Widzę tu dość dużo tematów na forum , ale nie natknąłem się na pytanie o Waszego ulubionego doktora, a jestem dosyć ciekaw! Mój spis wygląda nastepująco:
1. Drugi doktor- Patrick Throughton
2. Trzeci doktor-Jon Pertwee
3. Czwarty Doktor- Tom Baker
4. Pierwszy doktor- William Hartnell
Szczerze mówiąc nigdy nie widziałem nawet jednego odcinka z 5 i 6 doktorem
( pomijając oczywiście "The five Doctors ) i nie wiem ,czy oglądać, jak myślicie?
A i z góry dzięki za podzielenie się Swoją opinią Doktorach ;)
Oglądać. Piąty Doktor ma sporo świetnych historii, a nawet i szóstemu trafiło się kilka ciekawych.
1. 5 Doktor (jak widać po moim avatarze)
2. 2 Doktor
3. 4 Doktor
4. Prawdopodobnie 12 Doktor, choć bywają dni, że wolę 11, a kiedy indziej znowu 12. Chyba minimalnie jednak Capaldi, od połowy sezonu dało się go bardziej lubić, według mnie.
Szósty to genialny Doktor, aczkolwiek nie wszystkie historie z nim trzymają poziom. (Dla przykładu "Timelash", które jest niezłe, ale jednocześnie ma kilka sporych kilka dziur logicznych)
Ale wracając do tematu, moi ulubieni:
1. Siódmy Doktor - te jego intrygi i "Rrrrrrr"...
2. Jedenasty Doktor - jednocześnie mocno nadpobudliwy dzieciak i zmęczony starzec w młodej postaci
3. Szósty Doktor - kompletny pomyleniec i to jest w nim wielkie :)
1. Jedenasty Doktor- po prostu od razu zdobył moje serce swoim dziecięcym zachowaniem ;)
2. Czwarty Doktor- nieprzewidywalny i szalony.
3. Piąty Doktor- zagubiony chłopczyk i honorowy rycerz w jednym :)
1. Colin Baker - Ulubiony kostium, czolowka, najlepszy Doctor, dobrze zagrany, oraz najbardziej przypomina mi siebie samego.
2. Sylvester McCoy - Bo to BadAss, Ace, Remembrance of the Daleks, Survival.
3. William Hartnell - Zaraz po Colinie, Doctor do ktorego jestem bardzo podobny, jego Hmm, Young man, Yes, yes, yes, ogolnie swietnosc!
pierwsza 3 to tak jakby pierwsze miejsce.
Potem jeszcze:
4. Tom Baker - Nieprzewidywalnosc, Moj Doctor (W pewnym sensie), Zelki, K-9, Leela.
5. David Tennant - Energia, ta smieszna fanboyowatosc, Blink, komiczna persona.
6. Matt Smith - Bo to szaleniec.
Dodam ze nie liczylem jeszcze Capaldiego, chce miec przynajmniej 3 sezony z nim lub cala jego ere zanim cos powiem.
dzięki za obszerną wypowiedź ;), też nie umiem się o Capadlim wypowiedzieć,ale po obejrzeniu kilku odncików czuje ,że raczej mi się nie podoba ;|
Ps- chyba własne mnie przekonałeś, żeby obejrzeć wreszcie 6 doktora, bo na razie unikałem, z obawy, że nie będzie tego samego klimatu o przy 4, czy też 2, ale jak mówisz, że taki dobry, to właśnie idę zacząć! :)
Okej, to sie zmienia, chyba jednak moim ulubionym jest Hartnell, jestem nowy...
Kończę oglądać narazie odcinki z pierwszym Doktorem,i muszę przyznać,że jest on moim ulubionym Doktorem :)
Czyli tak wygląda moja tabela(hehe) :):
1.Pierwszy Doktor-Hartnell
2.Dziesiąty Doktor-Tennant
3.Dziewiąty Doktor-Eccleston
4.Dwunasty Doktor-Capaldi :)
Pierwszy doktor ma w sobie coś interesującego ( ja go po pierwszym odcinku uznałem za gbura i :) ) Szczerze polecam drugiego doktora- swoją ekspresja bardzo podobny do dziesiątego, więc raczej ci się spodoba ( jak zaczniesz go oglądać, choć odcinków pozostałych jest mało, to dowiesz się bliżej czemu- mi się tak spodobał, że zacząłem oglądać nawet rekonstrukcje i słuchać samą ścieżkę dźwiękową :P)
:D
Chciałem napisać kończe drugi sezon hehe czyli z pierwszym doktorem zostało mi jeszcze dwa sezony,polubiłem go właśnie za tą nietuzinkowość i lekką gburowatość no i za zaradność zdziwiło mnie,że potrafi się bronić te walki śmiesznie wyglądały :)
Więc jak jest trochę podobny do dziesiątego to napewno mi się spooba :)
Z rekonstrukcjami nie mam problemu pooglądałem już ich chyba z 15 w tym całą serie Marco Polo,rekonstrukcje lepiej się ogląda z polskimi napisami :)
Jak się znajdzie- ja tam zawsze oglądałem po angielsku, polskich napisów nie znalazłem- dasz namiary? :)
Sam tłumaczę,niektóre są wrzucone do nap iprojektu a wszystkie na cho mikuj :)
Od Marco Polo do The Chase :)
W napi są wrzucone od Web Planet chyba od 3 odcinka,tylko te wcześniejsze napisy pozostawiają dużo do życzenia,chcesz link do cho mika?:)
Właśnie zaczynam poprawę moich wcześniejszych napisów(aktualnie Marco Polo), są wrzucone do nap iprojektu i na moim cho miku więc teraz można oglądać, bo wcześniej to jakość nie była zbyt dobra ;)
Ja najbardziej lubię czwartego i dziesiątego doktora, oni wg mnie najbardziej zaznaczyli się w serii i są najbardziej rozpoznywalni i kultowi :)
Okej, czas dodac, chyba juz ostateczna opinie, dodaje tylko 7 ulubionych
1. Tom Baker
2. William Hartnell
3. Jon Pertwee
4. Colin Baker
5. Sylvester McCoy
6. Patrick Troughton
7. David Tennant
Tom Baker na 1- nie dziwię się ;) A ja po tak długim czasie od pierwszej wypowiedzi nadal nie mogę przekonać się do Colina Bakera :|
Jeśli wyłącznie classic who, to:
1. Piąty doktor - taki chłopaczyna, co go roznosi energia :)
2. Trzeci doktor - udany był z tym swoim samochodzikiem.
3. Drugi doktor - taka troszkę fleja, ale z zamiłowaniem do muzyki ;)
Jeśli zaś Doktor Who jako całość, to definitywnie na pierwszym miejscu razem 5 i 10 doktor. Ciągle wydaje mi się, że mają ze sobą duuużo wspólnego.
Jednocześnie totalnie nie przepadam za doktorem Tom'a Baker'a. Gdyby nie fakt, że w odcinkach z nim było tyle K9, to chyba bym nie przebrnęła :)
Trzeci i drugi też uwielbiam! Zawsze ubolewam nad zaginionymi odcinkami :/
10 - wiadomo, nic nie trzeba dodawać ;)
Jeju jak stary ten post ^^
Za to fanbaza Doktora wciąż rośnie :) Zawsze się znajdzie jakiś oszołom co wpada na fora pogadać o swej pasji :D
I dobrze! Oby było nas jak najwięcej! :D
Szczerze powiem, ze po takim czasie muszę zmienić opinię o Capaldim. Po jakimś czasie zaczął wreszcie dodawać prawdziwego charakteru 12 doktorowi.
Zobaczymy co się będzie działo przy 13!
Wciąż mam stracha na myśl o tym, że Doktor będzie teraz Doktorką. Ale pożyjemy, zobaczymy. Każda zmiana na początku przeraża :)
Też się zastanawiam jak to będzie, ale Doctor Who zawsze zaskakiwał, najczęściej pozytywnie. Zobaczymy;)
Ale myślę, że będzie raczej dobrze, bo moim zdaniem ciekawa i raczej trafnie dobrana aktorka :)
Nie mogę już się doczekać odcinka świątecznego - ciekawa jestem reakcji Doktora:
"Oh bloody hell! I'm a woman! And still not ginger!" :D
Ciężko stworzyć taki ranking, wszystkich, których do tej pory oglądałam lubię prawie tak samo.
No dobra, na razie wygląda to tak:
1. Czwarty <3
2. Tutaj wahałam się między Drugim, a Pierwszym, ale jednak trochę przeważa Doktor Patricka
3. Pierwszy
4. Trzeci.
Reszty jeszcze nie znam. Piąty sprawia wrażenie takiego...eech :v
Głupie ciuchy i...dlaczego on ma doczepione warzywo?
Ok, ok nie mam prawa go teraz krytykować, ale coś czuję że trudno będzie mi do niego przywyknąć.