No cóż to nie jest serial dla wszystkich. Plenery ciągle praktycznie te same i tematyka też. Schematyczność do bólu. Nie lubię tego gatunku i choćby dlatego, że nie jest to serial dla wszystkich jak np. "Lost", "The X-Files" czy "Prison Break" powinien wylądować gdzieś około 15 miejsca. Niemniej jednak 10/10.
A Lost czy Skazany na nudę to jest serial dla wszystkich niby dlaczego lepszy genialny serial w jednym plenerze i co odcinek takiej samej tematyce niż słaby rozgrywany w różnych miejscach.
Jak dla mnie ranking sprawiedliwy ponieważ nie ma lepszego serialu od niego nawet Przyjaciele czy Dexter są minimalnie słabsze.
w tym serialu zagadnienia medyczne są tłem dla poczynać tytułowego bohatera. nie ma co czepiać się, że dzieje się wszystko w jednym miejscu. dla przypomnianie lost dzieje sie na wyspie a pb w I serii tylko w więzieniu!!
Nie pokusiłabym się o stwierdzenie, że 'The X-Files' jest serialem dla wszystkich - wiele osób nie lubie tematyki science-fiction.
O 'Zagubionych' się nie wypowiem, nie oglądam tego, ale z tego co wiem, to akcja dzieje się na wyspie, więc wnioskuję, że i tu 'plenery ciągle praktycznie te same':P
Może plenery się nie zmieniają i odcinki są schematyczne ale za to bohaterowie zachowują sie w sposób absolutnie nie szablonowy. W tym kryje się oryginalność serialu i za to należy mu się tak wysokie miejsce
Żaden serial nie jest dla wszystkich, a House jest jak widać dla największej ilości użytkowników. Z seriali które wymieniłeś ja za najlepszy uważam `The X-Files`.
`Prison..` już, może zaczął wciągać, ale jakoś bez żalu opuszczałam coraz to następne odcinki, a teraz w ogóle nie wiem co tam się dzieje.
`Lost` mnie w ogóle nie wciągnęło, po 2 odcinkach nawet nie chciało mi się zerknąć na program TV, żeby zobaczyć kiedy będą następne. `House MD.` natomiast pokochałam już po pierwszym odcinku [jako pierwszy obejrzałam 6 pierwszego sezonu] kiedy później zdarzyło mi się opuścić jakiś odcinek, żałoba w domu panowała.. ;P Dexter jest w moim rankingu 2 :}
podzielam zdanie house idexter(dodalabym jeszczr CSI:LV) to w tym momencie chyba najlepsze seriale.. szczegolnie ze bardzo uzalezniaja...
co do plenerow to chyba trudno od serialu o takim schemacie i tematyce wymagac jakiejs zmiennosci plenerow...?
zreszta jak juz ktos wspomnial w lost i PB takze plenery sie nie zmieniaja.. a to co spycha je na nizsze pozycje to jakosc ktora leci w dol... z kolejnymi odcinkami fabula "robiona" na sile..
powiedz mi stary, jak powinna wyglądać wg. Ciebie top5 seriale :]
Jestem koszmarnie ciekawy
1.Lost
2.Z Archiwum X
3.Dexter
4.Twin Peaks
5.Przyjaciele
6.Prison Break
7.Dr House
8.Pushing Daisies
9.Six feet under
10. Detektyw Monk
Bardzo dziwna ta twoja lista. (o gustach się nie dyskutuje ale) Dziwi mnie brak (z amerykańskich) Soprano oraz Rzymu (pierwszy sezon). No ale widać tych seriali nie widziałeś pewnie. No i jeszcze brak polskich seriali (a jest kilka bardzo dobrych).
to raczej kwestia czyjegos gustu... wiedz dziwic raczej moze gdyby byla to lista stworzona na podstawie jakiegos rankingu a nie czyis indywidualnych upodoban... ja np w rzymie nie widze nic interesujacego- widzialam pierwszy odcinek na tvp i nie "porwal" mnie.. nie lubie tego typu seriali...
a z polskich jakie masz na mysli?
bo mi podobaly sie tylko (w tym momencie o ktorych pamietam) sfora i oficer(choc on z perspektywy czasu gdy widzialam powtorki wydaje sie byc sredni)...