PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=313990}

Dynastia Tudorów

The Tudors
2007 - 2010
7,8 37 tys. ocen
7,8 10 1 37356
7,5 4 krytyków
Dynastia Tudorów
powrót do forum serialu Dynastia Tudorów

Uwielbiam ten serial, obejrzałam go już kilkakrotnie, ale wciąż nie moge przeboleć, że była to kolejna opowieść o panowaniu li tylko Henryka VIII. Kiedy powstawały pierwsze odcinki miałam cichą nadzieję, że bedą sezony ukazujące również panowanie Edwarda, Marii i ostatniej z Tudorów - Elżbiety. Z wielka chęcia zobaczyłabym zwłaszcza historię "Krwawej Marii", bo filmowcy do tej pory raczej skupali się na znacznie dłużej panującej i mającej o wiele większy wpływ na losy Anglii - Elżbiecie.

ocenił(a) serial na 10
Asylynn

Losy Elżbiety i Marii były ze sobą połączone :) Fakt, też żałuję, że nie było następnych serii ale cóż... wszystko co dobre szybko się kończy ;)

ocenił(a) serial na 10
czixxxa

Ja również żałuję ale chociaż losy Henryka moglismy dogłębnie obejrzeć ;) Obecnie zafascynowała mnie Rodzina Borgiów. Trevor Morris skomponował muzkę, aktorzy świetnie, szczególnie papież i jego córka - Lukrecja.

marita_09

Ja obejrzałam już pierwsz sezon i jestem zachwycona grą aktorską. Jeremy Irons, Francois Arnaud i Holliday Grainger są wprost rewelacyjni. Tylko szkoda, że drugi sezon dopiero w przyszłym roku:(

Asylynn

Asylynn to wkońcu obejrzałas cały serial czy tylko pierwszy sezon bo trochu mieszasz :D

debwar16

Asylynn pomieszał Borgiów z Tudorami

kojom

Nic nie pomieszałam. Odpisałam na post marity_09, która pisze, że jest obecnie zafascynowana The Borgias. O Dynastii Tudorów pisałam w pierwszym poście, że widziałm ten serial już kilkakrotnie.

ocenił(a) serial na 10
Asylynn

Asylynn ja jeszcze nie dokończyłam 1 sezonu ale jest rewelacyjny ten serial! I również czekam na 2 sezon ;)