PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=199691}

Doktor Who

Doctor Who
2005 - 2022
8,1 33 tys. ocen
8,1 10 1 32948
8,5 12 krytyków
Doktor Who
powrót do forum serialu Doktor Who

Teoria

ocenił(a) serial na 10

Czy wprost idealnym wyjaśnieniem nie byłoby to, że Doctor Hurta to DoctorDonna?

ocenił(a) serial na 10
nikike

Wątpliwe - ma być związany z Wojną Czasu

ocenił(a) serial na 10
Capitano_S

A kto tak niby powiedział?

ocenił(a) serial na 10
nikike

Chociażby Moffat.

ocenił(a) serial na 10
Capitano_S

Serio? Jakoś mi to umknęło.

ocenił(a) serial na 10
Capitano_S

Moffat trolluje przecież wiesz :)

ocenił(a) serial na 9
nikike

I też nie wiadomo dokładnie, co masz na myśli, pisząc DoktorDonna. Bo precyzyjnie rzecz ujmując, DoktorDonna to ta część świadomości Donny, która została usunięta przez Doktora w "Journey's End". Więc to raczej niemożliwe.

ocenił(a) serial na 10
bodzio080

DoctorDonna był też nazywany przecież Doctor pomieszany z Donną ale o wyglądzie Doctora. W ogóle cały metacrisis raczej był nazywany DoctorDonna, niż tylko jedna postać.

ocenił(a) serial na 10
nikike

DoctorDonna który został w równoległym świecie był śmiertelny, nie miał zdolności do regeneracji. Cytuję: "Wyglądam jak on. Myślę jak on.Te same wspomnienia, myśli, wszystko. Ale ja mam jedno serce. Jestem częściowo człowiekiem.Zwłaszcza jeśli idzie o starzenie się. Zestarzeję się i nie zregeneruję. Mam tylko jedno życie, Rose Tyler". Wątpię, żeby dwie wersje Doctora i DonnaDoctor, która w tym momencie w pełni rozumiała co zaszło, mogli się aż tak pomylić :)

ocenił(a) serial na 10
Greina

No właśnie sobie wczoraj powtarzałem te dwa odcinki i oprócz tego jak Dziesiąty wręcz "przeklął" DoctorDonnę za "genocide" wszystkich Daleków, to jeszcze wspominał o tym starzeniu się - no i proszę, mamy starego Hurta.

ocenił(a) serial na 9
nikike

Tyle, że Moffat raczej nie będzie chciał wracać do wątków RTD.

ocenił(a) serial na 10
nikike

Nie bardzo pamiętam czy Human Doctor był nazywany DoctorDonną, ale nawet jeśli, to ta teoria z Hurtem wydaje mi się nietrafiona. Z tego co wiemy Hurt był jedną z regeneracji na linii Doctora a Human Doctor to oddzielony byt Dziesiątego. On NIE należy do jego regeneracji. To jest tylko część dziesiątej regeneracji, która się oddzieliła i uległa zmodyfikowaniu przy DNA ludzkim. Ja nawet nie wiem czy z tego tytułu nadal można go nazywać Time Lordem, więc tym bardziej regeneracją. A Doctor wydaje się być z Hurtem bardzo związany.

Prywatnie dodam, że osobiście uważam Human Doctora za Dziesiątego Doctora, który od Donny dostał tylko ludzkie ciało. To chrzanienie że narodził się w bitwie itd. moim zdaniem miało tylko zmusić Rose do zaakceptowania Human Doctora i spędzenia z nim życia. Skoro Dziesiąty nie stał się zły to tak samo Human Doctor ma na to małe szanse bo są tym samym.

Czynnik starzenia się to dla mnie za mało :)

ocenił(a) serial na 10
Belief

Póki co ufam tylko temu, co było powiedziane w serialu. A tam nic nie było wspominane o tym czy Hurt jest regeneracją czy czymś jeszcze innym.

ocenił(a) serial na 10
nikike

A co było w serialu? Tu cytaty:
Clara: Kto to jest?
Doctor: Ja. Tylko ja tu jestem, w tym rzecz. Wracajmy.
Clara: Ale nigdy go nie widziałam. Widziałam wszystkie twoje twarze.
Doctor: Powiedziałem, że to ja. Nie powiedziałem, że jest Doktorem. Nazwałem siebie Doktorem. Wybrane imię jest jak obietnica. On tę obietnicę złamał.

Hurt: Zrobiłem, co zrobiłem, bo nie miałem wyboru.
Doctor: Ale nie pod tym imieniem.

Moim zdaniem wyraźnie jest wskazane, że Hurt to regeneracja Doctora i jest jego integralną częścią. Nosi tylko inne imię. Tam jeszcze Clara wspomina, że widziała wszystkie jego 11 twarzy ( "Widziałam wszystkie twoje twarze. Wszystkie jedenaście twarzy.
Ty jesteś Jedenasty..." ) Sugerując się wcześniejszymi informacjami, że każdy TL ma 12 regeneracji czyli 13 wcieleń możemy policzyć te wcielenia. Smith jest 11, Capaldi 12 a Hurt 13 i równanie się zgadza.

Jeszcze coś innego przeczy Twojej teorii. Doctor mówi jeszcze coś takiego "Tylko ja tu jestem, w tym rzecz.", więc w jaki sposób miałby się tam znaleźć odrębny byt jakim jest Human Doctor?

Tu cytaty po angielsku:
C:But who is he?
D:He's me. There's only me here, that's the point.
C:But I never saw that one. I saw all of you.
D:I said he was me. I never said he was the Doctor. The name I chose is the Doctor. The name you choose, it's like a promise you make. He's the one who broke the promise.

H:What I did, I did without choice.
D:But not in the name of the Doctor.

ocenił(a) serial na 10
Belief

No z jednej strony możnaby przyjąć, że Human Doctor nie jest tak odrębnym bytem od Doctora, ale z drugiej strony jednak odrębnym na tyle, żeby nie pojawił się w tej "galerii'. Nie za bardzo widzę tutaj, żeby coś zaprzeczało mojej teorii.

ocenił(a) serial na 10
nikike

Napisz jeszcze raz odpowiedź innymi słowami bo to zdanie czytane wielokrotnie jest dla mnie niezrozumiałe.

ocenił(a) serial na 10
Belief

:)

Przyjmujesz po prostu, że Human Doctor jest właściwie kimś kompletnie innym niż Doctor, ale tak naprawdę jest skutkiem metakryzysu, więc cholera wie jako kogo go zakwalifikować. Tak więc może nie pojawi się w tym miejscu gdzie była Clara, ale jest dość poważną częścią historii Doctora.

ocenił(a) serial na 10
nikike

No jest skutkiem metakryzysu Doctora, ale nie jego regeneracją. Piszesz że może nie pojawił się w tym miejscu gdzie była Clara, ale Clara Hurta widziała, więc to jest właśnie zaprzeczeniem zaprezentowanej przez Ciebie teorii.

Zgadzam się że Human Doctor jest ważną częścią historii Doctora. Nigdy temu nie zaprzeczałam :). Ale ma swoją odrębną świadomość. Istnieje w tym samym czasie co Doctor i zbiera równorzędnie, równolegle swoje doświadczenia niedostępne dla prawdziwego Doctora bo on w tym czasie zdobywa swoje - inne. Doctor może mieć różne twarze, charaktery, osobowości ale świadomość ma jedną :). A Clon Doctora zyskał swoją świadomość, więc nie może być w świadomości Doctora.

Ale teraz wpadło mi coś innego do głowy. Czemu Clara widziała tylko 11 twarzy Doctora i Hurta? Skoro weszła do jego całej linii życia więc ja rozumiem CAŁEJ jako - od poczęcia aż do śmierci. A gdzie reszta? Chociażby 12? Czy nie powinna widzieć WSZYSTKICH jego twarzy? A może miałaby widzieć wszystkie tylko do czasu 11 bo za jego "kadencji" wskoczyła w tą linię? Ale to by oznaczało że czas Hurta już był czyli numeracja tego regeneracji jest oszukana.

ocenił(a) serial na 10
Belief

Ale zobaczyła właśnie na sam koniec, zdziwiona, że wcześniej go nie widziała, bo widziała wszystkie wcześniejsze regeneracje. No chyba że to by miało oznaczać, że Hurt jest przyszłą regeneracją(stąd zobaczyła go na końcu), tylko skąd 11 miałby wiedzieć o jego "dokonaniach", skoro wcielenia Doctora chyba nic nie wiedzą o swoich przyszłych regeneracjach... Błeh, zakręciłem się.

Hm, coś w tym jest...

Wątpię żeby miała widzieć tylko Doctorów do "kadencji" 11, jako że wskoczyła właśnie do całej linii życia, już nie mówiąc o tym, że znajdującej się w grobie Doctora, więc "pamiętającej" o całym jego życiu. Inna sprawa, że przecież nie wymieniała jakich widziała "po imieniu", a na pewno musiał się gdzieś tam zakręcić Capaldi, tyle że to już bardziej się stało, że tak powiem, w wyobraźni widza.

ocenił(a) serial na 10
nikike

"Ale zobaczyła właśnie na sam koniec, zdziwiona, że wcześniej go nie widziała, bo widziała wszystkie wcześniejsze regeneracje."
Ale to ma być dowód że Hurta widziała osobno bo Human Doctor też taki po części był?

Zwróciłeś uwagę na ważną rzecz. Doctor wiedział o dokonaniach Hurta więc on musi być jego przeszłą regeneracją. Chyba że Doctor usłyszał o tych dokonaniach z "plotek" ale sam tego jeszcze nie przeżył. Ja jednak przychylam się do tego że to jego przeszłość a dlatego trzymał się z dala bo jak stwierdził 11 jest jego niechlubnym sekretem, wstydzi się tego co on zrobił.

"Wątpię żeby miała widzieć tylko Doctorów do "kadencji" 11"
Ale Clara tak właśnie mówi: "I saw all of you. 11 faces, all of them you. You're the 11th Doctor." Fakt że ich nie wymieniła "z imienia" jednak łatwiej przyjąć że widziała 11 po kolei niż np. zamiast 8 Capaldiego. Więc albo nie widziała wszystkich albo Capaldi to w przyszłości Hurt i Hurt jest ostatnią regeneracją która umrze. hmm :|

ocenił(a) serial na 10
Belief

No mniej więcej.

Wątpię żeby Doctor opierał się na plotkach, więcej, wątpię żeby kiedykolwiek zachowywał w pamięci coś co usłyszy o swojej przyszłości.

A no tak, racja. Hm, trochę mi się ta scena wydaje bezsensowna w tej chwili... Ale w jakim sensie "Capaldi to w przyszłości Hurt", no i poza tym chyba mniej więcej ustaliliśmy, że Hurt to przyszłość Jedenastego, więc chyba nie może być ostatnią regeneracją...

ocenił(a) serial na 10
nikike

"No mniej więcej."
Ten dowód mnie nie przekonuje. :). Dla mnie on trzymał się z dala bo Doctor go nie akceptował i ukrywał. (powiedział że jest jego największym sekretem).

No właśnie Doctor by się na plotkach opierał w jakiejś ocenie zwłaszcza siebie samego? Dla mnie też mało prawdopodobne :). Capitano S dobrą teorię przedstawił poniżej czemu Clara widziała tylko te twarze. Po prostu w tej linii czasu Doctor miał zginąć w 11 wcieleniu.

"Ale w jakim sensie "Capaldi to w przyszłości Hurt""
No że w przyszłości Capaldi okazałby się Hurtem. Mogły mu się rysy zmienić po wielu WIELU latach i przeżyciach. :P Ale ta teoria upadła.

"chyba mniej więcej ustaliliśmy, że Hurt to przyszłość Jedenastego"
Przeszłość Jedenastego nie przyszłość. :)

ocenił(a) serial na 10
Belief

No cóż, przekonamy się.

No rzeczywiście dobra teoria.

Czemu upadła?

Pomyliłem literki :)

ocenił(a) serial na 10
nikike

Czemu upadła? No bo ustaliliśmy że Hurt jest "przeżytą" regeneracją a Capaldi przecież dopiero ma nadejść :) Więc nie może Capaldi okazać się Hurtem. :)

ocenił(a) serial na 10
Belief

Aha, no tak.

ocenił(a) serial na 10
Belief

Jeśli chodzi o to, czemu Clara widziała jedenastu Doktorów a następnych już nie, to mam teorię: na chwilę, w której weszła w czas Doktora, jego życie miało się skończyć w jedenastym wcieleniu - ostateczna śmierć na Trenzalore (Oczywiście nie podczas "pobytu" w odcinku "The Name...") Później jednak czas zostanie nadpisany, i się zmieni: Doktor jednak przeżyje i będzie miał kolejne wcielenia.

użytkownik usunięty
Capitano_S

Też tak uważam. Wielka Inteligencja jedynie traciłaby/traciłby czas niszcząc dokonania 12 Doctora , bo przecież go jeszcze nie ma. Clara chciała uratować Doctora, więc ratowała to, co Wielka Inteligencja niszczyła/niszczył (czyli do momentu pojawienia się na Trenzalore).

Jaką formę przybiera Wielka Inteligencja? Niby to jest mężczyzna, ale inteligencja to forma żeńska i pojawia się mały problem :D

ocenił(a) serial na 10

W naturalnej postaci nie został/a pokazany/a. Aczkolwiek zawsze przejmował/a ciała mężczyzn, więc to chyba facet :)

A z tymi wcieleniami Doktora to chodziło mi o coś innego - że normalnie Jedenasty byłby ostatni, (Tardis-grobowiec wygląda wewnątrz jak obecna "wersja") i zginąłby jakiś czas potem, ale czas zostanie nadpisany.

ocenił(a) serial na 10
Capitano_S

Tak ta teoria wydaje mi się logiczna :). Czyli Hurt to jego przeszłość. hmm Jak oni to chcą powiązać z wojną czasu? Ale jedynie gdzie by można było go wcisnąć to pomiędzy 8 a 9 regeneracją. Tylko tej nie widzieliśmy. Może faktycznie to on wszystkich zabił i zakończył wojnę czasu. Tylko że Dziesiąty tłumaczył tą decyzję więc wygląda jakby podjął ją świadomie i w zgodzie ze sobą. Nie wiem co Moffat wymyśli ale pewnie i tak nie będzie mi się podobało. On zawsze przekombinuje.

ocenił(a) serial na 10
Belief

Właśnie wydaje mi się, że nie o zakończenie wojny chodzi - Dziewiąty i Dziesiąty mówili o tym wprost, natomiast to, co zrobił Hurt wydaje się być jakąś tajemnicą - ja bym stawiał, że on ją może rozpoczął.

Odnośnie przekombinowania to przy całej mojej sympatii dla Moffa też zdarzało mi się tak twierdzić - ale kiedy obejrzałem serial "The Prisoner" ( http://www.filmweb.pl/serial/The+Prisoner-1967-230910 ) doszedłem do wniosku, że są/byli ludzie umiejący przekombinować sto razy bardziej, niż się panu Stevenowi kiedykolwiek śniło :-) (Vide ostatni odcinek wzmiankowanego serialu, gdzie nie było pojedynczej choćby sceny dającej się zrozumieć z marszu)

ocenił(a) serial na 10
Capitano_S

Dokładnie. Oni mówią o tym co zrobił jakimiś półsłówkami. W sumie to wiemy że to było coś co jest sprzeczne z zasadami Doctora a z drugiej strony coś do czego został zmuszony i nie mógł postąpić inaczej. I Jedenasty temu nie zaprzeczył (że nie miał wyboru). Powiedział tylko że zrobił co zrobił nie pod swoim imieniem. Może i o rozpoczęcie tej wojny chodzi. Ale wojna może mieć różny przebieg. Jakoś za mała wina by tu była. Większa wydawała mi się przy zakończeniu. Stąd uważam że to jest jeszcze coś innego i tego się boję :). (choć nie ukrywam jestem ciekawa)

Oj nie mówię że tylko Moffat przekombinowuje :). Osobiście nie lubię oglądać serialu czy filmu, męczyć się w niezapamiętywaniu szczegółów a potem niby okazuje się, że nic z niczego nie wynika. To po co coś takiego kręcić w ogóle?

ocenił(a) serial na 10
Belief

Ja jeszcze stawiam na wskrzeszenie Rassilona - w "The end of Time" on był jakby prowodyrem złych działań Władców a w seriach klasycznych (Gdzie był już od dawna martwy) uchodził za dobrego i sprawiedliwego gościa. Może Doktor go ożywił, i teraz poczuwa się do winy - że przez to Władcy sfiksowali i trzeba było ich wymieść razem z puszkami ze Skaro :)

ocenił(a) serial na 10
Capitano_S

Może :) ale mam wrażenie że im więcej teorii stawiamy tym bardziej prawdopodobne że nie trafimy :). Jakby Moffat wszystko przewidział i wymyślił coś takiego aby nas zaskoczyć.

Z drugiej strony skoro wskrzeszał kogoś dobrego to co w tym złego? Nie jego wina że komuś odbiło. A tu wydaje się że sam czyn był zły.

I tak nie trafimy :] On chyba wymyśli coś nowego.

ocenił(a) serial na 10
Belief

Masz pewnie rację, że nic w tym złego, ale, jak wiemy, Doktor miewa czasem takie "odjazdy", że nie do końca potrzebnie czuje się winnym :)
Mogło to też być coś takiego, że sposób wskrzeszenia niósł za sobą ryzyko szajby dla wskrzeszonego, a on zaryzykował.

ocenił(a) serial na 10
Capitano_S

No wiem że Doctor czasem czuje się niepotrzebnie winny ale też często lubi się wybielać. To musi być coś kategorycznie złego. Tak złego że nawet Doctor nie może tego usprawiedliwić.

Piszesz o ryzyku "szajby" u wskrzeszonego. No ok. Ale ryzyko to jeszcze nie wina. To raczej konsekwencja. Chyba że on wiedział jak się skończy Wojna czasu. Może przewidział przegraną TL i wygraną Daleków a ożywienie Rassilowa dawało mu możliwość uruchomienia tej maszyny i w ten sposób poświęcił swoją rasę? A inaczej by przeżyła? Ale z drugiej strony ocalił wszechświat więc gdzie tu wina? Raczej duża cena.

ocenił(a) serial na 10
Belief

Gdzie tu wina? Ja wiem, że nigdzie, Ty wiesz, że nigdzie. Ale to nie znaczy, że według Moffa nigdzie. Albo, że Doktor będzie rozumiał, iż nie zawinił :)

A tak na serio, nie mam pojęcia, co tam nasz heros mógł nawywijać aż tak złego. Aczkolwiek taka ogólna teoria: może na początku Wojny był Ósmym, zregenerował w równie szalonego, co Rassuś & company Doktora-Hurta, wtedy solidnie nabroił, (Np. jakoś spacyfikował tych wciąż normalnych) ale regeneracja w Dziewiątego przywróciła mu zdrowe zmysły - aczkolwiek było za późno i trzeba było unieszkodliwić obie strony

ocenił(a) serial na 10
Capitano_S

"Gdzie tu wina? Ja wiem, że nigdzie, Ty wiesz, że nigdzie. Ale to nie znaczy, że według Moffa nigdzie. "
Bomba zdanie :) Ha ha ha :))

Tak mógł coś zrobić niewinnym i dobrym TL. Teoria fajna jest tylko jedno ale. Hurt nie wyglądał na szalonego. "What I did, I did without choice." tak nie mówi ktoś szalony tylko ktoś przyparty do muru.
Ciekawi mnie jeszcze czy Wojna czasu zaczęła się za 8. I czy za 9 zakończyła. Może ani jedna ani druga regeneracja nie brała w tym udziału?

ocenił(a) serial na 10
Belief

Fakt, że nie wyglądał. Ale od zranienia do regeneracji upływa chwila. Może przez ten ostatni moment był normalny. I właśnie dlatego Doktor Hurta tylko z tego jedynego momentu ostał się w linii czasowej Doktora - bo to jedyna chwila, gdy to wcielenie było prawdziwie Doktorem. Coś mniej więcej takiego: http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/DyingAsYourself

ocenił(a) serial na 10
Capitano_S

Szaleniec który w ostatniej chwili znormalniał. Hmm lekko naciągane.

"I właśnie dlatego Doktor Hurta tylko z tego jedynego momentu ostał się w linii czasowej Doktora"
o którym momencie mówisz? Właściwie o czym mówisz pisząc "ostał się"? Jak się ostał?

ocenił(a) serial na 10
Belief

Wyobrażam sobie, że w linii czasowej Doktora było go (Hurta) jakby mało, dlatego Clara nań nie trafiła tak, jak na inne wcielenia. Ponieważ wydaje mi się dziwne, że miałoby go nie być w linii czasowej dlatego, iż innym wcieleniom nie podobało się coś, co zrobił, spekuluję, że coś mu się przytrafiło - przez to jakby nie był sobą, aż do momentu tuż przed regeneracją. Ponieważ był to króciutki moment, postać Hurta zajęła w linii czasowej tylko odrobinkę "miejsca" - dużo mniej, niż inne wcielenia.

To tylko taki luźny pomysł.

ocenił(a) serial na 10
Capitano_S

hmm. A czy to nie było czasem tak, że Wielka Inteligencja wymazywała te dobre dokonania Doctora? Te za które wszechświat go chwalił i cenił? Coś mi się tak po głowie tłucze. I w tyn wypadku najwidoczniej Hurt niczego takiego nie dokonał a wręcz przeciwnie. Zatem GI nie miała powodu aby go sabotować a co za tym idzie Clara do niego nie dotarła.

To że niby miałoby go nie być w linii czasowej bo innym wcieleniom się on nie podobał tak samo uważam za niewykonalne. Zły czy dobry jest częścią ich i ich "chcenie" nie ma tu nic do gadania.

Jeszcze jedno mnie nurtuje. Jak Hurt mówi o tym, że nie miał wyboru to Jedenasty temu nie zaprzecza. Tylko mówi że nie pod tym imieniem. Moim zdaniem on sobie zdaje sprawę z tego co zrobił i wie że nie było wyboru ale ta decyzja (czyn) był tak bardzo sprzeczny z zasadami (obietnicą) Doctora, że ten tego sobie darować nie może. Prawdopodobnie się tego wstydzi. Kiedy masz sekret? Kiedy na poznaniu tej tajemnicy ktoś może skorzystać albo gdy się czegoś wstydzisz. Nie szłabym w drogę "szaleństwa". Bo szaleniec nie wie co czyni i to co robi nie jest do końca jego winą.

ocenił(a) serial na 10
Belief

"Szaleniec" to może niewłaściwe słowo. Mam tu na myśli taki stan, w jakim byli Władcy w "The End of Time"

ocenił(a) serial na 10
Capitano_S

Czyli oszalały ze strachu, oszalały w obliczu śmierci. No ok ale jeśli w ostatniej chwili miałoby nadejść opamiętanie się Hurta to powinny pojawić się wyrzuty sumienia. A Hurt ich nie ma. Podkreśla że nie miał wyboru. Czyli on broni tego co zrobił, broni siebie, nie pozwala zrzucać na siebie winy tzn. robić z siebie tego złego. A tam wcześniej pisałeś, że pod koniec "stał się Doctorem" (tuż przed regeneracją). Gdyby tak było to Hurt inaczej by się zachowywał i chyba sam Jedenasty miałby do niego inne podejście.

Wiesz ja tez tak luźno myślę i na bieżąco :)

ocenił(a) serial na 10
Belief

Racja.
Aczkolwiek teraz już w ogóle nie przychodzi mi do głowy, co może być aż tak złego, że usuwa w cień finał Wojny Czasu. Wypuszczenie jakiejś kreatury, która teraz gdzieś się ukrywa by kiedyś wyjść i zrobić z Whoniwersum jesień średniowiecza? (Pod koniec czwartej serii było wymienianych z nazwy sporo stworów powiązanych z Wojną, choć one chyba podzieliły los Władców i Daleków) Sprowokowanie kogoś do czegoś? Nie wiem :(

ocenił(a) serial na 10
Capitano_S

Mi też nic do głowy nie przychodzi ale mam nadzieję że kiedy już to pokażą to nie będę rozczarowana. Mam nadzieję, że wielki talent Moffata wreszcie i mi się ukaże.

Wcześniej jeszcze wpadłam na coś innego. Przecież to nie musi być morderstwo, zniszczenie czegoś albo wypuszczenie jakiegoś stwora. Może on zapoczątkował jakąś ideologię? Może wypuścił w wszechświat jakąś niebezpieczną myśl?

Nie wiesz kiedy my się dowiemy co tam się stało? Z Hurtem to będzie jeden konkretny odcinek czy może rozciągną to na cały sezon i dopiero w finale 8 sezonu coś się wyjaśni?

PS. Jakie stwory były powiązane w wojną czasu? Tzn. w którym momencie o tym jest mowa?

ocenił(a) serial na 10
Belief

To chyba będzie tylko ten jeden odcinek. Ale kto Moffa wie...

Te stwory to Degradacje Skaro, Horda Parodii , Dziecko Koszmaru, oraz Król Mógłby z armią Tymczasu i Nigdy. (W oryginale: the Skaro Degradations, the Horde of Travesties , Nightmare Child, and the Could've Been King with his Army of Meanwhiles and Neverweres.) Była o nich przelotnie mowa w drugiej części "The End of Time".

ocenił(a) serial na 10
Capitano_S

Patrz w ogóle nie pamiętam rozmowy o tych stworach.

A wiadomo który to będzie odcinek? Bo chyba nie świąteczny. W tym na 23 listopada ma sie Hurt pojawić ale też chyba symbolicznie.

A tak na marginesie to gdzie jest jakiś trailer? Myślałam że miesiąc przed to już będą te trailery po necie chodzić :(

ocenił(a) serial na 10
Belief

Mi się to mocno wryło w pamięć, bo spodobały mi się owe nazwy :)

Zdaje mi się, że sprawa Hurta wyjaśni się jednak w tym rocznicowym odcinku.

Był jakiś trailer na imprezie Comic-Con, ale to było kilka miesięcy temu, w Sieci go nie ma, a i o innym nie słychać. (Z jakiegoś opisu owego trailera zapamiętałem, że była w nim scena, gdzie Hurt wychodzi z płomieni, i mówi coś w stylu "Wielcy ludzie rodzą się w ogniu")

ocenił(a) serial na 10
Capitano_S

No był na Comic Con podobno niedokończony, więc nie pokazali go oficjalnie, ale myślałam, że po pierwsze w końcu on wypłynie do neta :P, po drugie w ciągu paru tygodni go skończą i pokażą a tu już 3 miechy minęły i lipa :(.

ocenił(a) serial na 10
Capitano_S

Nightmare Child? Czymkolwiek było, pasowałoby tu idealnie. I fakt, że Doktor "śmiał mu się w twarz". Swoją drogą to mógł być moment Hurta, przypadkiem wspomniany przez Doktora w panice i desperacji.