PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=297993}

Dylematu 5

2006 - 2007
2,1 4,0 tys. ocen
2,1 10 1 3962
Dylematu 5
powrót do forum serialu Dylematu 5

Hmmm

ocenił(a) serial na 4

To jakieś nieporozumienie, niewiem co gorsze, reżyser, czy scenariusz...

ocenił(a) serial na 10
lolop

O! I tu poruszyłeś dośc istotny szczegół. Czy gorszy jest reżyser czy scenariusz? Moim zdaniem scenariusz nie został szczegółowo dopracowany, przeanalizowany i nie wyrzucono dennych scen a nie dodano czegoś odlotowego. Uważam jednak że scenariusz nie jest zły tylko reżyser nie dośc że nie dobrał odpowiednich aktorów (lub jak sam usłyszałem nie dogadał się z niektórymi min.z J.Gajosem do roli dozorcy)i reżyser niestety zdecydownie zawalił sprawę. Mam wrażenie jakby cały ten film, kręcony był bez cięc i powtarzanych scen!!! A propos J. Gajosa - Myślę że oglądając go w roli dozorcy, mielibysmy naprawdę ciekawszy film:DDD

ocenił(a) serial na 10
paveuJ

osobiście i nie zaprzeczalnie, do samego końca, mojego lub serialu, uważam że na dozorcę najlepszy byłby Buczkowski.

ocenił(a) serial na 4
paveuJ

Też czytałem o tym że Gajos miał byc dozorcą... MIAŁ :( Mimo scenariusza uważam że dobór Warchoł jako reżyser poprostu sobie nie poradził i nie potrafił udźwignąć na barkach tak "drogiej" kontynułacji "Alternatywy 4". Mógłby być naprawde dobry film, zwłaszcza że ostatnio jest moda na dogrywanie kolejnych części starych filmów czy jak w przypadku "Dylematu 5" seriali. Niestety zmarnowaliśmy taką szanse...

ocenił(a) serial na 4
lolop

Gdyby Gajos był dozorcą, to byłoby to zapewne coś ciekawego. Mały zakręt historii, ale i tak scenariusz jest do d.