Powinien być zakaz produkowania serial tak niskich lotów. W dobie Gry o Tron / Penny Dreadful naprawdę przykro ogląda się takie cos.
Chyba tak bo od 50 lat wysoko budżetowego serialu nie zrobili. Uznali że lepiej się nie da, więc po co?
Ja dałbym mu szansę na rozkręcenie się. Dziś zabieram się za drugi odcinek :) Faktycznie Penny Dreadful wymiata już po pierwszym odcinku, a gra Evy Green tytułowej Vanessy po prostu jest zajebista. Pokazuje cały warsztat swoich umiejętności aktorskich :) Wracając do Dominion to nie porównywałbym go z Grą o Tron bo to różne seriale....
Dokładnie. Pierwszy odcinek zapowiadał coś ciekawego, ale drugi.... "Ja cie lofciam a ty czołzen łan". Eh.
Ten serial jest tak przykry, że czułam się jak pedał oglądając go. Zażenowana, upodlona w pewien sposób... Jakby mnie rozebrano i wystawiono na pośmiewisko. Archanioły, serio? Już nie ma żadnych pomysłów na serial? A może tak zekranizować Fallout'a albo Final Fantasy albo Baldur's Gate. Nie no... Nie wytrzymam. I znowu tani wątek miłości, główny bohater typu chilloutowy redneck który ma gdzieś zasady i naraża wszystkich wokół, wyjeżdża bez pozwoleń za bramę. Nie... ja nie dam rady. Daję 1/10 i nie oglądam dalej.
Główny bohater to ciapa i daje się bić pejczem aniołowi z defektem głosu, któremu chyba w gardło wsadzono kluski żeby brzmiał jak 16 wieczny zraniony emo poeta. Czemu się nie broni, z noża mu w gardło i po problemie.
Pracuje w Korpusie Aniołów? Boże...
Handel kobietami za reaktor? Nie... nawet jak na serial i fantastykę to obrzydliwe, nieludzkie i nie zasługuje na jakąkolwiek ocenę...
A ja bym miała to serdecznie w dziurze przeznaczenia czy biłby mnie Bilbo Baggins czy Dres z Legi Warszawa. Mimo pewnego braku szans bym oddała. Myśli że jest archaniołem i dlatego jest pro i elo i nikt mu podskoczyć nie może.
no bo tak jest? jest pro elo 3 2 0 i nikt mu nie podskoczy i tak już jest po prostu.
Kobieto! Bosze! Chyba masz podobny problem co Michał bo widzę ogroooom frustracji! Dawno nie czytałam takiego CZEGOŚ :D Po prostu nie mogę :D You made my day :D
Był posłuszny wobec swojego dowódcy. Może w dzisiejszych czasach Kapitan nie może bić Pejczem Szeregowego, ale gdyby zdecydował się to zrobić to wątpie by ktoś niższym stopniem go powstrzymał.
Niestety, ale jest to kolejny serial fantastyczny adresowany do dzieci i mlodziezy. Jest po prostu bezsensowny. Nie mowie, ze nie da sie ogladac, ale jest glupi i schematyczny, a zachowania, postawy i reakcje postaci sa momentami groteskowe.
Glupi serial? To istnieje cos takiego jak serial ktorego mozna nie nazwac glupim? To serial, a nie powiesc. Jest adresowany jest dla wszystkich ktorzy maja do dupy zycie i przez to marnuja czas na takie gowna. Z reszta serial ma zabijac czas ludzi, ktorzy nie maja nic do roboty i tyle w temacie.
"Jest adresowany jest dla wszystkich ktorzy maja do dupy zycie i przez to marnuja czas na takie gowna. Z reszta serial ma zabijac czas ludzi, ktorzy nie maja nic do roboty i tyle w temacie."
Zawsze jestem pełen podziwu dla takich sądów.
Bo jak rozumiem oglądam i mi się podoba = to mam nieudane życie? :) No ktoś mnie w końcu wyprowadził z błędu!
Jestem to czwartym odcinku.
Ufff trzeba mieć stalowe nerwy żeby to wszystko wytrzymać.
Postaram się wczuć w rolę tego Anioła z alternatywy jak mu tam Michałek.
Życie do d.... ojciec odszedł, matki pewnie nigdy nie miał, brat jest wkur.... na cały świat. Siostra, no to też wyjątkowy egzemplarz wg mnie jest psychopatką. No i jeszcze jedno Michał uprawia seks międzygatunkowy. Pewnie dlatego czasami musi sobie odlecieć.
Co do polityków.... toż to są sami seryjni mordercy.
Błagam niech Ojciec wróci bo ja nie wytrzymam.