Chociaż zauważyłem (według mnie) jedną nieścisłość skoro anioły nienawidzą ludzi to dlaczego poddają się ludzkim uciechom jak np. sex itp.? to trochę tak jakby Hitler powiedział, że nienawidzi żydów ale mają fajną religię. Jak dla mnie powinni być praktycznie jak roboty beż żadnych emocji oprócz nienawiści do ludzi i pogardy dla ludzkich ciał. Oczywiście ta zasada nie powinna obowiązywać Michała dla mnie w serialu jest dobry. :)
Szkoda też, że niema nikogo z filmu Legion (oprócz chyba tego zdjęcia matki wybrańca), wiem, że to jest przyszłość ale np. archanioły Michał i Gabriel mogli by pozostać ci sami aktorzy (chociaż ci z serialu mi nie przeszkadzają).
Zauważyłem też, że narodziny Alexa (wybrańca) różnią się w filmie oraz w serialu. W filmie mamy stacje benzynową, a w serialu zwykły dom.
Oby tylko twórcy wykorzystali (według mnie) motyw z innymi miastami np. co sezon to inne miasto. W sensie, że w Vedze uznali go za wybrańca, są gotowi puść za nim na ostateczną bitwę, ale wybraniec musi zjednoczyć pozostałe miasta ale oczywiście nie będzie łatwo (zasada coś za coś) będzie musiał lawirować w polityce, ucząc się przy okazji nowych rzeczy które pozwolą stać się prawdziwym wybrańcem. Mogli by tak pokazać New delię (czy jakoś tak) oraz to miasto z którego 'pochodził" ten anioł który zabił ojca Alexa.
Moim zdaniem Tom Wisdom świetnie wczuł się w rolę Michała, podoba mi się, że nie da sobie w kaszę dmuchać w sumie byłoby ciekawie jak by zabił Davida :D. A w pierwszym odcinku w walce z Furiadem jak rozmawiali w jakimś starożytnym języku, to jak posłuchałam Michała to od razu pomyślałam, że powinien zagrać Elfa :).
Też było dla mnie dziwne, że mimo Gabriel nienawidzi ludzi to jakoś pozostałe Anioły korzystają z ciał aż paruje..Tak samo jak mnie zszokowało jak zobaczyłam, że w łożu Michała leżał tabun półnagich kobiet, myślałam, że On raczej nie będzie tak sobie używał. Widać czuję się jak człowiek.
Dla mnie różnica między filmowym Gabrielem a serialowym jest taka, że ten jest zabawniejszy od filmowego. Ale z drugiej strony aż zabawny być nie powinien w końcu to Archanioł.
Zastanawiam się czy będą jakieś flashbacki w następnych odcinkach jak np. Alex wstąpił do wojska, ciekawią mnie relacje Michała i pani Konsul ( Becca ) jak to się zaczęło.
Zastanawia mnie też kim jest ta kobieta czy mieszaniec co baraszkuje z ojcem Claire?