol666

Jak się znajdzie- ja tam zawsze oglądałem po angielsku, polskich napisów nie znalazłem- dasz namiary? :)

ocenił(a) serial na 10
agata2000

Sam tłumaczę,niektóre są wrzucone do nap iprojektu a wszystkie na cho mikuj :)
Od Marco Polo do The Chase :)

ocenił(a) serial na 10
Skurwol666

dzięki wielkie!

ocenił(a) serial na 10
agata2000

W napi są wrzucone od Web Planet chyba od 3 odcinka,tylko te wcześniejsze napisy pozostawiają dużo do życzenia,chcesz link do cho mika?:)

ocenił(a) serial na 10
Skurwol666

chętnie :)

ocenił(a) serial na 10
agata2000

chom--ikuj.pl/Sku--urwol
(usuń pauzy :D)

ocenił(a) serial na 10
agata2000

Właśnie zaczynam poprawę moich wcześniejszych napisów(aktualnie Marco Polo), są wrzucone do nap iprojektu i na moim cho miku więc teraz można oglądać, bo wcześniej to jakość nie była zbyt dobra ;)

agata2000

Ja najbardziej lubię czwartego i dziesiątego doktora, oni wg mnie najbardziej zaznaczyli się w serii i są najbardziej rozpoznywalni i kultowi :)

ocenił(a) serial na 10
vairana12

Czwarty to istna esencja szaleństwa :)

ocenił(a) serial na 10
agata2000

Okej, czas dodac, chyba juz ostateczna opinie, dodaje tylko 7 ulubionych

1. Tom Baker
2. William Hartnell
3. Jon Pertwee
4. Colin Baker
5. Sylvester McCoy
6. Patrick Troughton
7. David Tennant

ocenił(a) serial na 10
FenrirLokeson

Tom Baker na 1- nie dziwię się ;) A ja po tak długim czasie od pierwszej wypowiedzi nadal nie mogę przekonać się do Colina Bakera :|

użytkownik usunięty
agata2000

Jeśli wyłącznie classic who, to:
1. Piąty doktor - taki chłopaczyna, co go roznosi energia :)
2. Trzeci doktor - udany był z tym swoim samochodzikiem.
3. Drugi doktor - taka troszkę fleja, ale z zamiłowaniem do muzyki ;)

Jeśli zaś Doktor Who jako całość, to definitywnie na pierwszym miejscu razem 5 i 10 doktor. Ciągle wydaje mi się, że mają ze sobą duuużo wspólnego.

Jednocześnie totalnie nie przepadam za doktorem Tom'a Baker'a. Gdyby nie fakt, że w odcinkach z nim było tyle K9, to chyba bym nie przebrnęła :)

ocenił(a) serial na 10

Trzeci i drugi też uwielbiam! Zawsze ubolewam nad zaginionymi odcinkami :/
10 - wiadomo, nic nie trzeba dodawać ;)

Jeju jak stary ten post ^^

użytkownik usunięty
agata2000

Za to fanbaza Doktora wciąż rośnie :) Zawsze się znajdzie jakiś oszołom co wpada na fora pogadać o swej pasji :D

ocenił(a) serial na 10

I dobrze! Oby było nas jak najwięcej! :D
Szczerze powiem, ze po takim czasie muszę zmienić opinię o Capaldim. Po jakimś czasie zaczął wreszcie dodawać prawdziwego charakteru 12 doktorowi.

Zobaczymy co się będzie działo przy 13!

użytkownik usunięty
agata2000

Wciąż mam stracha na myśl o tym, że Doktor będzie teraz Doktorką. Ale pożyjemy, zobaczymy. Każda zmiana na początku przeraża :)

ocenił(a) serial na 10

Też się zastanawiam jak to będzie, ale Doctor Who zawsze zaskakiwał, najczęściej pozytywnie. Zobaczymy;)

Ale myślę, że będzie raczej dobrze, bo moim zdaniem ciekawa i raczej trafnie dobrana aktorka :)

użytkownik usunięty
agata2000

Nie mogę już się doczekać odcinka świątecznego - ciekawa jestem reakcji Doktora:
"Oh bloody hell! I'm a woman! And still not ginger!" :D

ocenił(a) serial na 10

XD Na rudzielca będzie musiał jeszcze poczekać!

ocenił(a) serial na 9
agata2000

Ciężko stworzyć taki ranking, wszystkich, których do tej pory oglądałam lubię prawie tak samo.
No dobra, na razie wygląda to tak:
1. Czwarty <3
2. Tutaj wahałam się między Drugim, a Pierwszym, ale jednak trochę przeważa Doktor Patricka
3. Pierwszy
4. Trzeci.
Reszty jeszcze nie znam. Piąty sprawia wrażenie takiego...eech :v
Głupie ciuchy i...dlaczego on ma doczepione warzywo?

Ok, ok nie mam prawa go teraz krytykować, ale coś czuję że trudno będzie mi do niego przywyknąć.

agata2000

Troughton stworzył wspaniałego Doktora, po prostu nie mogę wyjść z podziwu nad kunsztem gry, dynamiką z towarzyszami, poziomem przygód. Oprócz niego uwielbiam McGanna i Tennanta.