PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=130177}

Dr House

House M.D.
2004 - 2012
8,2 498 tys. ocen
8,2 10 1 497958
7,6 48 krytyków
Dr House
powrót do forum serialu Dr House

Bo nietuzinkowość postaci, mądrość za fasadą egotyzmu, pokrętność myślenia i działania, iskrzące dowcipem dialogi- to wszystko uzależnia. I oczywiście ta piekielna samodestrukcja;) Jedyne, co znalazłam na tym poziomie to Californication. Ale już niemal kończę i znów przydałby się wieczorny wygaszacz... Help , hielfe, pomości, rescue... jak krzyczała p. Joasia w Bajkach dla Potłuczonych...help!

ocenił(a) serial na 8
nikadarkowa

Odpalić 1 odcinek 1 sezonu? Innego wyjścia obecnie nie widzę...

ocenił(a) serial na 10
tc1987

oglądamy od początku z tymi samymi emocjami ale propozycje nowego serialu mile widziane

ocenił(a) serial na 8
linkazk

Polecam Suits (W Garniturach). Leci właśnie 2 sezon. Coś w stylu House'a, ale nie w szpitalu, tylko w kancelarii prawnej. :) Mi się osobiście bardziej podoba niż House.

ocenił(a) serial na 10
Kolatka123

A to nie jest to samo, co kiedys u nas lecialo jako Boston Legal?

ocenił(a) serial na 9
Kolatka123

O wiele bardziej polecam Sherlocka z BBC! W końcu postać House'a była wzorowana na postaci Holmes'a, co doskonale widać.

ocenił(a) serial na 9
linkazk

Również polecam "Suits", w głównym bohaterze jest coś podobnego do House'a.

ocenił(a) serial na 10
nikadarkowa

polecam mentaliste

ocenił(a) serial na 8
nikadarkowa

"grey's anatomy" - chirurdzy , bardzo dobry.

nikadarkowa

a ja polecam Mental: zagadki umysłu - taki House tylko od psychiki, niestety ztego co wiem wyszedłl tylko sezon aszkoda....

ocenił(a) serial na 10
nikadarkowa

A Ja polecam Mad Men- super serial, lata 50- 60 ub. wieku, USA; reklamy, seks, alkohol i ta dawna mentalność.

nikadarkowa

Polecałem już w innym temacie Doctora Who, mogę też dorzucić The O.C na który natknąłem się niedawno, i bardzo mi się spodobał. no i w 2. sezonie gra tam Olivia wilde :)

ocenił(a) serial na 9
nikadarkowa

Lie to me

ocenił(a) serial na 10
nikadarkowa

Shameless, mega dobry serial

ocenił(a) serial na 8
nikadarkowa

Californication polecam, może akurat się spodoba ;]

użytkownik usunięty
nikadarkowa

A Klan? :P:P

ocenił(a) serial na 10
nikadarkowa

dexter wciąga

użytkownik usunięty
nikadarkowa

http://www.filmweb.pl/serial/Emily+Owens%2C+M.D.-2012-656785 nowy serial ;p

ocenił(a) serial na 10
nikadarkowa

Polecam Dextera. Sam obejrzałem go z musu, bo się nudziłem. Dziś jestem już po 6 seriach i nie mogę doczekać się sezonu 7. Po Housie jest to wg mnie najlepiej zrobiony serial jaki na razie oglądałem. Gra głównego bohatera jest po prostu genialna:)

nikadarkowa

Polecam jak kolega wyżej Californication lub Breaking Bad ( serial wciągnął mnie jak żaden inny).

ocenił(a) serial na 10
nikadarkowa

Sherlock BBC! dużo go nie ma, ale primo, to sherlock holmes 21 wieku (przecież house i wilson też byli wzorowani na sherlocku i watsonie, niektóre cechy mają podobne, sherlock jest tak samo jak nie bardziej arogancki, genialny i 'nieludzki' jak house) i secundo, jest po prostu świetny:)

ocenił(a) serial na 9
zuzannaanna

Dołączam się, Sherlock w wersji BBC to naprawdę dobry serial. Parę razy uderzyło mnie podobieństwo House'a do Sherlocka i muszę przyznać, że bardzo się przy tym ubawiłam :) Nie mogę doczekać się kolejnej serii.

ocenił(a) serial na 10
zimyogien

Może się skuszę :) O podobieństwie House'a do Sherlocka naczytałam się trochę w książce "House i filozofia" - przy okazji polecam ją tym, którzy jeszcze nie czytali.

ocenił(a) serial na 10
Malena0211

Bardzo dziekuję za wszystkie sugestie. Moim wygaszaczem został "In treatment". Szczerze polecam.Teraz smuce się brakiem kolejnych sezonów tegoż ;)

Wracam wiec do ksiażek! Terry Pratchett i Świat Dysku- to dopiero seria :) :) :)

nikadarkowa

Zastanawiałem się nad Californication i Breaking Bad. Padło na BB i muszę przyznać, że naprawdę mocny serial i zupełnie inny niż wszystkie "masowe hity". Miejscami, smutny bo w końcu dramat i ciężki. Akcja czasami usypia czujność widza, żeby później z porządnym pierd... zaskoczyć.

nikadarkowa

Po Housie polecam Dextera oraz Grę o Tron.

użytkownik usunięty
nikadarkowa

Polecam 'Modę na sukces'.
Niebanalna fabuła, wartka akcja, niezapomniane postacie, pokrętność myślenia i działania, świetne dialogi, życiowe problemy, piękne plenery.
Po za tym nigdy się nie skończy i nie będziesz musiała potem martwić się czym zapełnić pustkę

ocenił(a) serial na 10
nikadarkowa

Breaking Bad. Serial jest na poziomie najlepszych odcinków House'a tyle, że taki poziom trzymają wszystkie odcinki. Obejrzałem go w zawrotnym tempie i jest to imo najlepszy serial jaki widziałem.

nikadarkowa

Wciągasz nosem Breaking Bad i w moment zapominasz o czymś takim jak House i jego naciąganej jak przykrótki kondom nietuzinkowości ;]

Bers

jw. Sherlock BBC. Odcinków jest niewiele, ale trwają bodajże półtorej godziny każdy :)

nikadarkowa

walking dead, Synowie Anarchi, Lost. najlepsze seriale jakie widziałem

ocenił(a) serial na 10
raczyc

Zdecydowanie Mentalista. House w wydaniu detektywa ; )