PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=130177}

Dr House

House M.D.
2004 - 2012
8,2 499 tys. ocen
8,2 10 1 499421
7,6 50 krytyków
Dr House
powrót do forum serialu Dr House

po stracie Housa (serialu House, znaczy sie)? Jaki jeszcze serial moze nas (fanow) tak wciagnac?

ocenił(a) serial na 10
mr_bombastic

Według mnie powinieneś obejrzeć serial 'Hoży doktorzy" według mnie znakomity serial który jet wart obejrzenia możne wciągną fanów Housa

ocenił(a) serial na 10
kryna115

NCIS :)

house90

NCIS koniecznie.. a oprocz tego to mentalista jest ciekawy.. albo leverage, white collar:) bynajmnie mnie sie podobaja:)

ocenił(a) serial na 9
marga1987

Pytanie było jakie jeszcze seriale mogą się spodobać, a ty wymieniłaś te, które ci się nie podobają?

ocenił(a) serial na 8
marga1987

bynajmniej to nie przynajmniej

caprica7

wymienilam te ktore mi sie podobaja.. bynajmniej.. przynajmniej... whatever..:)

ocenił(a) serial na 10
marga1987

no właśnie nie "whatever" ;/

ocenił(a) serial na 7
marga1987

"bynajmniej" oznacza "wręcz przeciwnie" więc nie whatever.

marga1987

Proszę nie nadużywać wielokropka, zwłaszcza takiego z dwu kropek.

ocenił(a) serial na 10
mr_bombastic

Breaking Bad, Shameless

Arnie7

mentalista dexter (we wrzesniu) a ostatniego odcinku nie ogladalem jeszcze :-D

ocenił(a) serial na 10
Arnie7

podbijam :)

mr_bombastic

Uważam, że Przejaciele są po prostu niepokonani, choć to zupełnie inny klimat. Polecam też Gotowe na wszystko :)

ocenił(a) serial na 10
donikka

"Przyjaciele" totalnie wymiatają.. żaden inny serial mnie tak nie wciągnął. 10 znakomitych sezonów. Przy ostatnim odcinku aż łza się w oku kręciła. Btw, dwa razy obejrzałem 10 sezonów ;)

ocenił(a) serial na 10
mr_bombastic

gra o tron jest swietna ale z housem nic wspólnego raczej nie ma

mr_bombastic

na tym poziomie to tylko californication. Jesli nie wdziales. wierzyc sie nie chce ze to koniec House'a ://

ocenił(a) serial na 9
mr_bombastic

Łyknij coś na amnezje i oglądaj House'a od nowa :D

ocenił(a) serial na 9
MannyPacquiao

to chyba DOBRY POMYSŁ!!!
House'a nic nie zastąpi :'(

ocenił(a) serial na 10
MannyPacquiao

Na amnezję raczej nie trzeba nic łykać, bo tak naprawdę jeśli się obejrzało 8 sezonów tylko jeden raz, to niewiele się zapamiętało z wszystkich odcinków. Jeśli już coś to główny wątek i tyle.

mr_bombastic

Generation Kill albo Magia kłamstwa ( Lie To Me )

ocenił(a) serial na 9
mr_bombastic

Body Of Proof, w którym główna bohaterka jest również lekarzem, a także bardzo trudną osobą.

ocenił(a) serial na 8
mr_bombastic

jakiś Sherlock Holmes? ;)

ocenił(a) serial na 10
mr_bombastic

właśnie do mnie doszło, że House to pierwszy serial który zobaczyłam od początku do końca nie omijając żadnego z odcinków. teraz nieco zmieniłam klimat i oglądam Nie z tego świata (Supernatural) jestem w szóstym odcinku i nie zamierzam na razie przestać oglądać :)

ocenił(a) serial na 7
mr_bombastic

Dexter, Breaking Bad, a z nowych House of Lies.

ocenił(a) serial na 9
mr_bombastic

A ja polecam Fringe: Na granicy światów. Inna tematyka ale ogólnie serial bardzo gody uwagi :)

ocenił(a) serial na 9
mr_bombastic

Polecam Ci przede wszystkim Mentalistę i Suits też dość fajny- drugi sezon od czerwca ma być emitowany. Ja oglądam jeszcze Chirurgów nie wiem czy lubisz. Zaczęłam Castle nawet nieźle się zapowiada.

użytkownik usunięty
mr_bombastic

American x history inna tematyka ale ciekawy no Dexter

użytkownik usunięty

chodziło mi oczywiście o american horror story

ocenił(a) serial na 10

AHS jest genialne ale to chyba dość drastyczne przeskoczenie z House'a, nie? :)

mr_bombastic

Pozwolę się podczepić: znacie może seriale (niekoniecznie medyczne, a nawet byłoby lepiej) w których (ew. jedna z) główna postać jest bardzo podobna do House'a z charakteru? Tzn ktoś wredny, cyniczny i fajnie, gdyby miał jakiś problem :). Nie przepadam za wesołymi serialami. Oglądałam trochę Dextera, Six Feet Under. Słyszałam dużo dobrego o Lie To Me.

ocenił(a) serial na 10
Artaz_

w jakimś stopniu pasują Układy z G.Close - środowisko adwokatów, ale właśnie z bardzo wyrazistą i jednocześnie skomplikowaną bohaterką (rewelacyjna Glenn). Lie to Me też jest dobre, ale do kilku odcinków. mnie osobiście po 5 już trochę nudziło. W Grze o Tron jest postać Tyriona - niektórzy porównują go do Housa (jakaś niedoskonałość fizyczna, ogromna inteligencja, błyskotliwość, ironia, a do tego ukrywana potrzeba miłości), z tym że postać jest bardziej rozbudowana w książce.

ocenił(a) serial na 9
Artaz_

Myślę że Mentalista, bohater jest człowiekiem przeszłością która zadecydowała o jego charakterze i podjęciu współpracy z policją- CBI . Bohater może nie jest cyniczny tyle co pracuje w bardzo swoisty sposób który nie podoba się przełożonym .

ocenił(a) serial na 10
mr_bombastic

Ja ze swojej strony mogę polecić 'Necessary Roughness'. Serial mało znany w Polsce ale wart obejrzenia. Odrobinę w klimacie House'a. Odrobinę, bo opowiada o pani psycholog sportu i tak pani psycholog potrafi mieć ostry sarkastyczny język (chociaż do House'a jest jej daleko). Poza tym to nie dramat ale raczej obyczajowy/komediowy serial. Mimo wszystko polecam.

ocenił(a) serial na 10
ironia999

Polecam serial Person of Interes (Impersonalni). Własnie się skończył 1 sezon, ale jest to moim zdaniem i wielu innych którzy zetkneli się z tą pozycją najlepszy "procedural" na tę chwile. 1 sezon poprostu z odcinka na odcinek podnosił temperature, a końcówka to już wogóle zniszczyła uczucia. Teraz czekać do września na 2 sezon, więc masz czas zapoznać się do tego czasu z sezonem 1.

ocenił(a) serial na 10
Lantis

Kurcze dzięki! Nie wiedziałam, że Nolan nakręcił serial. MUST SEE na mojej liście!

ocenił(a) serial na 10
mr_bombastic

Polecam Mentalistę, ewentualnie Grę o tron, Zakazane Imperium, ale to mniej do Housa podobne. Ja tam się nie poddaję i w przyszłym tygodniu zaczynam...Housa od pierwszego sezonu :)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 10
mr_bombastic

zdecydowanie Mentalista - to są dwa moje the best of!!!
jednak specyficzny klimat ma też "Six feet under"
"Lie to me" ciekawie zrobiony ale już nie jako the...
z polskich "Pittbull" - rewelacja! choć dla starszej widowni

ocenił(a) serial na 8
sun_luna

dobrzy ludzie, dziekuje. Robie liste i ide szukac nowego uzaleznienia. Chociaz pomysl z 'czyms na amnezje' tez jest warty rozwazenia ... :-P

ocenił(a) serial na 9
mr_bombastic

Shameless US, Wyklęci i nic więcej godnego uwagi, chyba że Dr. Quinn:P

mr_bombastic

Ja tam mogę polecić Doctora Who. A jeśli chcesz się trzymać w podobnych klimatach, to siostra Jackie jak dla mnie też jest ok.

mr_bombastic

Shameless wersja USA, Wilfred wersja z USA, La Femme Nikita z 1997 roku, Misfits.

mr_bombastic

Zdecydowanie "Dexter" i "Gra o Tron".

mr_bombastic

Dexter i Breaking Bad!

mr_bombastic

Ja także serial Dexter lub Walking dead

mr_bombastic

Na kanale "N seriale" na pewno pojawi się jakaś sensowna alternatywa. Jestem tego pewien... na wstępie polecam Dextera, Breaking Bad lub Six Feet Under. :) Six Feet Under chyba nie był emitowany w polskiej TV. Mogli by zrobić reemisję na N seriale.

ocenił(a) serial na 10
mr_bombastic

z mojej strony polecam: Gra o tron, Supernatural, Breaking Bad, The Borgias, Walking Dead, Dexter, Californication, myślę też, że Mentalista się nada :) ale jeszcze go nie oglądałam

mr_bombastic

Świetny jest "luther" i "sześć stóp pod ziemią"

ocenił(a) serial na 5
mr_bombastic

Six Feet Under zrobil na mnie najwieksze wrazenie pod wzgledem emocjonalnym, scrubs jest warty obejrzenia, nie mozna nie obejrzec 3rd rock from the sun, najlepszy serial komediowy ever :p pierwszoplanowa rola johna lithgowa jest niedoscigniona :)

mr_bombastic

Ja gorąco polecam Sherlocka (BBC) to jeden z najlepszych seriali jakie oglądałam i wciąż oglądam. Twórcy naprawdę wykonali kawał dobrej roboty, a Benedict Cumberbatch i Martin Freeman są idealni w rolach Holmesa i Watsona.
Ewentualnie możesz popatrzeć na Mentalistę lub Castle.