Siemka, oglądacie, a może oglądaliście? :P Serial świetny. Gra o Tron wymięka przy nim
(chociaż trzeba przyznać, że też jest fajna). Zachęcam do oglądania. Odcinki znaleźć
możecie na exsite. Wystarczy wpisać w google "exsite czerwony orzeł odcinki online". Jest z
lektorem, prosto z TVN7. Dodam też, że po ukazaniu się w swoim rodowitym kraju,
Hiszpanii po jakimś miesiącu był już w TVN7 całkowicie po Polsku. Więc świetna sprawa.
Na inne seriale czeka się rok :D
Mała zachętka:
http://www.youtube.com/watch?v=fO4CrSX9WJM
Tak w ogóle to offtop. o.O Ale mniejsza. Hah. Szanowna rodzicielka ogląda AR na TVN7, toteż również czasami przysiądę aby zobaczyć. Grę o Tron natomiast uwielbiam. Przyznam, że nieco rozbawiło mnie określenie "Gry..." jako serialu gorszego. Czemu nim jest wg. Ciebie? Gra o Tron to wysokobudżetowe, epickie przedsięwzięcie. Wyreżyserowane bardzo dobrze, świetne aktorsko. Z całą gamą niezwykle charakterystycznych postaci, które albo się kocha albo nienawidzi. Czasami nawet nie wie się za co. Mistrzowsko i precyzyjnie oddano relacje pomiędzy nimi. Pięknie wykreowane komputerowo krajobrazy i monumentalne miasta na widnokręgu pozwalają wczuć się w klimat i poczuć, ze tu naprawdę wszystko jest zapięte na ostatni guzik. Aguila Roja natomiast? Serial przegadany. A który nie jest, prawda? Nie mniej jednak perypetie ludowego bohatera, który pacyfikuje z zamkniętymi oczyma straż niczym superman, a mimo to żyje w biedzie wydają się nieco groteskowe. Cała fabuła wydaje się być oparta na naiwności widza. Bohater dosłownie "cacka" się z ludźmi, którzy sprawiają problemy, morderstwami i knowaniami. Odnosi się wrażenie, że wszystkie "wielkie dylematy" można by załatwić w ciągu jednego odcinka. Serial ma nieporównywalnie mniejszy budżet, toteż to co obserwujemy na ekranie jest niższych lotów. Obraz jest mimo wszystko dobry, ale nazwanie go lepszych od GoT, wydaje się pochopne i nie na miejscu. :/
Zależy kto co woli. Gre o Tron tutaj, na tym forum dałem bo kopiowałem :D. Ja akurat wolę Orła, ale Grę też oglądam. Mało co liczy się budżet. Ważniejsza jest fabuła itp. A orzeł jest genialny!