PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=130177}

Dr House

House M.D.
2004 - 2012
8,2 498 tys. ocen
8,2 10 1 497992
7,6 48 krytyków
Dr House
powrót do forum serialu Dr House

Oglądałem Housa raz i oglądam od nowa i mam pytanie dla tych co znają się na medycynie
zawsze mnie to ciekawiło a teraz jak oglądam kolejny raz bardziej mnie to ciekawi. Nie raz w
serialu były dożylnie podawane leki uspakajające i w serialu one działają w kilka sekund aż
wydaje się to nie wiarygodne dla laika, czy tak naprawdę tak jest, że ktoś daje zastrzyk a po
sekundzie już jest efekt, bo mnie, nie raz to śmieszyło ale może się myliłem jako laik.

ocenił(a) serial na 9
rafib1975

To śmieszne, ale są leki uspokajające, które naprawdę tak szybko działają;) Miałam nieprzyjemność przeżyć badanie, do którego podaje się środki uspokajające i naprawdę człowiek nic nie czuje, nic i nagle BUM i leży trupem, obezwładniony. Zależy wszystko od dawki no i rodzaju, a ciężko, żeby lekarz nam wszystko tłumaczył;) Może nie działa to w sekundę, ale bez wątpienia wystarczy nawet dziesięć sekund.

użytkownik usunięty
rafib1975

Może nie po sekundzie, ale po kilkudziesięciu czy nawet po kilkunastu może być już efekt. Dożylna droga podawania leków jest generalnie o wiele szybsza niż choćby doustna lub domięśniowa. Szybkość działania zależy też oczywiście od samego leku i jego dawki.