PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=313990}

Dynastia Tudorów

The Tudors
2007 - 2010
7,8 37 tys. ocen
7,8 10 1 37356
7,5 4 krytyków
Dynastia Tudorów
powrót do forum serialu Dynastia Tudorów

Rozumiem, że wszyscy w filmie muszą być ładni, bo inaczej fani "Zmierzchu" zmienią kanał.
Ale Jonathan Rhys Meyers jako Henryk VIII? Skoro tak, mogli pojechać po całości. Ja bym wzięła
do roli Snipes'a albo De Vito. Chociaż ten drugi i tak byłby bliżej Henryka niż Meyers.....

ocenił(a) serial na 10
mroovku

To racja ;) Jonathan Rhys Meyers w roli Henia stanowczo za przystojny. Król Angli u schyłku swojego życia miał 140cm w pasie i prawie nie chodził z powodu odnawiającej się rany nogi, a w filmie nawet całkowicie nie osiwiał ;)

mroovku

Całkowicie się zgadzam, jestem dobrze zaznajomiona z życiorysem Henryka VIII i Jonathan Rhys Meyers w jego roli aż kłuje w oczy... Jakoś jestem w stanie to przeboleć, bo serial oglądam tylko dla utrwalenia wiadomości o dynastii, aczkolwiek wiele ważnych wątków jest tu pominiętych lub całkowicie zmienionych :)

kinga_kulakowska

Najlepszy filmowy Henryk wg mnie- Ray Winstone w "Krwawym tyranie". Żywy dowód, że można znaleźć aktora, który i gra i wygląda jak trzeba :)

mroovku

Jak dla mnie najlepszy obraz Henryka VIII przedstawiono w filmie "Oto jest głowa zdrajcy". W roli króla zagrał Robert Shaw. Kiedyś wiedziano, jak robić dobre filmy... Przy takiej kreacji JRM i Eric Bana mogą się schować...

kinga_kulakowska

Na stronie "Krwawego tyrana" podobnie się wypowiedziałam :) Tyle, że mi się bardziej podoba jednak Winstone niż Shaw.

ocenił(a) serial na 8
mroovku

jezuu, ale mnie denerwują komentarze typu" fanka zmierzchu" ...

mroovku

Musieli jakos zwiekszyc ogladalnosc dlatego dali przystojnego aktora :D chociaz w 1 sezonie ten gosc co gral edwarda stafforda pasowalby do glownej roli, bo henryk w istocie byl rudy .. ;)

ocenił(a) serial na 10
bittersweet1994

jak on wyglądał kiedy był stary ? 130 kg wagi ? i gdzież to było ?

ocenił(a) serial na 9
mroovku

a od kiedy obsada "zmierzchu" uważana jest za urodziwą? XD bo tytułowy Henryk jest co prawda przystojny, ale i obdarzony charyzm dzięki temu nie kuje w oczy aż tak bardzo ta nieścisłość.

mroovku

akurat Henryk VIII był uważany za bardzo przystojnego mężczyznę w swoich czasach. oczywiście było to zanim przydarzył mu się wypadek, dobił do 140 cm w pasie i się zestarzał.