http://kwejk.pl/obrazek/1281807/czego-nauczyl-mnie-house-.html
znalazłam ostatnio to na kwejku i zastanawiam się czy ma ktoś to w wersji polskiej ? ( nie jestem dobra z angielskiego i sama nie dam rada przetłumaczyć)
Hm... no to tak, tytuł to "Czego się nauczyłem z Hausem/ od Hausa" i koniec to "i że nie możesz nawet "umrzeć" dla prawdziwego przyjaciela"
od lewej: Wszyscy kłamią; Rzeczywistość jest prawie zawsze zła;Prawda zaczyna się w kłamstwach; Wszyscy popełniamy błędy i wszyscy za nie płacimy; Normalne, nie jest normalne; Możemy żyć z godnością, ale nie możemy z nią umrzeć; Jeżeli chcesz poznać o kimś prawdę, ta osoba jest prawdopodobnie ostatnią osobą, którą powinieneś o to pytać; Uciekasz przed tym czego chcesz, nie masz pojęcia czego potrzebujesz; Rak jest nudny.
Od prawej: To nigdy nie jest toczeń; Ludzie się nie zmieniają; Jesteśmy tym, czym ludzie myślą, że jesteśmy; Życie boli/jest bolesne; Normalność jest przereklamowana; Oczy mogą zmylić, uśmiech może kłamać, ale buty zawsze mówią prawdę; Dorośli nie potrzebują dorosłych konwersacji; Arogancja musi być zapracowana; Prawie umieranie nie zmienia nic, umieranie zmienia wszystko / śmierć zmienia wszystko(?)
Mam nadzieję, że jakoś pomogłam ;), wiem, że nie jest to tłumaczenie idealne i może czasami zbyt dosłowne, no ale cóż... Obrazka po polsku niestety nie widziałam.