PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=297993}

Dylematu 5

2006 - 2007
2,1 4,0 tys. ocen
2,1 10 1 3968
Dylematu 5
powrót do forum serialu Dylematu 5

wpisujmy tu czy jestesmy za czy przeciw kreceniu kolejnych odcinków , ja zdecydowanie jestem na NIE , nie ma nadziei zeby cos w tym serialu sie ciekawego zdarzyło a i szkoda niszczyc legende A4

pozdro

ocenił(a) serial na 1
krzys00

widzialem wszystkie 3 odcinki i powiem tak-gdyby to nie byla kontynuacja alternatyw to dalo by sie obejrzec w sumie...

ocenił(a) serial na 1
kajakolol

no wlasnie gdyby to nie była kontynuacja Alternatyw to byłby zwyczajny ot taki sobie serialik jakich wiele ale jednak od kontynuacji tak kultowej rzeczy jak A4 wymaga sie o wiele wiecej i dlatego jestem przeciw kreceniu kolejnych odcinków

ocenił(a) serial na 2
krzys00

PRZECIW! W filmie było tylko parę udanych scen (gdzieś 5% serialu). Precz z tym!

krzys00

gdyby to nie była kontynuacja Alternatyw to po pierwszym odcinku (a dokładnie jego 30 minutach) przestałabym oglądać. Jednak z sentymentu do Alternatyw, z nadzieją na lepsze, trwałam do końca filmu, przetrzymałam również jego dwa kolejne odcinki.
Nie jest to dobry serial, być może za dużo się spodziewałam, ale nawet nie patrząc na niego z perspektywy Alternatyw ocena jest kiepska.
moim zdaniem niepotrzebne są kolejne odcinki, już lepiej niech powtórzą Alternatywy 4, przynajmniej się pośmieje,

ocenił(a) serial na 6
kajakolol

Dziwne, ale tak samo powiedziała dzisiaj moja żona! :--) Rzeczywiście, ja to widzę tak: przy oglądaniu 1 odcinka wszyscy byli pełni nadziei a po obejrzeniu pełni uprzedzeń. Po prawdzie, pierwszy odcinek był najsłabszy i najmniej przemyślany. Przy 2 odcinku, każdy wiedział już czego się spodziewać, więc mniej już było porównań, a więcej samego oglądania - a przy trzecim odcinku pewnych bohaterów już trochę poznaliśmy i byliśmy ciekawi, co dalej... I dlatego uważam, że powinno się kontynuować serial, bo jak się coś zaczyna należy skończyć! Salomonowym rozwiązaniem byłoby nie nakręcanie "Dylematu 5" wcale, ale skoro już jest, to wg powinno się je dokończyć.

PozdrawiaM!

ocenił(a) serial na 1
muaddib2006

"I dlatego uważam, że powinno się kontynuować serial, bo jak się coś zaczyna należy skończyć!"

Nie. Takie gnioty wysysają pieniądze państwowych dofinansowań do naszej kinematografii. Ten serial należy skasować. Póki co manna nie spada z nieba abyśmy sobie pozwalali na kręcenie serialu, który ma może z 7% dobrych scen. Pzdr.

ocenił(a) serial na 1
krzys00

"A w filmie polskim proszę pana to jest tak: nuda... Nic się nie dzieje proszę pana. Nic. Tak proszę pana... Dialogi niedobre... Bardzo niedobre dialogi są.
Proszę pana... Yyyy... W ogóle brak akcji jest. Nic się nie dzieje.
Proszę pana... Aż dziw bierze, że nie wzorują się na zagranicznych. Proszę pana.
Wie pan... Przecież tam... Niech pan weźmie na przykład aktora, proszę pana... Yyyy... Zagranicznego... To ten aktor zagraniczny proszę pana... To jego twarz coś wie pan... Nie wiem jak tutaj... Trudno mi w tej chwili powiedzieć, wie pan... Coś takiego wyraża... Wie pan... Jakoś tak... No... No wie pan o co mi chodzi.zdjęcie
A polski aktor proszę pana... To jest pustka... Pustka proszę pana... Nic! Absolutnie nic. Załóżmy proszę pana. Że jak polski aktor proszę pana... Gra nie?
Widziałem taką scenę kiedyś... Na przykład, no ja wiem? Na przykład zapala papierosa nie? Proszę pana zapala papierosa... I proszę pana patrzy tak: w prawo... Potem patrzy w lewo... Prosto... I nic... Dłużyzna proszę pana... To jest dłu... po prostu dłu... dłużyzna proszę pana. Dłużyzna..
Proszę pana siedzę sobie proszę pana w kinie... Pan rozumie... I tak patrzę sobie... siedzę se w kinie proszę pana... Normalnie... Patrzę, patrzę na to... No i aż mi się chce wyjść z... kina proszę pana... I wychodzę..."

ocenił(a) serial na 1
Roberto74

.....................:)...............................................

ocenił(a) serial na 10
Roberto74

HAHA Rejs pasuje tu jak ulał. Rozbijający Maklak i z przyjemnością przeczytałem cały ten cytat:DDDDDDDDDDD

krzys00

Rezyser i scenarzysta musza uwzglednic uwagi widzów i niech kreca dalej!!!!!

ocenił(a) serial na 10
melanzysta

Niech kręcą. Jest nowy film, obejrzec można z przyjemnością a nie po raz setny "sami swoi" Nie jest to wielkie dzieło ale robi się ciekawie. ciekaw jestem jak się to zakończy.

ocenił(a) serial na 4
paveuJ

Hmm...miło było zobaczyć starych znajomych po latach.. Poniżej oczekiwań, ale przykro się znów rozstać:( Najlepiej by było gdyby twórcy wzięli sobie do serca wszystkie uwagi i nakręcili kolejne odcinki-podobno scenariusz jest gotowy na 13 odcinków...coś czuje że trzeba by było go zmienić...ale może warto? Tylko że pewnie ktoś najpierw spojrzy na pieniądze, a później na fanów Alternatyw i ich zdanie:/

ocenił(a) serial na 1
melanzysta

wymienić reżysera i scenarzystów , do roli gospodarza dać Zbigniewa Buczkowskiego i moze byc cos z tego jeszcze wyszło

ocenił(a) serial na 10
krzys00

niech kreca dalej

ocenił(a) serial na 5
Karikus

Wywalić na zbity pysk obecnych scenarzystów i reżysera, zastąpić ich lepszymi (tylko jakimi?) i wtedy można kręcić dalej.

ocenił(a) serial na 6
Pawel_8

Też jestem za dalszym kręceniem, i też jako miły gest ze strony twórców odebrałbym rezygnację pana Warchoła na rzecz pana Smarzowskiego, tudzież Koterskiego. :--)